Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Bretanja

kolesarjenje po francoski Bretanji
spet v 2020
Samo 8
Cena:
naknadno
Odhod
21 Junij 2019
Trajanje
8 dni / 7 noči
Dolžina
250 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
 • Francija
Začetna točka
letališče Benetke
Težavnost
 • 1

Znan po milem atlantskem podnebju je Morbihanski zaliv v zahodni Franciji imenitna zakladnica zemljepisnih, zgodovinskih in naravnih posebnosti. Če prištejemo še očarljivo in malce skrivnostno bretonsko keltsko mikrokulturo s francoskim ozadjem, se je v to zanimivo deželo lahko zaljubiti že na prvi pogled.

Narava poti: trasa je popolnoma nezahtevna in povprečna telesna pripravljenost zadostuje. Na celotni trasi sta dva vzpona po 40 metrov.

Presežki ture:
- čudovita obalna in pristaniška mesta
- 20.000 let stari megalitski spomeniki
- pogledi na brezmejen ocean in namakanje v Atlantskem oceanu
- bretonski Kir Royal na večerni promenadi
- sveže morske specialitete
- srečevanje s keltsko kulturo v Franciji

Obvezno branje pred odhodom: Belo zlato (Jean-Luc Banalec) in seveda katerikoli strip Asterixa :)

Program

1. dan: Srečanje udeležencev na letališču Marco Polo v Benetkah (na voljo je organiziran prevoz iz Ljubljane) in polet v Nantes na Atlantski obali. Po enournem prevozu pridemo v Vannes, izhodišče našega potovanja. Zvečer se srečamo z gostitelji in prevzamemo naša kolesa. (N)

2. dan: L'Ile d'Arz - Arzon (35 km). Prva jutranja ladja nas bo čez zalivček pripeljala do Presqu'ile de Séné (polotok Sene). Nekaj kilometrov se bomo peljali ob zalivu skupaj s številnimi morskimi pticami. Morski avtobusek nas nato poveže z vasmi na Presqu'ile de Ruys (polotok Ruyz). Na obali morja nas z eno nogo v močvirju pričaka malce nepričakovana reč - mogočna trdnjava Château de Suscinio. Ob obali peljemo do Arzona. Mestece slovi kot kraj z najdaljšo morsko obalo v Franciji. Videzu primerno je pobraten z nekaj irskimi kraji. Pozimi za red na vsem polotoku skrbita le dva žandarja, poleti pa kraj slovi kot nekakšen živahen atlantski Saint Tropez. (Z, N)

3. dan: Arzon - L'Ile aux Moines (30 km). Jutranja ladja nas popelje na l'Ile aux Moines (otok menihov) za dan na otoku. Uživamo na majhnih brezskrbnih cestah brez avtomobilov! Kljub majhnosti je otok posejan z megalitskimi spomeniki, kjer bo imenitna priložnost za kako površno meditacijo. Pravijo, da najbolj pomaga meditacija ob ogromnem megalitu, pod katerega naj bi Galci za vse večne čase "pospravili" Julija Cezarja ;).  (Z, N)

4. dan: Arzon - Quiberon (60 km). Jutranja ladja nas na kratko popelje čez ustje Morbihanskega zaliva. Prečkanje je posebno doživetje, saj je tu edini vstop v Morbihanski zaliv, pretok vode močan kot divja reka in kapitani morajo pokazati za plovbo čez precejšnje mojstrstvo. Pri Trinite sur Mer obrnemo proti jugu. Po ozkem peščenem polotoku, ki kot jezik štrli v Atlantik, dosežemo Quiberon, luštno letoviško mesto. V najboljših časih so tu letovali številni slavneži - Gustave Flaubert ali Anatole France. Pridružimo se jim in tu ostanemo dve noči. (Z, N)

5. dan: Otok Belle Ile en Mer (35 km). Z jutranjim trajektom odplujemo na največji bretonski otok Belle Ile en Mer. Na otoku naredimo krožno turo in si ogledamo nekaj posebnih zanimivosti - Vaubanove utrdbe, muzej Sarah Berhnard, dolge plaže in samotne zalive oceana. Še bolj kot celina, je mali otok vabil posebne obiskovalce. Claude Monet je tu slikal pečine, Baudelare pesnil, Dumas pisal drugo knjigo Mušketirjev. Zvečer se vrnemo v Quiberon. (Z, N)

6. dan: Quiberon - Auray (37 km). Zapustimo Atlantik in Golfe du Morbihan in se podamo v notranjostost do reke Ria d'Etel in se odpravimo na otoček Saint Cado, mirno oazo brez avtomobilov, do katere je mogoče priti samo prek dolgega pomola. Na njem se stiska mala ribiška vasica, iz katere so nekoč lovili sardine, vrhunec dneva po bo pokušina njihovega ulova v mali restavraciji. Popoldne pridemo v Auray. Mesto ima očarljiv zgodovinski center. Na istoimenskih rečnih bregovih najdemo najbolj zanimivo mestno pristanišče Saint Goustan in se sprehodimo čez kamniti most, ki malo spominja na onega v Avignonu. Naš lušten mali hotel je v starem pristanišču. (Z, N)

7. dan: Auray - Vannes (37 km). Spet pridemo bližje do zaliva in morja. Prečkamo najstarejši viseči most v Franciji. Na lepi lokaciji si naredimo piknik, nato pa zašpilimo krog in odkolesarimo nazaj do srednjeveškega obzidanega Vannesa. Mesto je navdihujoč primer mešanice med starodavno bretonsko lepoto in moderno francosko kulturo. Za zaključek ture v pristanišču nazdravimo s tradicionalnim bretonskim jabolčnikom, da naredimo prostor za zaključno večerjo s še bolj bretonskimi ajdovimi omletami. (Z, N)

8. dan: Slovo od očarljive Bretanje. Vrnemo se na letališče v Nantesu in poletimo nazaj v izhodiščne Benetke. (Z)

Cena

Cena aranžmaja na osebo: naknadno

Cena vključuje: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Benetke - Nantes in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih **/***. Najem trekking kolesa s čelado. Prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Prevoz letališče Nantes do Vaness in nazaj, ladijske prevoze, ki so omenjeni v programu. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Benetk. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 290 €. Doplačilo za električno kolo 115 €, povratni transfer Ljubljana - letališče Marco Polo Benetke 65 €.

Cena ne vključuje: kosila in večerje, vstopnine.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). 

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 28.11.2018.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Galerija

 • boat-2227582_640
 • bretanja-(3)
 • bretanja-(6)
 • bretanja-(8)
 • bretanja
 • brittany-2238647_640
 • brittany-2241422_640
 • brittany-2735270_640
 • brittany-2861012_1280
 • brittany-49920_640
 • castle-2745054_640
 • chateau-1075857_640
 • facade-2813907_640
 • france-2658696_640
 • home-timber-framed-2664261_640
 • house-535837_640
 • house-facade-2833428_640
 • menhir-champ-dolent-2779962_640
 • morbihan-1037366_640
[/yjsgstabsgroup]

Video

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.