Potopisi in razmišljanja

Pet najlepših začetnih točk naših tur!

Jezero Misurina: začetek kolesarske ture Poletje ob Dravi. Globoko v srcu Dolomitov in neposredno pod špičkami Treh Cim.

Vulkan Irazu v Kostariki: s kraterja na višini 3,432 metrov je mogoče na lep dan hkrati videti Atlantik in Pacifik, nato pa se skozi vse podnebne pasove spustimo v tropsko dolino tri kilometre nižje!

Jezero Gossau, tura Solnograška jezera: kolesariti začnemo neposredno pod severnimi stenami Dachsteinskega masiva in spust končamo v slovitem Hallstattu.

Cong, Irska, tura Connemarra: kičasto idilični zadnji kraj irske civilizacije pred divjino narodnega parka.

Začetek 330 km ture ob Muri, ki od malega gorskega potočka do Radgone zraste v veliko reko, je navdihujoč!

Ali še bolje - o neumnih predsodkih. Kolesarska potovanja že po naravi vodijo skozi manj turistično pohojene kraje. Mi se še posebej trudimo da izbiramo dežele in kraje, kjer ni vse podrejeno masovnemu turizmu. In potem pogosto trčimo ob težavo - predsodke na lastnem pragu.

Kirgizija

Kot turistični vodnik sem preživel na poti že verjetno več kot 2000 dni. To pomeni, da se prično zadeve ponavljati in dobiš občutek, da je turizem uniformiral že skoraj ves svet. Na srečo obstaja še nekaj dežel, kjer je turizem še v povojih. Takšni državi sta bili svoj čas Albanija in Kuba.

Bi kolesarili po slikah flamskih mojstrov?

Seveda, in še kje... Če vas navdušujejo karakterne pokrajine izberite med temi tremi našimi potovanji:

Dolga leta smo v programu imeli tudi kolesarsko potovanje po Kubi, zdaj pa, ko je ameriška invazija v drugem poskusu le uspela pa smo odnehali. V času socializma Kubancem ni bilo lahko, zdaj se jim zdi, da bo vse lažje.

Stran 1 od 2

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART