S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Flandrija

Flandrija

Po svoje
S kolesi po belgijski Flandriji Helia
Cena:
Od 499 €
Odhodi
Sobote; od 28.4. do 15.9.2018
Dodatni termin
Nedelje: od 1.7. - 19.8.2018
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
275 km
Država
  • Belgija
Začetna točka
Bruselj
Težavnost
  • 1

Pokrajina Flandrije vas bo očarala, tako s ponekod še nedotaknjeno naravo kot s kulturo in umetnostjo. Kolesarska tura poteka skozi prelepo ravninsko pokrajino, navdušile vas bodo kulturne znamenitosti, muzeji, kulinarične specialitete v odličnih restavracijah in kot ''pika na i'' svetovno mesto Bruselj. Dežela piva in čokoladnih pralinejev.

Narava poti: skoraj v celoti mirne ceste, kolesarske steze, lahke in ravne. Primerno za vse kolesarje kot družine z otroci.

Presežki ture:
- Bruselj, šarmantno mesto z obilico kulture in zgodovine
- Antwerpen
- Gent
- Bruges (na seznamu svetovne dediščine Unesco)
- čudovita pokrajina, mestni parki in tržnice

Program

1. dan: Bruselj. Individualni prihod udeležencev. Bruselj ni tako mesto kot Pariz, London ali Rim, a vas bo kljub temu očaralo s svojim šarmom, s svojimi kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Ne pozabite si ogledati znamenitega fantka, ki lula. (H)

2. dan: Bruselj - Mechelen (cca 65 km). Kolesarjenje do mesta Leuven, ki je slovi po najstarejši belgijski univerzi in po proizvodnji piva. Pot se bo nadaljevala do Mechelena, ki leži ob reki Dijle in ima številne pomembne zgodovinske znamenitosti, zgrajene v času srednjeveške Burgundije. Obiskati velja katedralo Sv. Rombouts, palače Margarete Yorške in Margarete Avstrijske in tudi muzej igrač. (H, Z)

3. dan: Mechelen - Bornem (cca 30 km). Današnji dan pot poteka vzdolž rek Rupel in Schelde do Bornema. Zaradi krajše trase je dovolj časa tudi za 15 minutno vožnjo z vlakom do Antwerpna, metropole mode in modnih trendov, mesta z bogato kulturno in zgodovinsko preteklostjo, centra brušenja diamantov na svetu, itd.... (H, Z)

4. dan: Bornem - Gent (cca 65 km). Dan namenjen ogledu Genta, kulturnega središča Flandrije. Sprehodite se po starem pristanišču, obiščite trdnjavo ''Gravensteen'', nekoč srednjeveški grad in domovanje Gentskih grofov, danes pa najpomembnejša znamenitost mesta. V katedrali Sv. Bavo si oglejte svetovno znano sliko oltarni triptih Jan van Eycka. (H, Z)

5. dan: Gent - Bruges (cca 50 km). Kolesarjenje po čudoviti pokrajini do Brugesa, katerega stari del mesta je bil postavljen na Unescov seznam svetovne dediščine. Uživajte na sprehodu skozi številne mestne parke, na tržnicah, kupite znano belgijsko čokolado v eni izmed številnih trgovinic s čokolado, itd. (H, Z)

6. dan: Bruges - De Haan - Bruges (cca 50 km). Najprej vzdolž kanalov do pristanišča Oostend in nadalje do obalne vasice De Haan, kjer prosti čas za kopanje in sončanje. Vzamete pa si lahko tudi prosti dan za nakupovanje - v tem primeru se peljete za ladjo po kanalih, si ogledate pokrajino s kočije, obiščete muzeje ali pa se peljete z vlakom do Ostenda. (H, Z)

7.dan: Zaključek potovanja oziroma možnost podaljšanja. Povratek v Bruselj možen z direktnim vlakom (vožnja traja približno 1 uro, vozita 2 vlaka na uro) ali s transferjem (vožnja traja 1 h 15 min, odvisno od prometa). (Z)


Cena

Cena na osebo:
499 € (28.4. - 15.6.2018 in 27..8. - 15.9.2018)
539 € (16.6. - 26.8.2018)

Cena vključuje:
- 6 nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih ***/****. Prevoz prtljage med hoteli (en kos do 20 kg po osebi). Zemljevid in opis poti v angleškem jeziku (en set na sobo). Držalo za knjižico (roadbook). Pomoč po telefonu med potovanjem. DDV in organizacijo potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € na prijavo. Turistična taksa v mestu Bruges in Bruselj (cca 2,12 € na osebo na dan).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 210 €. Najem kolesa 65 € (klasično potovalno kolo s 7-imi ali 21-imi prestavami in stransko torbo). Električno kolo 120 €. Najem otroškega kolesa, otroške prikolice ali "polkolesa" na vprašanje. Otroški sedež na vprašanje. Najem tandema na vprašanje. Polpenzion: 125 € (pet večerij, večerje ni v Bruslju). Transfer Bruges-Bruselj (do 29.6. in od 20.8. samo ob petkih ter od 30.6. do 19.8. samo ob sobotah 50 € (odhod ob 10. uri dopoldan). Dodatne noči na vprašanje.

Popust za otroke: (z dvema odraslima v eni sobi): - otroci do 2 let gratis. Od 3-6 let -50 %; od 7-11 -25 %. Od 12 let - 10 %.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda. Vstopnin. Pijač, dodatnih obrokov in vseh izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Potovanje organizira naš belgijski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 11.8.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Bruselj)?

Z letalom: neposredna letalska povezava Ljubljana-Bruselj vsak dan.
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Bruselj (planer potovanja). Železniška postaja v Bruslju je od vašega prvega hotela oddaljena le kilometer.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART