S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Provansa

Provansa in Camargue

kolesarjenje Provansa Helia
Po svoje
Cena:
Od 830 €
Odhodi
Dnevno od 1.4. do 25.10.2018
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
292 km
Država
  • Francija
Začetna točka
Avignon
Težavnost
  • 2

Ob imenu Provansa najbrž pomislite na široka polja cvetoče sivke, Van Goghoveimpresije toplih sončnih žarkov in rdečilo bogatega vina. Mogočno obzidani papeški Avignon, šarmantni Arles z znamenito rimsko areno in Baux de Provence so kulturna središča južne Francije. Neokrnjene narave se boste naužili med divjimi konji v parku Camargue, kulinaričnih specialitet in dobre kapljice v malih podeželskih hotelih ob poti. Kolesarili boste po stranskih podeželskih cestah, pretežno po neasfaltiranih poteh. Primerno za kolesarje z nekaj kondicije. 

Narava poti: prvi in zadnji dan nekaj gričev, sicer po ravnini, nezahtevna tura. Stranske, tudi netlakovane poti, z malo prometa. Okrog mest nekaj več avtomobilskega prometa.

Program

1. dan: individualni prihod v Avignon. Namestitev in srečanje s predstavnikom lokalnega organizatorja (H).

2. dan: Avignon – Graveson (69 km). Prva etapa kolesarjenja vodi iz Avignona na severozahod mimo številnih vinogradov skozi tipične sredozemske vasice do znamenitega romanskega akvadukta Pont du Gard. Postanek za ogled in možnost kopanja. Popoldne obisk srednjeveške vasice Barbentane in zanimivega baročnega gradu (H,Z,V).

3. dan: Graveson – Arles (51 km). Vožnja do Tarascona ob reki Rhone. V mestu ogled mogočne trdnjave in tovarnice Souleiado, kjer izdelujejo barvite provansalske tkanine. Popoldne mimo znamenitega Daudetovega mlina do Arlesa in ogled mesta, v katerem je zadnja leta preživel Van Gogh (Z,H).

4. dan: Arles – Saintes Maries de la Mer (57 km). Dopoldne vožnja na jug proti narodnemu parku Camargue, mimo številnih lagun in riževih polj. V Saint Gillesu ogled ostankov nekdaj mogočne katedrale. Prečkanje Rhone z ladjo. Popoldne vožnja do Saintes Maries de la Mer, znamenitega romskega romarskega kraja. Dve nočitvi v istem hotelu (H,Z,V).

5. dan: počitek. Možnost ogleda mesta, kopanja na plaži ali dodatnih izletov v nardoni park, farme konjev, ornitološkega parka (H,Z).

6. dan: Saintes Maries de la Mer – Fontvieille (68 km). Vožnja proti vzhodu ob obali morja čez zelo zanimiv nasip Digue a la Mer (zaprt za avtomobilski promet). Popoldne proti gričem Alpilles mimo številnih šarmantnih vasic in ostankov rimskih naselbin.  (H,Z,V).

7. dan:  Fontvieille – Avignon (48 km). Prečkanje gričev Alpilles z juga proti severu. Spotoma postanek v znani vasici Baux de Provence (grad Grimaldijev) in mestecu Saint Remy de Provence (rojstni kraj Nostradamusa). Povratek v Avignon, vrnitev koles, nočitev (H,Z).

8. dan: po zajtrku zaključek potovanja. (Z).

Cena

Cena potovanja na osebo: 
V terminih april / maj / junij / september / oktober
Kategorija A) Comfort (pet noči v hotelih 3* in dve noči v hotelih 2*, razen v Avignonu in Arlesu hoteli z bazeni):
830 € v dvoposteljni sobi
1.040 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.150 €, solo potnik in enoposteljna soba
Popust za tretjo osebo v troposteljni sobi 220 €.

Kategorija B) Superior: (pet noči v hotelih 3* in dve noči v hotelih 4*, razen v Avignonu hoteli z bazenom, v Arlesu je prost vstop v SPA)
1.040 € v dvoposteljni sobi
1.350 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.450 €, solo potnik in enoposteljna soba
Popust tretja oseba na vprašanje.

V terminih julij / avgust
Kategorija A) Comfort (pet noči v hotelih 3* in dve noči v hotelih 2*, razen v Avignonu in Arlesu hoteli z bazeni):
870 € v dvoposteljni sobi
1.150 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.250 €, solo potnik in enoposteljna soba
Popust za tretjo osebo v troposteljni sobi 255 €.

Kategorija B) Superior: (pet noči v hotelih 3* in dve noči v hotelih 4*, razen v Avignonu hoteli z bazenom, v Arlesu je prost vstop v SPA):
1.080 € v dvoposteljni sobi
1.450 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.550 €, solo potnik in enoposteljna soba
Popust za tretjo osebo na vprašanje.

Cena vključuje: sedem namestitev v dvoposteljni sobi TWC v hotelih izbrane kategorije, štiri nočitve z zajtrkom in tri nočitve s polpenzionom (zajtrk in večerja), prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo (obsežno knjižico z opisom poti v angleščini, nemščini ali italijanščini (ena na sobo; po koncu ture jih vrnete), srečanje s predstavnikom agencije v njihovi trgovini blizu hotela (vsak dan razen nedelje od 15. do 18. ure popoldan. V primeru zamude je sestanek naslednji dan točno ob 9.uri zjutraj! Na nedeljo ni srečanja!), organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa (najem vključuje eno (zadnjo) kolesarsko vodoodporno torbo, eno manjšo prednjo torbo, novo kolesarsko steklenico (0,5 l), števec in material za manjša popravila kolesa). Izbirate lahko med:
 - VTC Trekking Comfort (17 kg) 72 €
 - VTC Hybrid Course (13 kg) 111 €
 - VTC Trekking Comfort SUP (13 kg) 111 €
 - električno kolo 164 €
 - tandem kolo 164 €
 - otroška kolesa (VTC Trekking Comfort, 17 kg) 58 € in VTC Hybrid Course 13 kg) 89 €
 - ležeče kolo (na vprašanje)

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € na prijavo.

Gostje, ki pridejo s svojim avtomobilom, lahko parkirajo v plačljivem parking centru v Avignonu blizu hotela. Parkirišče je nadzorovano 24 ur, informativna cena okoli 16 € na dan. Rezervacija vnaprej ni možna.

Potovanje organizira naš francoski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi.
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.11.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Avignon)?

Z avtom: z avtom mimo Benetk in Genove po Azurni obali do Avignona, približen strošek potovanja v eno smer 220 €, cca 1050 km, okoli 11 ure vožnje. Planer potovanja. Avto lahko parkirate na varovanem parkirišču v bližini prvega hotela (približno 12 € na dan; plačilo na licu mesta).
Z vlakom: iz Ljubljane do Avignon TGV postaje ali do železniške postaje v centru mesta. Železniška postaja v centru Avignona je od hotela oddaljena približno 5 minut hoje, TGV železniška postaja je od mestnega središča / hotela oddaljena približno 10 minut vožnje s taksijem ali ladijskim taksijem, ki vozi vsakih 15 minut (stane približno 2 € na osebo).
Z letalom: Ljubljana - Paris - Avignon - Caumont (od letališča Caumont do mestnega središča / hotela približno 15 minut vožnje s taksijem). Letalska družba Air France.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART