Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Bretanja

kolesarjenje po francoski Bretanji
preprijave za 2019
Samo 8
Cena:
naknadno
Trajanje
8 dni / 7 noči
Dolžina
240 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
 • Francija
Začetna točka
letališče Benetke
Težavnost
 • 1

Znan po milem atlantskem podnebju je Morbihanski zaliv v zahodni Franciji imenitna zakladnica zemljepisnih, zgodovinskih in naravnih posebnosti. Če prištejemo še očarljivo in malce skrivnostno bretonsko keltsko mikrokulturo s francoskim ozadjem, se je v to zanimivo deželo lahko zaljubiti že na prvi pogled.

Narava poti: trasa je popolnoma nezahtevna in povprečna telesna pripravljenost zadostuje.

Presežki ture:
- čudovita obalna in pristaniška mesta
- 20.000 let stari megalitski spomeniki
- pogledi na brezmejen ocean in namakanje v Atlantskem oceanu
- bretonski Kir Royal na večerni promenadi
- sveže morske specialitete
- srečevanje s keltsko kulturo v Franciji

Program

Dan 1. Srečanje udeležencev na letališču Marco Polo v Benetkah (na voljo je organiziran prevoz iz Ljubljane) in polet v Nantes na Atlantski obali. Po enournem prevozu pridemo v Vannes, izhodišče našega potovanja. Zvečer se srečamo z gostitelji in prevzamemo naša kolesa.

Dan 2 - VANNESA - L'ILE D'ARZ - 25 km. Od čudovitega mesteca Vannes do otočka l'Isle d'Arz na kratko zaplujemo s čolnom. Otoček je zanimiva arhaična in malce zaprta družba z enim mestecem in malim pristaniščem. Največji zgodovinski spomenik je Kerneol, posestvo in stavba, ki sta bila skozi zgodovino vse mogoče - od samostana, cerkve, revolucionarnega sodišča, sedež občine in še bi lahko naštevali. Nekoč se je otok lahko pohvali tudi z redko tehnično zanimivostjo - mlinom na bibavico. Žal je od njega ostala le ruševina, ki se počasi obnavlja v izvirno stanje. Na otoku lepo zaokrožimo, se malo kolesarsko razmigamo in dodobra preizkusimo kolesa. Naš hotelček je neposredno na obali in med večerjo bomo lahko opazovali hitro plimovanje. (H)

3. dan - L'ILE D'ARZ - ARZONA - 45 km. Prva ladja nas bo pripeljala do Presqu'ile de Séné (polotok Sene). Nekaj kilometrov se bomo peljali ob zalivu skupaj s številnimi morskimi pticami. Morski avtobus nas nato poveže z vasmi na Presqu'ile de Ruys (polotok Ruyz). Ob obali peljemo do Arzona. Mestece slovi kot kraj z najdaljšo morsko obalo v Franciji. Videzu primerno je pobraten z nekaj irskimi kraji. Pozimi za red lahko skrbita dva žandarja, poleti pa kraj slovi kot nekakšen živahen atlantski Saint Tropez. (Z, H)

4. dan - ARZON, L'IlLE AUX MOINES - 30 km. Jutranja ladja nas popelje na l'Ile aux Moines (otok menihov) za dan na otoku. Uživamo na majhnih brezskrbnih cestah brez avtomobilov! Kljub majhnosti je otok posejan z megalitskimi spomeniki, kjer bo imenitna priložnost za kako površno meditacijo. (Z, H)

5. dan - ARZONA - LA TRINITE-SUR-MER - 45 km. Iz Arzona se s trajektom prepeljemo čez glavni vhod v Morbihanski zaliv. Ožina deluje kot nekakšen lijak med oceanom in laguno, zato v časi plime in oseke voda takorekoč dere iz ene v drugo smer. Na severni strani preliva nas na poti do Svete Trojice Na Morju spremljajo dolge linije mogočnih menhirjev (stoječih kamnov iz galske dobe) in relikvije iz antičnih časov v Carnacu. Skrivnostni Carnac je prazgodovinsko-arhitektonski spomenik svetovnega formata. Naš hotelček je na obali, nasproti mestne marine. (Z, H)

6. dan - LA TRINITE-SUR-MER - AURAY - 45 km. Zapustimo Golfe du Morbihan in se podamo v notranjosto do reke Ria d'Etel in se odpravimo na otoček Saint Cado, mirno oazo brez avtomobilov do katere je mogoče priti samo prek dolgega pomola. Na njem se stiska mala ribiška vasica iz katere so nekoč lovili sardine, vrhunec dneva po bo pokušina njihovega ulova v mali restavraciji. Popoldne pridemo v Auray. Mesto im očarljiv zgodovinski center. Na istoimenskih rečnih bregovih najdemo najbolj zanimivo mestno pristanišče Saint Goustan in se sprehodimo čez kamniti most, ki malo spominja na onega v Avignonu. Naš lušten mali hotel je v starem pristanišču. (Z, H)

7. dan - AURA - VANNES - 35 km. Spet pridemo nazaj do zaliva in morja. Na tej lepi lokaciji si naredimo piknik, nato pa zašpilimo krog in odkolesarimo nazaj do srednjeveškega obzidanega Vannesa. Mesto je navdihujoč primer mešanice med starodavno bretonsko lepoto in moderno francosko kulturo. Za zaključek ture v pristanišču nazdravimo s tradicionalnim bretonskim jabolčnikom, da naredimo prostor za zaljučno večerjo s še bolj bretonskimi ajdovimi omletami. (Z, H)

8. dan - Slovo od očarljive Bretanje. Vrnemo se na letališče v Nantesu in poletimo nazaj v izhodiščne Benetke. (H)

Cena

Cena aranžmaja na osebo: naknadno

Cena vključuje: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Benetke - Nantes in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelih **/***. Najem trekking kolesa s čelado, Srečanje s predstavnikom lokalne agencije, prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo knjižico z opisom poti. Prevoz letališče Nantes do Vaness in nazaj, ladijske prevoze, ki so omenjeni v programu. Slovenski vodnik z licenco, ki spremlja skupino iz Benetk. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: Doplačilo za enoposteljno sobo 270 €.

Obvezna doplačila: Strošek prijave 12 € na prijavo. 

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 6.9.2018.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.[/yjsgstabsgroup]

Galerija

 • boat-2227582_640
 • bretanja-(3)
 • bretanja-(6)
 • bretanja-(8)
 • bretanja
 • brittany-2238647_640
 • brittany-2241422_640
 • brittany-2735270_640
 • brittany-2861012_1280
 • brittany-49920_640
 • castle-2745054_640
 • chateau-1075857_640
 • facade-2813907_640
 • france-2658696_640
 • home-timber-framed-2664261_640
 • house-535837_640
 • house-facade-2833428_640
 • menhir-champ-dolent-2779962_640
 • morbihan-1037366_640
[/yjsgstabsgroup]

Video

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART