Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

S kolesom od Mostarja do Dubrovnika

Ćirina pruga

Mostar - Dubrovnik s kolesi
zaključna tura 2018
kolesarjenje od Mostarja do Dubrovnika
Cena:
460 €
Odhodi
27.9.2018
Trajanje
4 dni
Dolžina
153 km
Vodnik
Robert
Država
  • Hrvaška
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Avstrijci so v času okupacije Hercegovini zgradili znamenito Ćirino progo od Sarajeva do Dubrovnika, socializem pa jo je odmontiral. Ostalo je dosti nostalgije in primeren teren za daljinsko kolesarsko pot, ki po dolini Neretve, prek Popovega polja prepelje do vrat Dubrovnika.

Narava poti: kolesarjenje poteka tudi po trasi nekdanje železnice, zato je podlaga ponekod zahtevna, na nekaj odsekih tudi zelo grobo kamenje. Če vaše kolo ni primerno za tako potovanje, si ga raje izposodite pri nas. Priporočamo kolo z močnejšimi pnevmatikami, priporočljivo je tudi prednje vzmetenje.

Presežniki:
- mesti Mostar in Dubrovnik
- izvir Bune in kraj Blagaj
- čudovito Popovo polje -eno največjih kraških polj v Bih in tudi na svetu, znano po kraških posebnostih, še posebno zaradi reke Trebišnjica, ki teče čez polje kot največja reka ponikalnica na svetu
- jama Vjetrenica - največja in najpomembnejša jama v BIH ter najpomembnejša jama v Dinarskem gorstvu. Svetovno znana zaradi kraških bogastev in še posebno zanimiva za jamarje
- naravni park Hutovo Blato
- neigrana gostoljubnost domačinov in seveda bosanska kulinarika

Program

1. dan: večerni odhod iz Ljubljane preko Hrvaške do Bosne in Hercegovine...

2. dan: Ljubljana - Vinica - Mostar - Blagaj (izvir reke Bune) - Čapljina (~ 50 km). ... prihod v Mostar je predviden v jutranjih urah. V se Mostarju najprej okrepčamo z zajtrkom v hotelu (vključen v ceno). Še preden ga okuporajo horde turistov se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro ter se odpeljali do začetne točke kolesarjenja. Najprej se pripljemo Blagaja in izvira Bune. Blagaj stoji na robu planote Bišće in je eden najbolj dragocenih in cenjenih krajev - mešanica mestnih in podeželskih stavb ter zgradb. Ime je verjetno dobil zaradi blage klime, ki je značilna za ta kraj. Lociran je na izviru reke Bune, kjer je tudi zgodovinska tekija - islamska ustanova v kateri izvajajo verske obrede "Derviši" (sufije). Prečkamo reko Buno, prvi del kolesarske trase vodi ob tej reki, drugi del pa ob Neretvi. Preden zaključimo današnji dan se odpravimo še v zgodovinsko naselje Počitelj, eden izmed najlepših kulturno zgodovinskih ostankov v Bosni in Hercegovini, potem pa namestitev v hotelu v Čapljini in zaslužena večerja. Če bo še kaj moči še sprehod po korzu... (Z,V)

3. dan: Čapljina - Ravno (~ 60 km). Čaka nas še ena lepa kolesarska dogodivščina. Po zajtrku pot pelje mimo rimske vile Mogorjelo po lokalnih cestah, vedno ob Neretvi. Reko prečkamo po zanimivem, še kovičenem železniškem mostu in kolesarimo mimo mirnih vasic Dračevo, Sjekose, Bajovci, vse ob robu naravnega parka Hutovo Blato. Sledi približno 4 km dolg vzpon do vasi Brštanica, ki je današnja najvišja točka (cca 250 m.n.v.), potem pa blag spust po stari trasi železniške proge (makadam). Prispemo v vas Hutovo (v tej vasi živi okoli 80 ljudi), kjer bo čas za prigrizek in pijačo. Nadaljevanje poti je lepa, panoramska pot, z razgledom na umetno namakalno jezero in prostrano Popovo polje. Naš cilj je vas Ravno, kjer prenočujemo v očarljivem hotelu Stanica, ki je bil včasih železniška postaja. V prelepi vinski kleti hotela si ob prihodu in pred večerjo privoščimo še degustacijo odličnih lokalnih vin ter sira. (Z,V,N)

4. dan: Ravno - Zavala - Ivanica (~ 43 km) - Dubrovnik - Slovenija (transfer). Po zajtrku se najprej spustimo (cca 6 km) do vasi Zavala, kjer si ogledamo svetovno znano jamo Vjetrenica (voden ogled). Po ogledu odkolesarimo skozi mirne in zelo malo poseljene kraje, vedno z razgledom na lepo Popovo ravnico. Današnja trasa je nezahtevna, skoraj brez vzponov. Kolesarjenje se zaključi na mejnem prehodu Ivanica. Od tu dalje z avtobusom do Dubrovnika, kjer bo čas za kratek sprehod skozi mesto (voden ogled mesta ni vključen), prigrizek in pijačo. V popoldanskih urah se odpravimo nazaj proti Sloveniji. Predviden prihod v Ljubljano v poznih večernih oziroma zgodnjih jutranjih urah. (Z)Cena

Cena na osebo: 460 €

Cena vključuje:
- prevoz udeležencev in koles na navedenih relacijah s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine
- tri zajtrke in dvakrat polpenzion v dvoposteljni sobi, hotela 3* / 4 *
- degustacija 3 vrst kvalitetnih lokalnih vin in dveh vrst sira drugi dan kolesarjenja
- voden ogled jame Vjetrenica
- spremljevalni avtobus, ki spremlja skupino in vam je ves čas na voljo za pomoč pri premagovanju klancev in spustov
- slovenska spremljevalca z licenco GZS
- organizacijo potovanja in DDV
- dobro voljo in prijetno družbo

Doplačilo po želji:
- najem kolesa 55 € (gorsko kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj)
- električno kolo 70 €

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vključena niso kosila, dodatni obroki, pijače ter ostali izdatki, ki niso navedeni v ceni potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.6.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila  so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART