S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Donava

Donavska - z ladjo

donavska pot z ladjo in kolesom
helia donavska pot kolo in ladja
Cena:
Od 719 €
Odhodi
Sobote, od 11.5. do 21.9.2019 razen 15.6., 22.6., 3.8., 10.8., 31.8., 7.9.2019
Dodatni termin
Vodeno: 11.5., 8.6., 6.7., 27.7., 24.8., 21.9.2019
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
208 km
Država
  • Avstrija
Začetna točka
Passau
Težavnost
  • 1

Dežela legend, polna kulturnih spomenikov in zanimivosti, vabi, da si jo ogledate na najboljši mogoč način - s kolesa in ladje. Najbolj slovito rečno križarjenje in priljubljena kolesarska pot hkrati. Začnite svoje kolesarske počitnice in uživajte v potovanju, kjer vas vaš plavajoči hotel vsak večer čaka v drugem mestu ob reki. Bi kak kolesarski dan spustili? Brez težav - usedite se na palubo in pustite, da romantična pokrajina teče mimo vas.

Narava poti: popolnoma raven teren, pretežno urejena kolesarska steza, zelo primerna za začetnike kolesarskih potovanj in družine.

Če bi radi potovanje podaljšali, si oglejte predturo Bavarska Donava.

Program

1. dan: Individualni prihod potnikov v Passau. Vkrcanje na ladjo Theodor Körner je ob 16. uri. Zvečer dobrodošlica s koktejlom in večerja ob glasbi ansambla. (L, V)

2. dan: Mauthausen - Grein (35 km*). Današnja etapa pelje direktno ob Donavi, kjer imate dovolj časa za uživanje in sproščanje ob tej lepi naravi. Keltsko mesto Mitterkirchen je kot bi se vrnil v zgodovino. Druga možnost je "Školjkast grad", pot vodi skozi prelepo podeželje "Strudengau", ki je rahlo hribovito, ampak ste poplačani s prekrasnimi razgledi. Vaša današnja ciljna točka je mesto Grein, kjer se lahko pohvalijo z nastarejšim avstrijskim mestnim gledališčem in mestnim gradom (možen ogled, vstopnina ni vključena). Po romantični plovbi ob sončnem zahodu prispete do kraja Devin, ki ga še vedno krasijo ostanki mogočnega gradu s pogledom čez Donavo. (L, Z, M, V)

3. dan: Devin - Bratislava (43 km). Iz Devina kolesarite vzdolž nekdanje "železne zavese", prečkate bivšo mejo in dosežete impozantno baročno palačo Hof z njenimi krasnimi vrtovi. Kolesarjenje se nadaljuje po avstrijskih "zelenjavnih vrtovih" do čudovitega mesta Bratislava, lociranega na pobočjih Malih Karpatov. Raziščite skrite uličice in zanimivosti Bratislave. (L, Z, M, V)

4. dan: Dunaj. Dan za počitek in (kolesarski) ogled avstrijske prestolnice (opcijsko - ni vključeno). (L, Z, M, V)

5. dan: Wachau / Krems - Melk (37 km). Današnje kolesarjenje je eden vrhuncov tega potovanja! Peljali se boste skozi majhne, zaspane vasice, nasade marelic, kolesarili med vinogradi, gradovi, samostani in ruševinami. Ta nežno hribovita pokrajina očara prav vsakogar. Sledi baročno mesto Dürnstein, ko zagledate modri stolp, ki pripada samostanski cervi, boste že v okrožju Wachau. V mestu Weißenkirchen (proti doplačilu možna degustacija vina) boste vsepovsod našli različne vinske lokale prav ob kolesarski poti. (L, Z, M, V)

6. dan: Melk - Grein (50 km). Po zajtrku bo dovolj časa za ogled lepega Benedektinskega baročnega samostana mesta Melk. Današnji dan je raznolik. Začne se v široki dolini Nibelungenau, kjer sledite Donavi vse do kraja Strudengau - ozke in včasih med skiperji zloglasne točke Donave. Končni cilj je za vas že poznano mesto Grein. (L, Z, M, V)

7. dan: Veliki donavski krog / Obermühl - Engelhartszell (25 km). Današnja etapa je speljana skozi dolino Donave in njene lepe vasice, bogate gozdove in travnike. Ob kolesarski poti pa so številni lokali, ki vabijo kolesarje na zaslužen počitek in osvežitev. Vzemite si čas in se sprehodite do razgledne točke čez Donavsko pentljo - kakšen razgled! In na cilju si lahko privoščite odličen sir trapist, v samostanu Engelszell. Zvečer po gala večerji pa sledi še zabavni vložek, ki vam ga pripravi ladijsko osebje. (L, Z, M, V)

8.dan: Passau. Med vožnjo do Passaua si lahko s palube ogledate pot, ki ste jo prekolesarili. Prihod v Passau ob približno 10. uri dopoldan, izkrcanje pol ure kasneje. Če si boste organizirali prevoz po končanem potovanju, predlagamo po 11. uri. (Z)

V Avstriji so čelade obvezne za otroke, do starosti 12. let. Prosimo, da prinesete svoje čelade.

Isti program je proti doplačilu možen tudi kot vodena tura (mednarodna skupina, angleško govoreč vodnik): COMFORT RELAX VODENA TURA (Odhodi: 11.5., 8.6., 6.7., 27.7., 24.8., 21.9.). Lahko se odločite za vodeno kolesarsko turo, z lokalnim vodičem, ki dobro pozna regijo. Okušali boste avstrijske specialitete v domačih gostilnah, degustirali sladek in grenek mošt v svetovno znani regiji Wachau, ter različna kvalitetna vina. Obiskali najstarejše mestno gledališče v Grein-u, med vodenim izletom z avtobusom opazovali številne znamenitosti Dunaja - mesto valčka in s panoramskim vlakom znamenitosti Bratislave.

Prav tako lahko direktno na ladji rezervirate naslednje izlete (proti doplačilu, ni vključeno v program):
Bratislava: voden mestni ogled in ogled s panoramskim vlakom
Grein: obisk najstarejšega avstrijskega mestnega gledališča
Dunaj: voden mestni ogled s kolesom in z avtobusom
Dunaj: koncert valčka in opere v mestni palači ali vinoteki
Wachau: degustacija vina z lokalnim vinogradnikom

* navedeni so kilometri, ki jih prekolesarite. Program se lahko spremeni gleda na plovne, tehnične in vremenske okoliščine.


Vaša ladja

MS THEODOR KÖRNER: popolnoma renovirana v zimskem času 2013/2014 v trendskem Art Deco slogu, prostorna tradicionalna ladja za rečna križarjenja. Na njej so bar, restavracija, kavarna, recepcija, paluba za sončenje, knjižnica, kiosk in prostor za družabne igre. Vseh 60 udobnih kabin (velikost med 8-16 m2) ima TWC, TV, sušilec za lase, mini sef in klimatsko napravo. Okna se lahko odprejo v vseh kabinah na palubi Promenade in Zgornji palubi.
  • theodor-korner01
  • theodor-korner02
  • theodor-korner03
  • theodor-korner04
  • theodor-korner05
  • theodor-korner06
  • theodor-korner07

Cena

Cena potovanja na osebo:

Odhodi ob sobotah

Glavna Paluba

Main Deck

Zgornja Paluba

Upper Deck

Promenada Paluba

Promenade Deck

1/2 ECO kabina (pograd) 719 € (maj, avgust)
769 € (junij, julij, september)
819 € (maj, avgust)
869 € (junij, julij, september)
/
1/2 kabina (dve postelji) 795 € (maj, avgust)
845 € (junij, julij, september)
915 € (maj, avgust)
965 € (junij, julij, september)
945 € (maj, avgust)
995 € (junij, julij, september)
1/2 kabina Junior Suite / 1.075 € (maj, avgustl)
1.125 € (junij, julij, september)
1.075 € (maj, avgust)
1.125 € (junij, julij, september)

1/3 kabina: v Junior Suiti je dodano ležišče oz. fotelj, v 1/3 kabini na Promenadni palubi pa pograd.

Cena vključuje: sedem namestitev v dvoposteljnih kabinah s TWC in klimatsko napravo na izbrani palubi, pristaniške pristojbine, program po dnevih kot opisan zgoraj. Pozdrav kapitana in pozdravna pijača. Dnevno čiščenje kabin; brisače, posteljnina. Polni penzion - zajtrki in večerje na krovu, pakirana malica čez dan, kava ali čaj in kolač ob povratku na ladjo, večerni prigrizek. Gala večerja pred zaključkom potovanja. Nastop z živo glasbo za zaključek potovanja. Opis poti - ena knjižica na kabino (v angleščini ali nemščini), kolesarski svetovalec na krovu, organizacija potovanja in DDV.

Dodatno vključeno v paket Comfort Relax - vodena tura (če ste doplačali in rezervirali voden program): kolesarski vodnik, dve vožnji s trajektom, degustacija v Gornji donavski dolini, mestni izlet s turističnim vlakom v Linzu, obisk najstarejšega gledališča v Grein-u, degustacija vina v regiji Wachau, voden ogled Dunaja s kolesom ali avtobusom, voden ogled Bratislave, peš in s panoramskim vlakom. Možni datumi so 11.5., 8.6., 6.7., 27.7., 24.8., 21.9.2019.

Doplačila po želji: najem kolesa (7 ali 21 prestav) 74 €, elektro kolo 168 €, uporaba lastnih koles 15 € na kolo. Ena oseba v kabini (dvoposteljni ali ECO) + 50%. Voden paket Comfort Relax 235 €. Parkirni prostor Passau (cca 66 € - vključen transfer do/od ladje, plačilo na licu mesta); parkirna garaža Passau (cca 77 € - vključen transfer do/od ladje, plačilo na licu mesta). Transfer letališče München - Passau 69 € (ali obratno Passau - München) - ena smer, povratni transfer letallišče München - Passau 109 €. Dodatne noči v Passau (hotel 3*) 58 € v dvoposteljni sobi, 83 € v enoposteljni sobi; (hotel 4*) 66 € v dvoposteljni sobi in 92 € v enoposteljni sobi.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust za otroke: otroci do 2. leta gratis (v 1/2 kabini, na otroški posteljici ob plačilu dveh odraslih oseb), od 3. do 12. leta - 50% skupaj v kabini z najmanj enim odraslim,  od 13. leta dalje tretja oseba v troposteljni kabini - 20%.

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 1.8.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Splošne informacije: vse kolesarske etape so individualne - brez spremstva. Kilometri so označeni približno. Prosimo, da upoštevate dejstvo, da so kabine prostorsko zelo omejene. V primeru težav (plima, useka), je ladijska posadka upravičena do spremembe programa (po potrebi je organiziran avtobusni prevoz za ta del poti). V ekstremnih primerih ladijska družba lahko zakonito in brez stroškov odpovedi stornira potovanje (v primerih višje sile: višina vode primerna za plovbo). Isto velja za uradno naročena (in predhodno nenajavljena) popravila na mostovih, prehodih ali v primeru okvare motorja na ladji oziroma elektroniki. Prosimo za razumevanje, da je križarjenje po Donavi ne le vaš hotel, ampak tudi stroj / mehanizacija, ki dela ves čas, tudi ponoči. Predvsem mislijo tu na hrup, ki ga lahko povzročajo vrvi za privez in podobno oz. hrup v primeru morebitnega popravila. Če ste občutljivi, vas prosimo, da s seboj vzamete zamaške za ušesa.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih kabinah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Ciclo taxi

DONAVSKI CICLO EKSPRES: Nudimo vam prevoz do 8 oseb s kolesi do izhodišča v Passau in povratek z Dunaja. Datum odhoda po dogovoru, za ceno nas pokličite.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Passau)?
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Passau (planer potovanja). Od železniške postaje do ladje lahko vzamete taksi (približno 10 €) ali rezervirate transfer (približno 7 €).
Z avtom: v eno smer 410 km po poti Ljubljana-Salzburg-München-Passau. Vožnja traja okoli pet ur, približen strošek za gorivo in cestnine v eno smer: 88 €. Parkirate lahko v bližnji garaži, rezervirate lahko preko partnerske agencije. Lahko pa vaš avto pridejo iskat, ga parkirajo in vam ga dostavijo ob koncu potovanja.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu