S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Loira

Gradovi Loare

gradovi Loire - s kolesom
s kolesi in Helio ob Loiri
Cena:
Od 750 €
Odhodi
Dnevno od marca do oktobra 2017
Trajanje
6 noči / 7 dni
Dolžina
206 km ali 226 km
Država
  • Francija
Začetna točka
Blois
Težavnost
  • 2

Odkrijte zaklade doline reke Loire. Pot vas bo vodila skozi vinograde, grajske gozdove, po lovskih stezah in poteh kraljevih posestev. V teh krajih se kuhinja piše z velikim K, uživali boste odlične domače jedi in rujno kapljico okoliških vinogradov.

Narava poti: lahka tura, trasa je speljana po podeželskih stranskih cestah brez prometa.

Program

1. dan: Individualni prihod v Blois. Čas za ogled mesta z značilnimi tlakovanimi ulicami in stopnišči, z gradom, ki nam odlično prikaže napredek francoske arhitekture iz srednjega veka do 17. stoletja (obdobje postopne izgradnje gradu). (H,V)

2. dan: Blois - Amboise (42 km). Za ogrevanje lahko kolesarjenje po gozdnati pokrajini, skozi nasade vinske trte do gradu Chaumont iz 15.st. na obali Loire. Ogled Amboisea, kjer se nad mestom bohoti istoimenski grad. Tu so živeli največji francoski kralji, na povabilo kralja ga je obiskal Leonardo da Vinci. Tu se je ustavila Ivana Orleanska. (H,Z,V)

3. dan: Izlet v Chenonceaux (40 km + opcijskih 8 km). Prelepo kolesarsko doživetje nad reko Cher skozi tipična mesteca osrednje Francije. Vrhunec bo obisk vodnega gradu Chenonceaux na otoku reke Cher. Leta 1559, ko je umrl kralj Henrik II, je njegova vdova Katarina Medici prisilila lastnico gradu Diano de Poitiers v zamenjavo za grad Chaumont - sur - Loire. Kraljica je pozneje vladala Franciji prav iz tega gradu.  Grad je bil v francoski preteklosti velikokrat scena tekmovalnosti med Diano de Poitiers in Catherino de Medici. Uživali boste v hoji po vrtovih Diane de Poitiers kot vrtovih Catherine de Medici. Dovolj bo časa za sprostitev v sencah mogočnih dreves, ob reki in domišljiji o rivalstvu teh dveh fascinantnih žensk. (H,Z,V)

4. dan: Amboise - Cheverny (običajna verzija 54 km) ali Chitenay (superior verzija 42 km). Kolesarska etapa skozi francosko podeželje, po tipičnih vasicah do srednjeveškega gradu Fougeres-sur-Bievre, popolne ilustracije tradicionalne umetnosti gradnje iz 15. stoletja. Poleg tega boste videli še manjši privatni grad med zeleno pokrajino De Troussay in dosegli vaš današnji cilj: slavni grad Cheverny. (H,Z,V)

5. dan: Bouregard (30 km) ali daljša etapa Bouregard-Sologne (48 km). Grad Beauregard je bil v uporabi kot kraljevi lovski gradič, ohranilo se je še precej izvirne opreme. Dnevno etapo je možno podaljšati do pokrajine ob reki Sologni, z malimi dvorci in gradovi, skritimi med vinogradi in med gozdovi polnimi divjadi. (H,Z,V)

6. dan: Chitenay - Blois (superior verzija 50 km) ali Cheverny-Blois (standard verzija 40 km). Dan za obisk gradov Cheverny in Chambord. Grad Cheverny iz 17.st. sodi med najlepše opremljene gradove ob Loiri. Med vojno je bilo tu skrivališče umetnin iz Louvra, tudi Mone Lise. Grad Chambord je bil namenjen umiku francoskih kraljev od pariškega življenja. Svoj pečat je dal gradu Leonardo da Vinci - zgradil je dvojno spiralasto stopnišče. Grad ima kar 440 soban! (H,Z,V)

7. dan: po zajtrku zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cene v € po osebi: Hoteli 2* in 3*    Hoteli 3* Hoteli 4*
Program 750 € 950 € 1245 €
Doplačilo Enoposteljna soba 168 € 290 € 460 €
Dodatna noč Blois (B&B)
v 1/2 sobi
 56 € 76 € 80 €
Dodatna noč Blois v 1/1
(B&B)
 75 € 116 € 127 €

Cena vključuje: šest nočitev s polpenzionom v hotelih izbrane kategorije (ponekod večerje niso v hotelih, ampak v krajevnih restavracijah), v dvoposteljni sobi TWC, prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo (v tujem jeziku) z ustreznimi zemljevidi – en komplet na sobo, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa (potovalno kolo z 21-prestavami in dvema torbama, čelado, plastenko za vodo, držalom za zemljevide) za čas potovanja 95 €, najem električnega kolesa 160 €, GPS podatki za kolesarske etape 20 €, za osebo, ki potuje sama 75 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: pijač, kosil, vstopnin in vseh ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Potovanje organizira naš francoski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 25.10.2016. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Blois)?

Z letalom: z letalom do Pariza in vlakom TGV v Blois.
Z avtom: skozi predor Mont Blanc. Iz Ljubljane pribl. 1400 km v eno smer.

Naročilo na E-novice

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART