Izvirna potovanja v pristne kraje

Pridružite se nam na novih turah 2017.

S kolesom ali Peš

Brezskrbna kolesarjenja in vesela vandranja

Kaže, da smo izumili kolo.

Ne prav mi neposredno, pač pa naši predniki. Najstarejše znano kolo je bilo najdeno na Barju. Kar pa se tiče kolesarskih potovanj v Sloveniji smo jih res izumili pred davnimi 25 leti. Zato vemo, kako se vrtijo kolesa.

Kolesarjenje in vandranje

Zadnje mesto na prvomajskih turah

Na vseh prvomajskih potovanjih skupaj imamo še eno prosto mesto na turi z Sašom in Jankom po cvetoči in sončni Apuliji...

Tour de Mur - zagotovljeno!

Poletna tura od izvira Mure od broda pri Cmureku je že zagotovljena, pravzaprav je na voljo le še nekaj prostih mest - pohitite s prijavami. Solo kolesarke dobrodošle brez doplačila za enoposteljno sobo!Zaposlujemo

Zaposlujemo! Iščemo odgovorno in zanesljivo osebo za servisiranje koles, občasno bo potrebno opraviti tudi transfer. Zaželjen izpit kategorije B+koda 96, B+E ali višje. Obvezno osnovno znanje angleščine. V kolikor ustrezaš pogojem, nam pošlji predstavitev na: info@helia.si

Prvomajska Apulija

S kolesi med dvema morjema po cvetoči peti sosednjega škornja

Podrobnosti »
Kirgizija

Kolesarjenje po kraljestvu nomadov, osupljive narave in vodke.

Podrobnosti »
Tri Baltske

Kolesarjenje skozi tri mogočne države, tri velike zgodovine in kulture.

Podrobnosti »
Ob Muri

Od prvih kapljic Mure do broda na Cmureku. Od modrih encijanov do sladkega rizlinga na dveh kolesih...

Podrobnosti »
Jezera Solnograške

Kristalno čista jezera zavita v cesarsko nostalgijo!

Podrobnosti »
Porabska R11

Spust s kolesi ob reki Rabi med skritimi kotički avstrijske Štajerske

Podrobnosti »
Amalfi - s kolesi in ladjo

Zakladnica naravne in kulturne dediščine vzdolž obale Amalfija in Neapeljskega zaliva

Podrobnosti »
Po Mozartovih poteh

Iz Salzburga na tem potovanju obiščemo tudi številne kraje, ki jih je skladatelj obiskal na svojih potovanjih.

Podrobnosti »

Najava programov za 2017

Nove ture 2017

Kliknite tukaj za prenos tiskovine. 

Kolesarska tura Salzburg-Bled

Salzburg - Bled

s kolesi od Salzburga do Bleda
NOVO
tura Salzburg Bled s kolesom
Cena:
Od 695 €
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
316 km
Država
  • Italija
  • Slovenija
  • Avstrija
Začetna točka
Salzburg
Težavnost
  • 3

Iz Mozartovega rojstnega mesta, med mogočnimi južno-vzhodnimi Alpami in vse do bleščečega alpskega jezera; to je vožnja, ki je ne boste nikoli pozabili. Začne se v baročnem mestu Salzburg, uvrščenem na Unescov seznam svetovne dediščine. Kolesarske etape so speljane po ulicah, kjer občudujete osupljivo baročno arhitekturo, nadaljujete po čudoviti alpski pokrajini polni zasanjanih rek, slikovitih dolin, slapov in visokih gorskih vrhov. Pedala boste vrteli skozi mikavne vasice, kjer boste lahko okušali odlično lokalno hrano, preden prispete na Bled. Mreža kolesarskih stez in mirnih podeželskih cest vas bo popeljala skozi čudovite kraje kot so Salzach, Gastein in dolino Mölltal. Južno od Beljaka boste na kratko vstopili še v Italijo preden prispete v Slovenijo in skozi osrčje Julijskih Alp dospete na cilj; čarobno, pravljično okolje Blejskega jezera, s svojim edinstvenim otočkom s cerkvijo in prelepim gradom na vrhu hriba.

Presežniki ture:
- čudovito mesto Salzburg, kjer se je rodil slavni Wolfgang Amadeus Mozart
- baročna arhitektura
- alpska pokrajina, jezera, slapovi in doline
- lepe kolesarske steze in mirne stranske ceste
- mesta kot so Salzach, Gastein in dolina Molltal

Narava poti: kombinacija kolesarskih poti in mirnih stranskih lokalnih cest.

Program

1. dan: individualni prihod v Salzburg. Svetujemo vam, da v mesto pridete kakšen dan prej, da si ga lahko ogledate, sploh njegov stari del, ki je pod zaščito Unesca. (Z,V,N)

2. dan: Salzburg - Bischoffshofen / St. Johann in Pongau (55 km). Prvi dan kolesarjenja bo potekal skozi dolino Salzach do enega izmed najstareših in najbolje ohranjenih gradov v Evropi, 900 let starega gradu Hohenwerfen, ki se pne ponosno na vrhu 113 m visoke pečine nad vasjo Werfen. Ozadje tvorijo gorske skupine Tennengebirge in Hagengebirge  ter gosrka veriga Hochkönig. Če dopušča čas, se zapeljite po dodatni trasi nad dolino v ledeniške jame Eisriesenwelt. Nočitev v popularnem alpskem športnem središču Bischoffshofen. (Z,V,N)

3. dan: Bischoffshofen / St. Johann in Pongau - Mallnitz (55 km). Današnja trasa vas vodi skozi čudovito dolino Gastein in mimo soteske Liechtenstein do lepega zdraviliškega mesta in zimsko-športnega centra Bad Gastein. Od tu se boste usmerili proti tunelu Tauern in nadaljevali pot proti Mallnitzu, ki leži sredi Narodnega parka Visoke Ture. Nočitev v Mallnitzu. (Z,V,N)

4. dan: Mallnitz - Mölbrücke / Sachsenburg (41 km). Kolesarili boste skozi deželo Koroško, se spustili do doline Molltal, nad katero se dvigajo mogočni tritisočaki. Z zobato železnico se boste zapeljali visoko nad Dravsko dolino, od koder se vam bodo ponujali čudoviti pogledi. (Z,V,N)

5. dan: Mölbrücke / Sachsenburg - Beljak (55 km). Dan bo relativno lahek, saj se boste postopoma spuščali vzdolž reke Drave proti Špitalu ob Dravi in do starega rimljanskega mesta Teurnia. Nato pa naprej do Beljaka, kjer boste prenočili. Mesto ima prelep stari del mesta, zanimiv za ogled je muzej starih avtomobilov, lahko se tudi zapeljete z ladjo po Dravi. (Z,V,N)

6. dan: Beljak - Kranjska Gora (65 km). Zapeljali se boste proti Italiji, Trbižu, kjer se lahko sprostite od dobrem kapučinu, nato pa nadaljujete pot po kolesarski progi, urejeni po trasi nekdanje železniške proge, do Zgornjesavske doline, mimo Planice do Kranjske Gore. (Z,V,N)

7. dan: Podkoren - Bled (45 km). Kranjska Gora je poznan in priljubljen zimskošportni center in gostitelj številnih smučarskih prireditev svetovnega pokala. Pot se bo nadaljevala proti Mojstrani in skozi dolino Krma z gostimi gozdovi do vašega današnjega cilja, Bleda. Bled velja za enega najbolj prepoznavnih in najlepših turističnih krajev Slovenije, poznan po svojem gradu in cerkvi na otočku sredi jezera. Zapeljite se s čolnom na otok, sprostite se ob kavi in blejski kremni rezini ´kremšniti´. (Z,V,N)

8. dan: odhod in zaključek potovanja. (Z)


Cena

Cena na osebo:
695 €(6.5. - 13.6. in 2.9. - 21.9.2017)
720 €(17.6. - 29.8.2017)
Odhodi samo na sobote, nedelje in torke!

Odhodov zaradi lokalnih prireditev ni: 29.7.; 30.7.; 1.8.; 2.9.; 3.9. in 5.9.2017.

Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4* TWC, prevoz prtljage med hoteli, informacijski paket (opis poti z zemljevidi) - en paket na sobo, vozovnico za vlak iz Böcksteina v Mallnitz (vključeno kolo), telefonska pomoč med potovanjem, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: polpenzion (sedem večerij) 95 €, najem kolesa 80 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj). Električno kolo 130 €. Enoposteljna soba 75 €. Dodatna noč v Salzburgu 70 € / os v dvoposteljni sobi (nižja sezona) in 95 € visoka sezona za nočitev z zajtrkom. Dodatna noč na Bledu, hotel 3*  59 € / os v dvoposteljni sobi za nočitev z zajtrkom in 85 € v enoposteljni sobi in hotel 4* 79 € na osebo v dvoposteljni sobi in 135 € v enoposteljni sobi, nočitev z zajtrkom.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda, vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust: brez zadnje nočitve (Bled) 45 €.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 25.10.2016. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Ciclo taxi

Mozart Ciclo Express: nudimo vam prevoz do osem oseb s kolesi do izhodišča v Salzburgu. Datum odhoda po vaši izbiri, za cenovno ponudbo nam pošljite e-pošto z navedbo datuma in velikostjo skupine.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Salzburg)?
Z vlakom: neposredna povezava iz Ljubljane. Skupni čas potovanja okoli pet ur po ceni od 40 €- 60 €. Možna tudi nočna vožnja, Ljubljana- Salzburg v skupnem času približno štiri ure in pol po ceni od 30 € - 45 €.
Z avtobusom: odhodi dvakrat dnevno. Ljubljana- Beljak- Salzburg, čas potovanja: približno šest ur po ceni od 17- 31 €.
Z avtomobilom: iz Ljubljane je približno 280 km do Salzburga.

Več informacij v naši trgovinici.

Naročilo na E-novice

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART