Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

S kolesom po Poljski

Dunajec

Kolesarjenje po južni Poljski
novost
S kolesi ob reku Dunajec
Cena:
895 €
Odhod
13 Avgust 2018
Trajanje
7 dni
Dolžina
235 km
Vodnik
Gregor Košec
Država
  • Poljska
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Biseri južne Poljske

Poljska ni popolna ravnina in na jugu jo krasijo Visoke Tatre. Med njimi se vijuga rečica Dunajec, ob njej pa potujemo iz slovitih in razvpitih turističnih Zakopan, čez neturistično in časovno odmaknjeno podeželje vse do cesarsko-kraljevsko nostalgičnega Krakowa.

Narava poti: skoraj vsa trasa poteka po mirnih podeželskih cestah. V dolini Dunajca po novi lepo urejeni mednarodni kolesarski stezi. Malenkost več prometa je ob vstopih v mesta.

Program

1. dan: Ljubljana - Zakopane. Udeleženci potovanja se srečamo v Ljubljani ter se mimo Železnega in Bratislave odpeljemo na Slovaško. Pot nas po dolini reke Vah mimo številnih gradov pripelje v Visoke Tatre, kjer vstopimo na Poljsko in v mondene Zakopane. Večerni sprehod vas gotovo spomni na domačo Kranjsko Goro, saj tu tudi poleti ne manjka lokalne šikerije :) (H,V)

2. dan: Zakopane-Novi Targ (52 km). Zakopane zapustimo malo nenavadno - z zobato železnico se vzpnemo na vrh Gubalowka, potem se pa s kolesi spustimo skozi vas Dzianisz vse do Chocholowa. Vas je "živi muzej" lesene stavbne arhitekture na prostem. Kratek vzpon za razmiganje nas pripelje v dolino „Tihega potoka“, popoldne pa se ves čas počasi spuščamo vse do mesta Novi Targ. (H,Z,V)

3. dan: Novi Targ-Niedzica (46 km). Po zajtrku se odpravimo proti jugu do reke Bialka, tretjega pritoka Dunajca. Pretežno poljska reka je pritok bolj znane Visle, 27 kilometrov pa redstavlja tudi naravno mejo s Slovaško. V zgornjem toku je razgibana in se uporablja za napol rafing izlete in turistična splavarjenja. Videli bomo impresivno sotesko Nowa Biala, ogledamo si čudovito poslikano zelo staro leseno cerkev v Debnem. Kolesarimo ob umetnem jezeru in peljemo pod gradom v Niedzici, kjer končamo etapo. (H,Z,V)

4. dan: Niedzica-Szczawnica (37 km + 20 km za stranski izlet v slovaško leseno vas Osturno, če bo dovolj časa in volje). Čaka nas najbolj spektakularen dan tega programa! Sledimo reki skozi „gosjo“ vas Sromowce. Okoli poldneva prečkamo mejo s Slovaško po novem mostu za kolesarje in pešce. Po prihodu v Cerveny Klastor (Rdeči samostan) bo čas za kosilo in obisk lokalnega muzeja. Sledi kolesarjenje po poti "Pieniny", ozki skalni polici, namenjeni le pešcem in kolesarjem. Polica je izklesana v dih jemajoči apnenčasti klif, ki se razteza po celotni dolžini soteske Dunajca. Kolesarji se lahko ustavimo kadarkoli na poti in občudujemo, fotografiramo ali se celo kopamo v reki. Malo zdraviliško mestece Szczawnica je prijetno presenečenje. (H,Z,V)

5. dan: Szczawnica-Rytro (70 km). Današnja malce daljša etapa nas vodi skozi „zeleno sotesko“ Dunajca. Čeprav tu ni apnenčastih pečin, so lesene kolesarske poti iz bukovega lesa nekaj posebnega. Po desni strani reke kolesarimo mimo sadovnjakov, kmetij, kokošnjakov in starih skednjev. Odmor za kosilo bo v gostišču Lacko, znanem po močnem žganju - slivovki. V Golkowicah zapustimo Dunajec in pridemo v Rytro, fevdalno vas ob vznožju ostankov gradu. (H,Z,V)

6. dan: Rytro-Krakow (25 km). Po zajtrku se še na kratko odpeljemo do mesteca Stary Sacz, kjer si privoščimo kavo. Kolesa pospravimo in obrnemo proti Krakowu. Spotoma obiščemo znameniti rudnik soli Wielicka. UNESCO-v spomenik svetovnega formata je pravzaprav celo mesto pod zemljo, izkopano iz plasti soli. Od tu je le še kratka vožnja do glavnega mesta južne Poljske Krakowa. Vzamemo si čas za ogled mesta, počitek in kak nakup. Pred večerjo bo sedel lep sprehod po nekdanji židovski četrti Kazimierz, širokih in svetlih mestnih trgih in do stolnice. Za slovo nas čaka poljska večerja ob tradicionalni klezmer glasbi. (H,Z,V)

7. dan: po zajtrku se vkrcamo na avtobus in odpravimo na jug in proti domu. V Ljubljano prispemo, prek Slovaške in Avstrije, zvečer.

Cena

Cena na osebo: 895 € 

Cena vključuje:
- prevoz oseb in koles z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane po navedenih relacijah.
- šest polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelih 3*.
- vozovnico za vzpenjačo in vstopnino v solni muzej
- večer s kletzmer glasbo
- spremljevalno vozilo in prevoz prtljage med hoteli.
- slovenskega vodnika na kolesu z licenco GZS.
- organizacijo potovanja ter DDV.
- standardni paket "Skupinsko potovanje".

Doplačilo po želji:
- najem kolesa 75 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj).
- električno kolo 115 €.
- enoposteljna soba 165 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 28.12.2017. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART