S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Nizozemska

Nizozemska - Severna tura

kolesarjenje po Nizozemski
Nizozemska severna tura s kolesom in ladjo
Cena:
Od 599 €
Odhodi
Gled pod zavihek cena
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
215 / 325 km
Država
  • Nizozemska
Začetna točka
Amsterdam
Težavnost
  • 1

Kolesarsko potovanje po severno nizozemskem podeželju. Pot vodi skozi mesteca kot Aalkmar (sirova prestolnica dežele), Stavoren – eno izmed najstarejših nizozemskih mest, vse do otoka Texel, kjer so številni naravni rezervati ptic. Povratek v Amsterdam je speljan skozi male ribiške vasice ob nekdanjem Notranjem morju.

Narava poti: tura poteka po kolesarskih stezah in po ravnini. Primerno za družine z otroki.

Program

Sobota: Vkrcanje na ladjo v Amsterdamu od 14. ure dalje. Popoldne prosto za ogled središča mesta – lahko tudi s panoramsko vožnjo po kanalih, ki je edinstveno raziskovanje mesta (doplačilo). Prenočili boste v Amsterdamu. (L, V)

Nedelja: Amsterdam- Zaanse Schans- Zaandam (32-45 km)*. Obisk Zaanse Schaans – muzeja na prostem. Vas je v celoti preurejena v muzej delujočih mlinov na veter, sirarne, coklarne in drugih starih obrti. Na mestnem trgu je še dandanes vsak četrtek dražba sirov okoliških kmetov. Le nekaj kilometrov naprej bo vaš cilj: Zaandam, katerega boste v popoldanskem času lahko raziskali. (L, Z, M, V)

Ponedeljek: Zaandam- Alkmaar (50 km)*. Kolesarjenje ob morski obali, prek sipin in skozi borove gozdičke. Čudovita vožnja skozi vasice, vas bo pripeljala do mesta Alkmaar, kjer vas bo že čakala vaša ladja Angela Esme s toplim tušem, kozarcem odličnega vina, mrzlim pivom in gurmansko poslastico. Med večerjo boste pluli skozi kanal proti pristanišču nizozemske mornarice Den Helder. (L, Z, M, V)

Torek: Den Helder- Oudeschild, *otok Texel (15-65 km)*. Dan za krožno kolesarjenje po največjem od Frizijskih otokov in kmalu boste razumeli, zakaj je otok priljubljena turistična točka. Očarljive vasice, čudovite plaže in zelena narava, prepledena z številnimi kolesarskimi potmi. Ta dan si lahko sami organizirate, saj lahko manj kolesarite in se raje sproščate na peščeni plaži, morda celo zaplavate, lahko pa tudi podaljšate kolesarjenje (cca 25 km) in se zapeljete do mesteca Thijsse- route. V Oudeschildu lahko obiščete lokalno pivovarno in si privoščite hmeljev napitek. Zvečer boste ob živi glasbi pluli proti do Den Oeverju, kjer se začne 30-kilometrski zaporni jez Afsluitdijk, ki ločuje jezero Ijselmeer od morja. (L, Z, M, V)

Sreda: Den Oever- Stavoren, *Stavoren krožna vožnja po jugozahodni Friziji (30-50 km)*. Tudi danes lahko po želji kolesarite več in raziščete del širokega jezera, po katerem je Frizija tako poznana, ali pa kolesarite do Gaasterlanda in uživate v čudoviti zeleni naravi. Če vam bo ostalo dovolj časa, lahko obe turi tudi združite. Prenočili boste v Stavornu, najstarejšem Frizijskem mestu. (L, Z, M, V)

Četrtek: Stavoren- Medemblik, *Medemblik- Hoorn- Enkhuizen (30-50 km)*. Med zajtrkom boste pluli do Medemblika. Potem pa lahko kolesarite po krajši kolesarski poti ob obali IJsselmeera do mesteca Enkhuizen, mesta z bogato pomorsko zgodovino. Od tu so pomorščaki odkrivali širni svet, kar si boste lahko ogledali v njihovem muzeju. Sprehod skozi staro pristanišče in ogled mestnega jedra, sta definitivno lep spomin. Če pa bi radi več kolesarili, lahko pot podaljšate do mesta Hoorn, kjer imate lahko pavzo za kosilo in kratko vožnjo skozi mesto. Zvečer greste lahko na voden ogled mesta, v katerem je vključen obisk sirarne in degustacija sira. (L, Z, M, V)

Petek: Enkhuizen- Volendam, *Volendam- Waterland- Amsterdam (35-50km)*. Med zajtrkom bomo pluli do Volendama. Zadnja etapa vodi skozi »Vodno deželo« - zaledje Amsterdama, kjer boste lahko preživeli popoldne, si podrobno ogledali mesto med sprehodom ali obiskali enega od številnih mestnih muzejev. Če želite lahko obiščete tudi (pol)otoček Marken,kjer lahko srečate domačine v narodni noši. (L, Z, M, V)

Sobota: Po zajtrku zaključek potovanja in izkrcanje. (Z)

* navedene razdalje med kraji prekolesarite. Ostalo je plovba z ladjo.

Program se lahko spremeni gleda na plovne, tehnične in vremenske okoliščine. Na Nizozemskem je obvezna uporaba čelade.

Preverite še našo ponudbo Južna Tura - Nizozemska. Ta je bolj za ljubitelje kulture in starih mest!


Vaša ladja

De Holland – ladjo, posebej namenjeno rečnim križarjenjem je popolnoma nova in na dan 25.1. še v finalni fazi izgradnje. Sprejme 70 potnikov. Ima 34 kabin s kopalnico in WC. Vse kabine imajo prezračevalni sistem in okna (okna v kabinah na zgornji palubi je možno odpreti, na spodnji palubi pa jih iz varnostnih razlogov ni mogoče odpreti). Prostoren salon z velikimi okni ima tudi prijeten bar. Delno pokrita in prostorna paluba za sončenje ima dovolj prostora za vse goste in tudi za shranjevanje koles.Cena

Cena potovanja na osebo:

Kabine

Za

Super prihranek

Srednja sezona

Glavna sezona

Pozna sezona

Dvoposteljna, spodnja paluba

2 os.

599 €

789 €

829 €

769 €

Superior dvoposteljna, spodnja paluba

2 os.

669 €

859 €

899 €

839 €

Solo uporaba, dvopostelna  spodnja paluba

1 os.

889 €

1.075 €

1.119 €

1.059 €

Superior, dvoposteljna , zgornja paluba

2 os.

799 €

989 €

1.029 €

969 €

Solo uporaba, Superior, dvoposteljna , zgornja paluba

1 os.

1.019 €

1.209 €

1.249 €

1.189 €

Suita, zgornja paluba

2 os.

899 €

1.089 €

1.129 €

1.069 €

Suita, zgornja paluba za 3

3 os.

879 €

1.069 €

1.109 €

1.049 €

Super prihranek: 14.4. in 21.4.2018
Srednja sezona: 5.5., 12.5., 19.5., 26.5 in 8.9.2018
Glavna sezona: vsi ostali odhodi, vse sobote od 2.6. do vključno 25.8.2018 (razen 7.7. in 4.8.2018).
Pozna sezona: 15.9.2018

Cena vključuje: namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah TWC na izbrani palubi, polni penzion (sedem samopostrežnih zajtrkov in večerij na krovu, šestkrat malico za seboj), kava in čaj dnevno do 16h, uporabo posteljnine in brisač, pozdravno pijačo,  spremljevalca kolesarskega programa na krovu, min. dva mestna ogleda z vodnikom, majho degustacijo sira in enkrat živa glasba na krovu, brezplačna uporaba WLAN/WIFI interneta v salonu ladje, potovalno knjižico (ena na sobo) z opisom poti in zemljevidi (ki jih vrnete ob koncu potovanja) v tujem jeziku, DDV in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: najem kolesa 70 € (unisex mestno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), elektro kolo 165 €. Najem čelade 10 €. Vozovnico za ogled Amsterdama z ladjo 12,50 € (redna cena v sezoni 2018: cca 16 €).

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: prihoda / odhoda iz Amsterdama, vstopnin, pristojbin za trajekte in pijače na krovu ladje ter ostalih osebnih izdatkov, ki niso omenjeni v ceni programa.

Dostop do začetne točke potovanja: letalske povezave, vlak, če potujete z avtom lahko avto pustite v varovani garaži ali na letališču (proti doplačilu).

Organizator potovanja je naš nizozemski parter. Veljajo drugačni pogoji odpovedi.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 2.11.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Iz prve roke

Takole so nam o potovanju poročali naši gosti:

Z možem sva se letos prvič udeležila kolesarjenja po severni Nizozemski. Začetne vremenske napovedi obupne.  Ampak, prvi dan kolesarjenja in tja vse do zadnje ure smo imeli najlepše vreme na svetu z obilo sonca, nekaj malo vetra in fantastično vodičko. Cela pot je do podrobnosti dobro omišljena, načrtovana, brez napak z veliko drugih poljubnih možnosti. Imeli smo se fantastično. Ladja je čudovita, osebje fantastično, vodička za 10. Nizozemska kot država polna pozitivnih presenečenj, ljudje iskreni, potrpežljivi, sproščeni, veseli… Vam, osebju Helie se lahko zahvalimo za vse. Tudi za presenečenje z priznanjem. Nisva pričakovala nič podobnega. Sva že v načrtovanju naslednje poti z kolesom.

Jana in Miran

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Amsterdam)?

Z letalom: neposredna letalska povezava Adria Airways vsak torek, četrtek in petek. Ali pa z letalsko družbo Transavia, ki ponuja ugodne direktne lete. Z letališča Schiphol vsakih 15 minut odpelje vlak v središče mesta / do pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Amsterdam z nočnim vlakom in enim prestopanjem v Münchnu (planer potovanja). Železniška postaja v Amsterdamu je blizu pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z avtom: v eno smer 1250 km po poti Ljubljana - München - Frankfurt - Oberhausen - Amsterdam. Približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 180 EUR zajema gorivo, cestnine in davke. Parkirate lahko na letališču Schiphol (ceneje) ali v središču mesta (dražje).

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART