Kolesarske ture

Helia organizira tri vrste kolesarskih potovanj: skupinska, polvodena in individualna. Vsa so brezskrbne kolesarske ture s podporo in vnaprej pripravljenimi programi. Velika večina tur je nezahtevna.

Peš tura Amalfi

Vandranje Amalfitana

Cena:
Od 690 €
Odhodi
vse leto ob sobotah
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
  • Italija
Začetna točka
Neapelj
Težavnost
  • 3

To fascinantno potovanje bo potekalo po deželi, ki so jo ljubili že Rimljani in Grki. Zaradi čarobne narave, umetniških zakladov kot tudi prijetnega podnebja privablja turiste in umetnike iz vsega sveta. Neapelj, obalo Amalfi, vulkan Vezuv, Capri, Pompeje.. boste spoznavali in odkrivali po pohodnih poteh, ki ponujajo čudovito panoramo in obljubljajo nepozabno potovanje.  

Presežki ture:
- zgodovinski kraji Neapelj, Pompeji in Ercolano
- drobne obalne vasice, stisnjene med morje in hribi
- pogledi na mogočni Vezuv
- romantični in večno moderni Capri

Narava poti: lahke poti in podeželske ceste, stopnice (Amalfi obala), nekaj strmih spustov. Višinske razlike do 650 m, povprečne hoje na dan od 3 do 5 ur.

Program

1. dan: Individualni prihod v Neapelj. Po namestitvi v hotelu si vzemite čas za ogled centra Neaplja. Glavna ulica "Spacca Napoli" z zanjo značilnimi ozkimi ulicami, kjer z oken visi obešeno perilo, baročnimi cerkvami in palačami, z gledališčem San-Carlo, galerijo Umberto prvega, trgom "Plebiscito".., bo pravšnji začetek tega čudovitega vandranja. Hotel 4*. (N)

2. dan: Neapelj - Ercolano - Neapelj (cca 1h hoje, +/- 200 m). Po zajtrku transfer s "Circumvesuviana" do Ercolana, kjer se začne vzpon do Vezuva. Ercolano, mesto in občina v provinci Neapelj, leži na zahodnem vznožju Vezuva. Najprej z avtobusom, nato pa peš, uživali boste v enkratni panorami čez neapeljski zaliv. Srednjeveško mestece Resina je bilo zgrajeno na vulkanskem "materialu", ki ga je leta 79 izbruhal vulkan Vezuv in tako uničil starodavno mesto Herculaneum, iz katerega izvira sedanje ime Ercolano. Nočitev v Neaplju, hotel 4*. (Z, N)

3. dan: Z ladjo na Capri (cca 2,5 h hoje, +/- 500 m). Iz Marine Grande, izhodiščnega pristanišča, vas današnji pohod vodi do cerkvice Santa Maria v Cetrelli, ki je bila zgrajena v 16. stoletju prav na robu pečine nad Marino Piccolo. Prečkali boste "Passetiello", ozek prehod med mogočnimi skalami s pogledom na mesto Capri. Z vrha lahko uživate mamljiv panoramski razgled po otoku in neapeljskem zalivu, kateremu kraljuje Vezuv. Spust po kamnitih stopnicah, ki so jih zgradili Feničani. Nočitev v Neaplju, hotel 4*. (Z, N)

4. dan: Neapelj - Pompeji - Villa dei Misteri (vila skrivnosti) - Agerola. Transfer in obisk Pompejev in "Ville dei Misteri", največjega arheološkega najdišča na prostem. Odličen primer preteklega človeškega življenja, ko je leta 79 izbruhnil Vezuv in tako presenetil in za večno v prah spremenil speča rimska mesta pod seboj. Transfer do polotoka Amalfi in dalje do planote Agerola, kjer prenočujete v naslednjih dneh. Agerola se nahaja na sredini široke zelene doline in nudi osupljive poglede na okoliške gore in lepo Sredozemsko morje. Večerja in nočitev v Ageroli, hotel 3*. (Z, V, N)

5. dan: Agerola - Amalfi - Agerola (cca 2 h hoje, 0/- 650 m). Jutranji pohod vas bo vodil do majhnega ribiškega naselja Marina di Praiano, vzdolž 'Poti cvetočih agav' s prečudovitimi razgledi na turkizno morje. Iz vasice z javnim avtobusom do mesta Amalfi, najmočnejše Pomorske republike ob koncu desetega stoletja, kjer bo dovolj časa za obisk rajskega samostana in cerkve, muzeja papirja, oziroma za kopanje v prelepem morju. Nazaj z javnim avtobusom do Agerole. Večerja in nočitev v Ageroli, hotel 3*. (Z, V, N)

6. dan: Agerola - Valle dei Mulini - Ravello - Agerola (cca 3,5 h hoje, +200 m/-400 m). Po zajtrku vožnja z javnim avtobusom do mesta Amalfi. Na današnji dan pohod vodi najprej skozi dolino mlinov, ki je dobila svoje ime po številnih mlinih, ki so tu nekoč delovali in še dandanes prav tako, predvsem za izdelavo različnih vste testenin. Hoja do Ravella, kjer v vsej svoji lepoti na glavnem trgu izstopa katedrala, posvečena sv. Pantaleonu. Sem so že v starih časih na dopuste prihajali vatikanski papeži in španski kralji. Iz vasi, ki dominira 300 metrov nad morsko gladino, boste lahko uživali v čudovitem razgledu po zalivu Salerna in proti gorovju Cilento. Predlagamo obisk Ville Cimbrone in Ville Rufolo, katerih arhitektura (mešanica arabskega, sicilijanskega in normanskega stila) je bila med drugim navdih skladatelju Wagnerju. Vračate se skozi Atrani, kjer bo tudi možnost za kopanje, proti mestu Amalfi. Večerja in nočitev v Ageroli, hotel 3*. (Z, V, N)

7. dan: Agerola - Vandranje po "poti Bogov" - Agerola (cca 4,5 h hoje, +100 m/-650 m). Panoramski pohod po "poti Bogov", stezi vzdolž obale, ki je bila do 19. stoletja edini dostop od majhnih izoliranih naselij, do malih terasastih polj in vinogradov. Med sestopom, ko v zraku prevladuje vonj po rožmarinu, lahko uživate v razgledu na eni strani po celotnem polotoku vse do Caprija, na drugi strani pa po zalivu Salerno. Občudovali boste trud in delo prednikov, ki so skušali na teh neprepustnih poljih ustvariti varno območje, kamor so se ljudje lahko zatekli v času barbarskih vpadov, ki so sledili padcu rimskega imperija na koncu petega stoletja. Samostan Saint Dominic, ki se oklepa gore, je le še en dokaz teh nemirnih časov. Po Montepertuso se spustite do pokopališča Positano. Za Positano so značilne pisane hiške, ki so bile zgrajene v obliki amfiteatra, s pogledom na morje, ki daje edinstven in slikovit videz vasi. Dovolj prostega časa za obisk Positana ali osvežitve v morski kopeli. Večerja in nočitev v Ageroli, hotel 3*. (Z, V, N)

8. dan: Zaključek potovanja in odhod domov. Transfer (ob 9. uri zjutraj) do neapeljskega letališča/železniške postaje/mesta. Če vam čas dopušča, priporočamo obisk neapeljskega muzeja, kjer lahko občudujete kipe, mozaike in slike Pompejev in Ercolana. Za doplačilo možna tudi druga ura odhoda do Neaplja (35 € - na vprašanje). (Z)

Cena

Cena na osebo:
690 € (sobote, v sezoni od 1.1. - 31.3., 1.7. - 31.8. in 1.11. - 15.12.2019)
728 € (sobote, v sezoni od 1.4. - 30.6. in 1.9. - 31.10.2019)

Cena vključuje: tri namestitve v hotelu 4* v Neaplju in štiri namestitve v hotelu 3* v Ageroli v dvoposteljni sobi TWC, nočitev z zajtrkom v Neaplju in nočitev s polpenzionom (zajtrk in večerja) v Ageroli, prevoze kot je določeno v programu, prevoz prtljage med hoteloma, mobilno aplikacijo partnerja z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku ter GPS sledmi ter ostalo potovalno dokumentacijo (potovalno knjižico), organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje: individualnega prevoza (prihoda v in odhoda iz Neaplja), večerje prve tri dni potovanja, transferje izven programa, vožnje z avtobusom, trajektom, pijače, dodatnih obrokov, vstopnin, ostalih osebnih izdatkov in storitev, ki niso vključene v ceno programa.

Doplačila po želji: za odhod katerikoli drug dan (ne na soboto) 65 €, enoposteljna soba 217 € + dodatek za potovanje samo ena oseba 150 €, transfer ob drugi uri (zadnji dan) 35 €, dodatne noči v Neaplju na vprašanje.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš italijanski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 29.11.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20 % osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Neapelj)?

Z letalom: neposredna letalska povezava Trsta (letalski prevoznik Volotea) in Benetk (letalski prevoznik EasyJet) v Neapelj. Nato iz letališča do železniške postaje z Alibusom (3 €). Od tu se peljite z vlakom Circumvesuviana do postaje Castellammare Centrale station (1,10 €; do 45 min). Od tu pa z avtobusom št. 2 do marine Castellammare di Stabia.

Z vlakom: več možnih povezav iz Ljubljane ali Trsta do Neaplja (planer potovanja). Od neapeljske železniške postaje se peljite z vlakom Circumvesuviana do postaje Castellammare Centrale station (1,10 €; 40 / 45 min). Od tu pa z avtobusom n.2nero do marine Castellammare di Stabia.

Z avtom: iz Ljubljane približno 970 km, vožnje do 10 ur, strošek cestnin, porabe goriva in taks do 170 €. Avto lahko parkirate v marini Castellammare di Stabia (50 € na teden). Rezervacija vnaprej ni potrebna.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.