S kolesom po svoje

Za vse, ki radi potujete neodvisno in sami, v dvoje ali v manjši skupini določate tempo kolesarjenja, postanke, oglede in obroke, ne da bi ob tem pogrešali udobje, ki ga nudi organizirano potovanje.

Kolesarska tura Amalfi

Amalfi - s kolesi in ladjo

kolo in ladja Amalfi
kolesarjenje Amalfi s Helio
Cena:
Od 1.285 €
Odhodi
Tedensko od 28.4.- 23.6. in od 25.8.- 13.10.2018
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
120 km
Vodnik
Angleško-italijansko govoreči vodnik
Država
  • Italija
Začetna točka
Castellamare di Stabia (Neapelj)
Težavnost
  • 2

To enkratno kolesarsko potovanje vabi, da ga doživite na nepozaben način - z ladje in kolesa! Je zakladnica naravne in kulturne dediščine vzdolž obale Amalfi in Neapeljskega zaliva. Križarjenje na ladji v stilu starodavne galeje (tip čolna, ki je legenda že sama po sebi, prav tako kot morje pod vašimi nogami), vam bo pričaralo čaroben oddih! Izlet ni samo opazovanje in občudovanje, ampak resnično aktivno potovanje, uživanje ob jadranju in sprostitvi v kombinaciji s kolesarjenjem po ozkih ulicah Caprija, ob impresivnem vulkanu Vezuv v bližini Pompejev, nato pa naprej do Procida in otokov Ischia. Kolesarsko turo zaključite v spektakularnem Sorrentu.

Narava poti: večinoma asfaltirane poti, dnevno kolesarite od 25 km do 35 km, višinske razlike do 600 m dnevno. Težavnost je lažje do srednje zahtevna. Ni primerna za otroke pod 12-im letom starosti.

Program

1. dan: Individualni prihod v pristanišče Castellammare di Stabia (Neapelj). Vkrcanje na ladjo ob 18 uri. Pozdravna pijača, večerja in predstavitev programa.

2. dan: Kolesarjenje do Pompejev (14 km). Krožno kolesarjenje in obisk Pompejev,ki po zanimivosti segajo na vrh seznama Unescove kulturne dediščine ter Ville dei Misteri - največjega arheološkega najdišča na prostem na svetu. Odličen primer preteklega človeškega življenja, kjer je leta 79 izbruhnil vulkan Vezuv in tako presenetil in s pepelom in lavo za večno pod seboj posul speča rimska mesta. Kolesarjenje nazaj do Marine di Castellammare in odhod / plovba proti Sorrentu. Nočitev v Sorrentu.

3. dan: Sorrento-Positano-Amalfi (34 km). Obisk Sorrenta in plovba vzdolž njegove obale. Prečkali boste "Passo San Pietro" (prehod sv. Pietra) in prispeli v obalo Amalfi (zaradi naravne posebnosti in izjemne slikovitosti v celoti zaščitena kot prvovrstna Unescova naravna dediščina), kjer boste kolesarili po čudoviti poti s pogledom na morje do Positana. Njegove pisane hiške so bile zgrajene v obliki amfiteatra, s pogledom na morje, ki daje edinstven in slikovit videz vasi. Pot nadaljujete proti obali Amalfi. Mesto Amalfi je bilo v davni zgodovini sedež svobodne in ponosne pomorske republike, ki je tekmovala z Genovo in Benetkami. Priporočamo obisk "rajskega" samostana ter cerkve in sprehod po glavni ulici, ki je povezana s številnimi ozkimi ulicami obdani z belimi ribiškimi hiškami. Vrnitev na ladjo in nočitev v Amalfi.

4. dan: Amalfi-Minori-Vietri-Cetara (27 km) + po želji Ravello (39 km). Od obale Amalfi nadaljujete s kolesarjenjem vzdolž obale, po poti z nekaj vzponi in padci s pogledom na morje. Prečkate čudovite vasi Minori, Maiori in Cetara. Po želji lahko naredite ovinek in kolesarite do slikovitega mesta Ravella, kjer v vsej svoji lepoti na glavnem trgu izstopa katedrala posvečena sv. Pantaleonu. Sem so že v starih časih na dopuste prihajali vatikanski papeži in španski kralji. Iz vasi,ki dominira 300 metrov nad morsko gladino, boste lahko uživali v čudovitem razgledu po zalivu Salerna in proti gorovju Cilento. Predlagamo obisk Ville Cimbrone in Ville Rufolo, katerih arhitektura (mešanica arabskega, sicilijanskega in normanskega stila) je bila med drugim navdih skladatelju Wagnerju. Kolesarjenje nadaljujete vzdolž obale, do Vietrija in Salerna. Nočitev v Salernu.

5. dan: Capri. Dan se začne z jadranjem do Caprija. Med plovbo bo nekaj odmorov za kopel in občudovanje obale Amalfi iz morja. Prihod v Capri v dopoldanskih urah, izkrcanje v Marini Grande. Otok obiščete peš, pridete do vasi Capri s svojo znamenito "piazzeto". Možnost obiska jame "Grotta Azzurra". Z vrha pečine lahko uživate v čudoviti panorami na Neapeljski zaliv, kateremu prevladuje Vezuv. Vrnitev na ladjo in plovba do slavnih treh čeri Faraglioni. Nočitev v Capriju.

6. dan: Ischia (18 km). Priplujete v majhno pristanišče in po izkrcanju kolesarite čez zahodni del otoka, med čarobnimi vonji in okusi sredozemskega morja. Kolesarjenje skozi prelepe vasice z možnostjo ogledov muzejev. Prihod v termalno vas S. Angelo, vkrcanje in nočitev na otoku Ischia.

7. dan: Procida in Neapelj. Plovba do Neaplja, izkrcanje in ogled mesta. Iz izhodiščne točke »Spacca Napoli" (glavna ulica centra Neaplja), boste odkrili to čudovito mestno središče za katero so značilne ozke ulice, kjer okna "krasi" oprano perilo, ki visi z oken, baročne cerkve, palače, San Carlo gledališče, galerija Umberto prvega, ter "Piazza del Plebiscito". V popoldanskih urah se zopet vkrcamo na ladjo in plujemo do Marina di Castellammare di Stabia. Nočitev v Marini.

8. dan: Izkrcanje ob 9:00 uri, zaključek potovanja in odhod domov.

POMEMBNO: med samim programom bo ladja zasidrana v pristaniščih 6 noči. Preostalo (eno) noč bo ladja zasidrana zunaj pristanišča, vendar v posebej, pred nevihtami, vetrovi in tokovi zaščitenem območju. Izjemoma (zaradi vremenskih oz morskih neprilik) in zaradi varnostnih razlogov, se bo ladjo peljalo zasidrati v pristanišče tudi to noč. Samo in edino v tem primeru, se bo goste prosilo za doplačilo zaradi dodatnih pristaniških pristojbin za ta nenačrtovani privez ladje. Pristojbine so različne od pristanišča do pristanišča in bodo razdeljene med vse goste in se plača direktno na licu mesta (od cca 20 € do 50 € na osebo na noč).

Kapitan in organizator potovanja / vodič na ladji si pridržujeta pravico do spremembe načrta poti, če bi tako zahtevale vremenske okoliščine (veter, morje, vreme) oziroma organizacijske zahteve.

Vaša ladja

Vaša ladja Caique Deriya Deniz (Comfort 5*). Dolga je 24 m in 6,60 m široka. Zgrajena je bila leta 2002. Kabine so preprosto in funkcionalno opremljene, 4 dvoposteljne kabine ( s francosko posteljo) in 1 dvoposteljna kabina z ločenima posteljema. Vse kabine imajo TWC, sušilnik za lase, klimatsko napravo in manjšo omaro.

Cena

Cena na osebo: 
1.285 € v dvoposteljni kabini
2.035 € v enoposteljni kabini

Cena vključuje: sedem nočitev na ladji Deriya Deniz v dvoposteljni kabini TWC, polni penzion (šest zajtrkov in streženih večerij na krovu ladje, šest malic za s seboj čez dan, večerje NI edino v Amalfiju), italijansko / angleško govoreči vodnik, brisače in posteljnino (menjava 1x tedensko), nočitve v pristaniščih (razen eno noč), organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem koles 80 €, najem električnega kolesa 170 €, dodatna noč v Neaplju hotel 4*; dvoposteljna soba 68 € / os, enoposteljna soba 124 €. Transfer iz letališča ali železniške postaje Neapelj do pristanišča in obratno 90 € (cena za 1 do 4 osebe) in 120 € (5 do 8 oseb).

Obvezno doplačilo: pristaniške pristojbine (plačilo ob rezervaciji programa) 50 € na osebo, strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: individualnega prihoda in odhoda do / od namestitve, pijače, vstopnine, napitnine in ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno, večerje v Amalfiju, 1x pristaniških pristojbin (ladja ni zasidrana v pristanišču ampak ob obali). V primeru slabega vremena se ladja zasidra v pristanišču in le v tem primeru je potrebno doplačati (od 20 € - 50 € / osebo na noč).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 26.10.2016. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Neapelj)?
Z letalom: neposredna letalska povezava vsakodnevno iz Benetk v Neapelj. Nato iz letališča do železniške postaje z Alibusom (3 €). Od tu se peljite z vlakom Circumvesuviana do postaje Castellammare Centrale station (1,10 €, 40 / 45 min). Od tu pa z avtobusom n.2nero do marine Castellammare di Stabia.
Z vlakom: več možnih povezav iz Ljubljane do Neaplja (planer potovanja). Od neapeljske železniške postaje se peljite z vlakom Circumvesuviana do postaje Castellammare Centrale station (1,10 €; 40 / 45 min). Od tu pa z avtobusom n.2nero do marine Castellammare di Stabia.
Z avtom: iz Ljubljane pribl. 970 km. Avto lahko parkirate v marini Castellammare di Stabia (50 € na teden). Rezervacija vnaprej ni potrebna.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART