Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

aktivne počitnice Dolomiti

Aktivni vikend Dolomiti

prvomajski dolomiti peš in s kolesom
spet v 2019
Skupinska kolesarjenja
Cena:
545 €
Trajanje
5 dni / 4 noči
Dolžina
~ 120 km
Vodnik
Urša in Tomaž
Država
 • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
 • 2

Pet aktivnih dni pod vencem Dolomitov

Začetek kolesarsko vandrovske sezone v sončnih Dolomitih - v tipični južnotirolski vasici Prags v srcu škrlatnega gorovja. Prvomajski vikend bomo izkoristili za tri lahke kolesarske in dve sprehajalni vandrovski turi ter uživali v prostni tirolski gostoljubnosti vasice Ausserprags.

Presežniki
- nastanitev v osrčju Dolomitov s fenomenalnimi razgledi
- dva imenitna kolesarska spusta
- še boljši vandrovski turi prav v srce ošiljenih hribov
- odlično vodenje naših strokovnjakov za Dolomite :)

Narava poti: pretežno kolesarska steza, asfalt, nekoliko več prometa ob vstopu v večje kraje. Utrjene planinske steze in poljske poti. Primerno za vsakogar z običajno rekreativno kondicijo.

Program

1. dan: Ljubljana-Tolmezzo-Sexten-Toblach (35 km, 700 metrov spusta). Jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Trbiža in Tolmezza skozi malce zakotno Carnio na prelaz Kreuzsattel. Na višini 1.636 metrov v zaledju Tre Cime začnemo s kolesarskim programom, saj tu zamenjamo prevozno sredstvo in se s kolesi spustimo v Dravsko dolino do Sextna. Prvi pravi tirolski „štrudel“ bomo pomalicali v romantičnem pra-starem Innichenu, nato se odpeljemo mimo izvira Drave čez toblaško polje mimo Welsberga / Monguelfa do našega hotela Edelweiss (po domače "Pri Širhaklu") v Ausserpragsu, ki nas gostoljubno sprejema že mnogo let (H,V,N).

2. dan: Toblach - Prags-Prato Piazza-Cimabanche (17 km, 5-6 h, 700 m vzpona, 600 m spusta). Do začetne točke ture se zapeljemo s kombijem, nato pa imamo na sporedu vandrovski sprehajalni spust s planote Prato Piazza v dolino do jezera Lago di Landro. Za okrepčilo se ustavimo pri dveh kočah, vso pot pa nas bodo navduševali pogledi na Tre Cime in sosednje vrhove. Naš cilj je jezero Lago di Landro, kjer je nekoč tekla meja med Avstroogrsko in Italijo (H,Z,V).

3. dan: Kirchberg (14 km, 5-6 h, dvig in spust 600 m). Drugi vandrovski dan. Iz hotela se po stari romarski poti po severni strani doline Rienz povzpnemo na Kirchberg (1.715 m) od koder je fantastičen panoramski razgled dolomitske vršace na nasprotni strani. Spust končamo v starem Toblachu, prestolnici Pustriške doline (H,Z,V).

4. dan: Prags - Toblach - Cortina d'Ampezzo (38 km v eno stran, vzpon 500 m, spust 450 m). Kolesarjenje v Cadore. Po progi nekdanjega gorskega tramvaja, mimo ganljivih vojaških pokopališč iz prve svetovne vojne se blago vzpnemo do gorskega jezera Misurina v sencih Treh Cim. Dolg spust nas pripelje v mondeno olimpijsko Cortino d'Ampezzo. Po poznem kosilu se pogumni in fit odpravimo s kolesi krožno nazaj v Južno Tirolsko prek prelaza Chimabance. Manj pripravljeni si povratek skrajšajo s spremljevalnim  busom.

5. dan: Toblach-Lienz (60 km, 800 metrov spusta). Zadnji kolesarski dan. Po zajtrku zapustimo Južno Tirolsko in se s kolesi spustimo po priljubljeni kolesarski poti. Pot se ves čas spušča in spremlja mlado Dravo. Skozi Sillian mimo Innichena prikolesarimo do Lienza. Tu se po poslovilnem jabolčnem zavitku vkrcamo v kombije in se v večernih urah prek Špitala vrnemo v Ljubljano (Z).

Glede na vremenske razmere se vrstni red dni lahko spremeni.

helia - prvi maj dolomiti

Cena

Cena na osebo: naknadno

Cena vključuje:
- prevoz udeležencev in koles s kombijem na navedenih relacijah.
- štiri okusne polpenzione v dvoposteljni sobi v hotelu ***.
- najem kolesa (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj).
- vstop v Wellness center.
- spremljevalno vozilo.
- strokovna slovenska vodnika z licenco GZS
- cestnine, tunelnine, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačilo po želji: električno kolo 60 €. Enoposteljna soba 60 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.1.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.[/yjsgstabsgroup]

Galerija

 • dolomiti-1.27
 • dolomiti-1.35
 • dolomiti-2.21
 • dolomiti-2.25
 • pm-dolomiti_hdr1
 • pragser-see-dolomiti
 • prvomajski_dolomiti_04
 • skladi
 • srecni-kolesarji
 • veseli-na-pasi
[/yjsgstabsgroup]

Video


Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART