Izvirna potovanja v pristne kraje

Pridružite se nam na novih turah 2017.

S kolesom ali Peš

Brezskrbna kolesarjenja in vesela vandranja

Kaže, da smo izumili kolo.

Ne prav mi neposredno, pač pa naši predniki. Najstarejše znano kolo je bilo najdeno na Barju. Kar pa se tiče kolesarskih potovanj v Sloveniji smo jih res izumili pred davnimi 25 leti. Zato vemo, kako se vrtijo kolesa.

Kolesarjenje in vandranje

Zadnje mesto na prvomajskih turah

Na vseh prvomajskih potovanjih skupaj imamo še eno prosto mesto na turi z Sašom in Jankom po cvetoči in sončni Apuliji...

Tour de Mur - zagotovljeno!

Poletna tura od izvira Mure od broda pri Cmureku je že zagotovljena, pravzaprav je na voljo le še nekaj prostih mest - pohitite s prijavami. Solo kolesarke dobrodošle brez doplačila za enoposteljno sobo!Zaposlujemo

Zaposlujemo! Iščemo odgovorno in zanesljivo osebo za servisiranje koles, občasno bo potrebno opraviti tudi transfer. Zaželjen izpit kategorije B+koda 96, B+E ali višje. Obvezno osnovno znanje angleščine. V kolikor ustrezaš pogojem, nam pošlji predstavitev na: info@helia.si

Prvomajska Apulija

S kolesi med dvema morjema po cvetoči peti sosednjega škornja

Podrobnosti »
Kirgizija

Kolesarjenje po kraljestvu nomadov, osupljive narave in vodke.

Podrobnosti »
Tri Baltske

Kolesarjenje skozi tri mogočne države, tri velike zgodovine in kulture.

Podrobnosti »
Ob Muri

Od prvih kapljic Mure do broda na Cmureku. Od modrih encijanov do sladkega rizlinga na dveh kolesih...

Podrobnosti »
Jezera Solnograške

Kristalno čista jezera zavita v cesarsko nostalgijo!

Podrobnosti »
Porabska R11

Spust s kolesi ob reki Rabi med skritimi kotički avstrijske Štajerske

Podrobnosti »
Tulipanov krog

Za ljubitelje cvetja je pomlad najlepša na Nizozemskem. Neskončna polja tulipanov, narcis in hijacint plus ladja in kolo

Podrobnosti »
Donavska - klasična

Najbolj priljubljena evropska kolesarska transverzala Passau - Dunaj!

Podrobnosti »

Najava programov za 2017

Nove ture 2017

Kliknite tukaj za prenos tiskovine. 

Kolesarska tura po Avstriji

Jezera Solnograške

jezera solnograške
s kolesi solnograška helia
Cena:
335 €
Odhodi
16.6. in 8.9.2017
Trajanje
3 dni
Dolžina
~ 130 km
Vodnik
Gregor Košec
Država
  • Avstrija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

S kolesi ob avstrijskih alpskih biserih

Skrivnostna jezera Salzkammerguta vabijo ne le na obalno kolesarsko vožnjo, pač pa tudi kak na kak del poti z vlakom ali ladjico ali na sprotno osvežitev v kristalno čistih globokih vodah. Tod se življenje še ni čisto izvilo iz preteklosti cesarice Sissi. Skušnjava vas bo zvabila na pecivo in slaščice v elegantnih slaščičarnah in na koncu te poti se boste strinjali s cesarjem Francem Jožefom, ki je tu preživljal poletja - "Bilo je zelo lepo in veselilo nas je!"

Presežniki potovanja:
- gorski pejsaži Dachsteina
- z vlakom na Štajersko, skozi Gornjo Avstrijo v Salnograško v enem dnevu
- kolesarjenje ob Hallstattskem jezeru čez jeklene mreže
- cesarska kavica v Bad Ischlu
- vožnja z gorsko železnico in kolesarskim trajektom

Narava poti: stranske ceste in kolesarske steze.

Program

1. dan: (Ljubljana) - Gossauerse - Hallstatt - Bad Goisern /  Sv. Agatha (30 km). Iz Ljubljane po Turski avtocesti dosežemo Pongau in jezero Gosau pod mogočnim Dachsteinom. Sedemo na kolesa in se spustimo v dolino do Hallstatta ob istoimenskem jezeru. Idilično mestece ob istoimenskem jezeru je na vsaki je na vsaki turistični razglednici Avstrije, mi pa si vzamemo čas za sprostitev na mestnem trgu. Ves čas potovanja bomo nato nočili v Bad Goisernu - domovini gojzarjev. Bivamo v imenitnem hotelu Agathawirt, specializiranim za kolesarje. (V,N)

2. dan: Sv. Agatha - Tauplitz - Bad Aussee - Sv. Agatha (50 km). Zjutraj se z vlakom in kolesi v vagonu zapeljemo v hrib do štajerskega tauplitza. Na planoti pod dachsteinskim masivom kolesarimo od znamenite skakalnice v Kulmu ob skrivnostnih gorskih jezerih Grundlsee in Altaussee; nacisti naj bi v njuni globini poskrili nakradene zaklade. S planote se nato spustimo do Halstattskega jezera. Kolesarska pot ob vzhodni obali jezera šteje med najlepše na svetu - čez jezero je videti Dachstein in Hallstatt, mi pa se čez cvetoče travnike vrnemo v Sveto Agatho. (Z,V,N)

3. dan: Sv. Agatha / Bad Goisern - St. Wolfgang - Abersee - (Ljubljana) - (42 km). Dopoldne se spustimo v cesarsko zdravilišče Bad Ischl - sem sta vneto hodila cesar in cesarica, saj naj bi zdravilne vode pomagale širiti družino. Časa bo dovolj za ogled cesaričinega dvorca. Kolesarimo proti severu in kmalu dosežemo zadnje jezero na poti - Wolfgangsee. V prav nemško kičastem Svetem Bolfenku (tu vse leto praznujejo advent :)) se po kavici v znamenitem Belem Konjičku (iz Leharjevih operet) z gorsko železnico vzpnemo na Schafberg, od koder je čudovit razgled na vsa jezera. Za piko na i jezero preplujemo z majhnim trajektom in v Sankt Gilgnu na Aberseeju zašpilimo kolesarjenje. Mimo Salzburga in Beljaka se pozno zvečer vrnemo v Ljubljano. (Z,N)

kolesarjenje solnograška jezera

Naš hotel


Bivanje v hotelu Agathawirt je prvovrstno doživetje - hotel je namreč kulturni spomenik prve vrste. Hiša je bila zgrajena 1517 in je od vsega začetka gostilna oz. danes krasen hotel, ki se posveča predvsem kolesarjem. Družina Schenner srčno skrbi za svoje goste in nas razvaja na vsakem koraku, domača kuharica pa slovi daleč okoli.

Pssst - naj vam prišepnemo skrivnost! V hotelu, ki se je takrat imenoval Hotel Peter, je bila skrita Hitlerjeva zasebna zbirka najdragocenejših slikarskih umetnin! Kot falirani malar je pač imel še nekaj okusa.

Cena

Cena na osebo: 335 €

Cena vključuje:
- prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah,
- dva polpenziona v dvoposteljni sobi v hotelu 3*.
- železniško vozovnico Bad Goisern - Bad Mitterndorf.
- spremljevalni kombi prvi in tretji dan.
- slovenskega vodnika z licenco GZS.
- organizacijo potovanja, cestnine, tunelnine ter DDV.

Doplačilo po želji:
- najem kolesa 45 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj).
- električno kolo 75 €.
- enoposteljna soba 35 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, vozovnice za gorsko železnico in ladjico na Wolfgangsee, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše in hkrati največje število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.1.2016. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Več informacij v naši trgovinici.

Naročilo na E-novice

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART