S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Nizozemska

Nizozemska - Južna Tura

Nizozemska s kolesi
Nizozemska južna tura s kolesom
Cena:
Od 739 €
Odhodi
Glej pod zavihek cena
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
220 - 260km
Država
  • Nizozemska
Začetna točka
Amsterdam

Potovanje skozi »zeleno srce« Nizozemske, province Utrecht ter Južna in Severna Holandija. Priporočamo jo ljubiteljem starih mest, galerij, muzejev in obmorske narave. Mnogo zgodovinskih in kulturnih znamenitosti ob poti, pa tudi kotičkov lepo ohranjene narave.

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in po ravnini.

Program

Sobota: Vkrcanje na ladjo po 14 uri v Amsterdamu. Popoldne prosto za ogled središča mesta, nakupovanje – lahko tudi s panoramsko vožnjo po kanalih (doplačilo). Ob 17:30h vas bo sprejel kapitan in ostalo osebje, ki vam bo predalo kolesa in sledi prva večerja (L, V)

Nedelja: Amsterdam- Zaandam, *Zaandam- Zaanse Schans- Haarlem*(35-55 km). Po kratki vožnji z ladjo do Zaandama, si boste najprej ogledali muzej na prostem Zaanse Schanz to je rekonstruirana avtentična vasica iz 18. in 19. stoletja, v celoti preurejena v muzej delujočih mlinov na veter, sirarne, coklarne in drugih starih obrti. Potem pa boste kolesarili do Haarlema, rojstnega mesta slavnega slikarja Fransa Halsa, ki je živel in deloval v 16. stoletju. Zvečer lahko kolesarite skozi očarljivo mestece in raziščete Grote markt (mestni trg). Po želji, lahko ta dan kolesarjenje še malo podaljšamo do morskih zapornic v IJmuiden. (L, Z, M, V)

Ponedeljek: *Haarlem- južna morska obala- Leiden* (55 km). Danes boste kolesarili po južni morski obali, skozi letovišča Noordwijk in Katwijk aan Zee, do živahnega mesta Leiden, rojstnega mesta še enega nizozemskega umetnika Rembrandta van Rijna. Slikovito staro mestno jedro, prepledeno z številnimi kanali in obdano z stavbami iz 17 stoletja, vas gotovo ne bo pustilo ravnodušne. (L, Z, M, V)

Torek: *Leiden- Delft *(35 km). Danes boste kolesarili do znamenitega mesteca Delft, ki je poznano po modrem porcelanu, njegovo izdelavo pa si boste lahko ogledali tudi sami. Od tu pa si lahko ogledate Haag (s kolesom, vlakom ali tramvajem), Binnenhof (gotsko mestece), Palačo miru (v Vredespaleisu) ali pa morsko letovišče Scheveningen. (L, Z, M, V)

Sreda: Delft- Rotterdam- Kinderdijk, *Kinderdijk- Schoonhoven- Gouda*(30-45 km). Danes bomo križarili skozi izjemno mednarodno luko Rotterdam in nadaljevali proti Kinderdijku. Mestece je znano po velikih mlinih na veter (so na UNESCOvem seznamu), kar 19 jih stoji v vrsti in zbira vetrno energijo in enega si boste ogledali tudi sami, zato ne pozabite na fotoaparat! Od tu, pa boste pot nadaljevali do mesta Gouda, znanega po odličnem siru. Ta dan si lahko podaljšate, saj se lahko peljalete skozi srebrno mesto Schoonhoven. (L, Z, M, V)

Četrtek: *Gouda- Kudelstaart* (55 km). Danešnji cilj je mesto Kudelstaart, kjer vas bo čakala vaša ladja MS Jelmar. Kilometri bodo kar padali, saj boste kolesarili po čudoviti naravni pokrajini, prečili razne kanale, občudovali stare kmetije in številne majhne vasice. Razgled na West End jezera in kozarček vina v roki- kaj ni to popoln zaključek kolesarskega dneva? (L, Z, M, V)

Petek: *Kudelstaart- Aalsmeer- Amsterdam*( 15- 40 km) ali Kudelstaart- Amsterdam. Če ste jutranji tip človeka in radi vstajate zgodaj zjutraj, lahko obiščete največji sejem trgovanja rož na svetu v AAlsmeeru (doplačilo). Garantiramo, da nikjer več ne boste videli toliko različnih rož na enem mestu! Po zajtrku lahko pot do Amsterdama zaključite z ladjo, kolesarite do mesta skozi mestni park Amsterdamse Bos ali pa kolesarite ob reki Amstel. V mestu boste imeli čas, da obiščete dom Ane Frank, Rembrandtov muzej, pokukate v rdečo ulico in se sprehodite do trga Dama srca Amsterdama. (L, Z, M, V)

Sobota: Po zajtrku zaključek potovanja in izkrcanje do 9. ure. (Z)

Program se lahko spremeni gleda na plovne, tehnične in vremenske okoliščine. Zaradi naraščajočih cen goriva je možno povišanje cene.

* navedene razdalje med kraji prekolesarite. Ostalo je plovba z ladjo.

Preverite še našo ponudbo Severna tura - Nizozemska.


Vaša ladja

De Amsterdam. Že veliko let je rečna ladja De Amsterdam (z največ 112 potniki) najbolj priljubljen "potujoči dom" na Nizozemski Južni Turi. Leta 2017 popolnoma renovirana ladja, namenjena posebej rečnim križarjenjem. Ima 56 kabin in sprejme približno 112 potnikov. Vse kabine imajo okna (vsaj eno se da tudi odpreti), garderobno omaro in prostor za shranjevanje pod posteljo. Vsaka kabina pa ima tudi svojo kopalnico s straniščem in tušem ter individualno klimatsko napravo. Udobna ladja ima 12 kabin na zgornji palubi (doplačilo) in 22 kabin na spodnji palubi, vključno z nekaj enoposteljnimi in triposteljnimi kabinami. Salon je prostoren, ima velika panoramska okna in je opremljen z restavracijo in dnevnim prostorom z udobnimi sedeži, barom in brezžičnim internetom (omejen podatkovni prenos podatkov). Na veliki in delno pokriti palubi za sončenje, na tej 72 metrov dolgi ladji, so mize in stoli kot tudi prostor za shranjevanje koles.


  • de-amsterdam-bar_39169970492_o
  • de-amsterdam-sundeck_25331706598_o
  • de-amsterdam_hut_standard_25331705848_o
  • twin-bathroom_24602004887_o
  • twin-portrait_39438356092_o

Cena

Cena potovanja na osebo:

Kabine

Za

Predsezona

Srednja sezona

Glavna sezona

Pozna sezona

Dvoposteljna, spodnja paluba

2 os.

739 €

819 €

859 €

799 €

Superior, dvoposteljna, spodnja paluba

2 os.

799 €

879 €

919 €

859 €

Enoposteljna, spodnja paluba

1 os.

1.019 €

1.099 €

1.139 €

1.079 €

Superior, dvoposteljna zgornja paluba

2 os.

939 €

1.019 €

1.059 €

999 €

Enposteljna, superior, zgornja paluba

1 os.

1.159 €

1.239 €

1.279 €

1.219 €

Suita, zgornja paluba

2 os.

1.039 €

1.119 €

1.159 €

1.099 €


Predsezona: 14.4. in 21.4.2018
Srednja sezona: 28.4., 5.5., 12.05., 19.05. in 26.5. ter 1.9. in 08.9.2018
Glavna sezona: vsi ostali odhodi, vse sobote od 2.6. do vključno 25.8.2018
Pozna sezona: 15.9.2018

Cena vključuje: namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah na spodnji palubi TWC, polni penzion (sedem samopostrežnih zajtrkov in večerij na krovu, šestkrat malico za seboj), uporaba posteljnine in brisač, pozdravno pijačo, spremljevalca / vodiča kolesarskega programa na krovu in dnevne informacije glede ture naslednjega dne, brezplačna WLAN/WIFI povezava v salonu ladje, dnevno dodatna kava ali čaj do 16. ure, potovalno knjižico (ena na sobo) z opisom poti in zemljevidi (ki jih vrnete ob koncu potovanja) v tujem jeziku, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 70 € (unisex mestno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem elektro kolesa 165 €. Najem čelade 10 €. Vozovnica za vožnjo po kanalu in ogled Amsterdama 12,50 € (redna cena 2018 cca 16 €).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda iz Amsterdama, najema koles, drugih transferjev, vstopnin, parkirišč, pijač, stroškov zavarovanja in ostalih osebnih izdatkov, ki niso omenjeni v ceni aranžmaja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Potovanje organizira naš nizozemski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 27.10.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Amsterdam)?

Z letalom: neposredna letalska povezava Adria Airways vsak torek, četrtek in petek. Ali pa z letalsko družbo Transavia, ki ponuja ugodne direktne lete. Z letališča Schiphol vsakih 15 minut odpelje vlak v središče mesta / do pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Amsterdam z nočnim vlakom in enim prestopanjem v Münchnu (planer potovanja). Železniška postaja v Amsterdamu je blizu pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z avtom: v eno smer 1250 km po poti Ljubljana - München - Frankfurt - Oberhausen - Amsterdam. Približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 180 € zajema gorivo, cestnine in davke. Parkirate lahko na letališču Schiphol (ceneje) ali v središču mesta (dražje). Lahko pa vaš avto pridejo iskat, ga parkirajo in vam ga dostavijo ob koncu potovanja.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART