Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Kolo in ladja - po otokih Dalmacije

kolo in ladja dalmacija
prosta mesta le še 5.10.
s kolesi po dalmatinskih otokih
Cena:
499 €
Odhod
28 September 2019
Dodatni termin
5 Oktober 2019
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
~ 295 km
Država
  • Hrvaška
Začetna točka
Split
Težavnost
  • 3

S kolesi po južni Dalmaciji!

Križarjenje med jadranskimi otoki in celino, na kolesu pa obiskujete številne naravne in kulturne zanimivosti na poti. Med postanki se lahko kopate v lepem morju, po prihodu na ladjo pa se udobno namestite; vse to združuje naš kolesarski program, ki zagotavlja izjemen užitek, sprostitev in izziv vsakemu aktivnemu popotniku. Izkušena ladijska posadka skrbi za varno plovbo in dobro gostinsko ponudbo, vodnik pa za strokovno izvedbo potovanja.

Presežniki:
- lepi dalmatinski otoki
- stara mestna jedra
- čarobne plaže in kristalno čisto morje

Program

Potovanje se začne v Splitu. Prihod v Split na začetek programa in odhod iz Splita po končanem programu v lastni režiji.

1. dan: Split / okolica - Hvar (cca 25 km). Zbor vseh udeležencev v Splitu oz. okolici in vkrcanje. Sledi plovba na otok Hvar do mesta Stari Grad. Začetna kolesarska etapa pelje mimo vinogradov skozi starogradsko polje vse do Vrboske. Mestece ima prelep otoček v sami sredini zaliva, ki je povezan z mostičkom. To je tudi razlog, da mesto Vrbosk imenujejo "Male Benetke". Pot nadaljuje po obalni cesti do Jelse in naprej skozi lepe male vasice Vrbanj, Svirče in Vrisnik. Krožna tura vas pripelje po razgledni cesti zopet nazaj v Stari Grad, kjer je zasidrana ladja. Večerja in nočitev. (V, L)

2. dan: Hvar - Vis (cca 45 km). Po krepčilnem zajtrku se kolesarski dan začne z vzponom po panoramski cesti skozi Selco do Vidikovca, kjer bo čas za kratek oddih. Nadaljujete skozi Brusje, sledi dolg spust proti "sončnemu" mestu Hvar, kjer se kolesarjenje za danes zaključi. Vkrcanje na ladjo ter plovba do mesta Vis na otoku Vis, večerja in nočitev na ladji. (Z,V,L)

3. dan: Vis - Biševo - Korčula (cca 30 km). Današnja kolesarska etapa vodi do mesta Komiža na drugem delu otoka. Na slikoviti poti ob prekrasni obali s številnimi zalivi bo kolesarjenje pravi užitek. Po končanem kolesarjenju sledi vkrcanje na ladjo ter plovba na otok Biševo. Ogled znamenite Modre špilje. Nekaj prostega časa za kopanje ter nadaljevanje plovbe proti Korčuli do mesta Vela Luka. Večerja in nočitev na ladji. (Z, V, L)

4. dan: Korčula - Lastovo (cca 45 - 55 km). Po zajtrku začetek kolesarjenja po tem krasnem otoku. Pot pelje skozi Blato in Prižbo po lepi panoramski cesti do Brna. Vkrcanje na ladjo in plovba na Lastovo. Raziskovanje otoka s kolesom. Na voljo bo tudi dovolj časa za kopanje ter uživanje v neokrnjeni naravi. Večerja in nočitev na ladji. (Z, V, L)

5. dan: Lastovo - Korčula (Lumbarda) (cca 50 km). Po zajtrku najprej plovba nazaj proti Korčuli. Od tu dalje pa s kolesom iz vasice Brna skozi Smokvico in Čaro mimo Pupnata proti mestu Korčula. Nekaj prostega časa za ogled ter nadaljevanje kolesarjenja proti Lumbardi. Večerja in nočitev na ladji. (Z, V, L)

6. dan: Korčula - Trpanj (cca 45 km). Jutranja plovba do Orebiča na polotoku Pelješču. Sledi začetek kolesarjenja skozi vinorodna območja Postup in Podbučje do vasice Potomje. Med kolesarjenjem boste uživali ob lepih panoramskih razgledih. Po želji se lahko ustavi tudi na degustaciji vina. Vaš današnji cilj je ribiško mesto Trpanj, kjer vas čaka ladja. Večerja in nočitev. (Z, V, L)

7. dan: Trpanj - Sumartin - Pučišća - Supetar (cca 48 km). Po zajtrku plovba proti Braču. Začetek kolesarjenjav kraju Sumartin na južnem delu otoka. Pot nas bo vodila skozi Gornji Humac do slikovitega mesta Pučišća, kjer so znani po izdelkih iz kamna. Po kratkem ogledu mesta sledi nadaljevanje skozi Postiro in Splitsko do Supetarja, kjer nas bo čakala ladja. Večerja in nočitev na ladji. (Z, V, L)

8. dan: Supetar – Split / okolica. Še plovba do Splita oz. njegove okolice in po zajtrku slovo od ladijske posadke ter individualni odhod proti domu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa zaradi možnih posebnih vremenskih razmer.

Opomba: Lasten prevoz na / iz začetek / konec programa.

kolesarjenje po južni Dalmaciji

Cena

termin 28.9.2019 razprodan
dodatni termin 5.10.2019

Cena potovanja na osebo: 499 €

Cena vključuje: sedem nočitev na ladji s polpenzionom (zajtrk in večerja), namestitev v dvoposteljnih kabinah, vse kabine tuš/WC, posteljnina in brisače. Slovenskega turističnega vodnika z licenco GZS, ki kolesari s skupino, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 70 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), kabina na zgornji palubi 56 €, v primeru manjšega števila oseb (16-20 oseb) 85 €, enoposteljna kabina 125 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo), luške in turistične pristojbine 35 € (na licu mesta).

Cena ne vključuje: pijač ob obrokih, vstopnin, ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Najmanjše število prijavljenih za izvedbo programa: 20 oseb.

OPOMBA: lasten prevoz - uredimo ugodno parkiranje, možnost doplačila za organiziran prevoz (min. 6 oseb).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 28.11.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20 % osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine. 

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovanje pripravljamo v sodelovanju s turistično agencijo Chebul.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Split)?
Z vlakom: nočna vožnja iz Ljubljane do Splita (planer potovanja).
Z avtobusom: dnevni odhodi iz Ljubljane, vožnja traja okoli osem ur, cena potovanja je od 20 € do 50 €. Ponudnik prevozov FlixBus.
Z avtom: iz Ljubljane do Splita je približno 550 km.

Video

Save

Save

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu