Samo 8

Polvodena potovanja za vse, ki radi potujete v manjši skupini a želite možnost samostojnega raziskovanja. Super za zaključene skupine - gremo po vaši želji.

Kolesarska tura Finska

Finska - kolesarsko otočkanje

kolesarjenje po Finski
spet v 2019
s kolesi med finskimi otočki
Cena:
1.755 €
Trajanje
7 dni
Dolžina
235 km
Vodnik
Gregor Košec
Država
  • Finska
Začetna točka
letališče Ljubljana
Težavnost
  • 1

Saarihyppelyä - od otočka do otočka po Finsko.

Klasična skandinavska kolesarska tura po jugozahodni Finski. V nasprotni smeri urinega kazalca sledimo slovitemu krogu arhipelaga pred Turkujem. Potovanje je neobičajna pokrajinska tura treh mogočnih elementov - poletnih severnih nebesnih obzorij, tisočerih otočkov ter modrine Botnijskega zaliva. Brez komarjev in drugih turistov. 

Narava poti: skoraj popolna ravnina, sem in tja kak majhen vzpon. Prav za vsakogar!

Program

1. dan: zgodaj zvečer srečanje na ljubljanskem letališču in polet v Helsinke, po pristanki vožnja (dve uri) v Turku. (N) 

2. dan: Turku-Nagu-Naantali (45 km; navedeni kilometri vključujejo tudi plovbe s trajekti). Zjutraj se odpeljemo v Nagu. Po prevzemu in preizkušnji koles se odpravimo proti severu in prvič uporabimo trajekt. Popoldne dosežemo najbolj priljubljeno finsko letoviško mestece Naantali, kamor radi zahajajo bližnji Turkujci. Iz mesta izvirajo liki finskih risanih pravljic Moomini, ki jih je že mogoče najti tudi v naših knjižnicah. Če jih še ne poznate, bo prav prišel obisk malega muzejčka, ki je posvečen pisateljici - izumiteljici Tove Jansson. (Z,N)

3. dan: Naantali-Kustavi (50 km). Po celini in vmes s krajšo plovbo kolesarimo proti zahodni obali. Glavna znamenitost dneva bo rokodelska vasica, kjer se naučimo kake finske spretnosti, nasekamo brezova drva za savno ali kupimo izviren spominek. Ves dan se spotoma lahko pasemo po gozdičkih, ki so polni jagod in borovnic... (Z,N,V)

4. dan: Kustavi-Houtskär (40 km). Zemlja in voda se ta dan izmenjata največkrat na vsem potovanju. Z malimi trajekti skačemo od otoka do otoka in vijugamo po praznih medvaških cesticah. Prečkamo otok Inö, kjer se sprehodimo po naravoslovni učni poti. Otok je barvito poraščen z divjimi vijolicami. Dežela našega potovanja je dvojezično finsko-švedska, Nätsby, kjer pokosimo pa je skoraj v celoti švedska vas. Popoldne dosežemo vasico Houtskär, ki jo krasi tipična lesena cerkvica. (Z,N)

5. dan: Houtskär-Nagu (45 km). Preden odrinemo, obiščemo vaški etnografski muzej in se poučimo o težkem življenju v teh odročnih krajih. Kraj je živel od ribištva, zato v muzeju najdemo tudi zanimive ribiške priprave in modele ladjic. Tisti s kmetijsko žilico boste spotoma lahko občudovali traktorsko zbirko, vsi pa se posladkamo na jagodni kmetiji. Nočimo pri premožnem gostoljubnem samcu (!), ki odlično skrbi za svoj penzionček, kuha okusne močne juhe, zvečer pa nam bo zakuril savno. (Z,V,N)

6. dan: Nagu-Turku (55 km). Po urejeni kolesarski stezi zapustimo otočje in zgodaj popoldne dosežemo nekdanjo finsko prestolnico Turku. Čas si vzamemo za sprehod po mestu, kjer je videti celo še nekaj ostankov ruske vladavine (do konca prve svetovne vojne je Finska sodila pod Rusijo). Na dobo tevtonskih vitezov nas spomni mogočna grajska tdnjava, na hanzeatsko trgovsko preteklost pa staro pristanišče. Tudi za nakup kaj tipično finskega, npr metlice za savno, bo dovolj časa. (Z,N)

7. dan: po zajtrku prevoz v Helsinke, kjer bo pred povratkom na letališče še čas za sprehod po mestu. Zgodaj popoldne poletimo v Ljubljano. (Z)

Cena

Cena na osebo:
1.750 € (ob udeležbi 8 oseb)

Cena vključuje: polet v drugem razredu na relaciji Ljubljana - Helsinki in nazaj ter letališke pristojbine. Prevoz z letališča Helsinki v Nagu in iz Turkuja na letališče. Štiri nočitve z zajtrkom in dva polpenziona v dvoposteljnih sobah v hotelih in penzionih **/***. Vozovnice za trajekte. Najem potovalnega kolesa s sedmimi prestavami in torbo. Slovenskega vodnika in spremljevalno vozilo. Prevoz prtljage med kraji nočitev. Paket "Skupinsko potovanje". Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 190 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Minimalno število 6 oseb in maksimalno število 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 15.12.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno
s strani agencije kot sestavni del programa. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme,lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART