Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Envertura

Kolesarjenje po Albaniji
novost
S kolesi po Albaniji
Cena:
1.480 €
Odhod
17 Maj 2019
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
370 km
Vodnik
Gregor Košec
Država
  • Albanija
Začetna točka
letališče Ljubljana
Težavnost
  • 3

Program

1. dan: Ljubljana - Tirana - Pogradec. Zgodaj popoldne polet v Tirano in po prihodu vožnja skozi nekoč ponosni železarski Elbasan počez čez državo do Pogradeca ob Ohridskem jezeru. Po prihodu razdelitev in preizkus koles, za večerjo pa si bomo brke omastili z ohridskimi postrvmi. (V, N)

2. dan: Korca - Germenj (72 km). Kratek transfer nas pripelje do Korce, izhodišča ture. Iz mesta odkolesarimo proti jugu. Naselij je vse manj, zato pa vse več enkratne gorske narave. Cesta je še iz komunističnih časov, Enver Hodža je daljnovidno poskrbel tudi za kolesarje, saj noben klanec ni bolj strm od sedmih odstotkov. Dan končamo na idiličnem kmečkem turizmu, sredi gora in gozdov, vključno s telički na pašniku in ribnikom. (Z, K, V, N)

3. Germenj - Benje (60 km). Dopoldne nas čaka še kratek vzpon, nato pa se do konca dneva spuščamo v dolino reke Vjose. Sredi tega nedotaknjenega sveta se za kosilo ustavimo v pravem biseru komunistične preteklosti. Visoko sredi hribov je režim ustvaril mesto Leskovik, vključno z industrijo in blokovskimi naselji, obrambnimi bunkerji in kolhozi. Dan zaključimo v vasici Benje, pred večerjo se lahko sprostimo v vročih izvirih blizu otomanskega mostu. (Z, K, V, N)

4. dan: Benje - Gyrokaster (46 km). Najlažji dan ture. Po dolini vozimo do slapov Tepele, si privoščimo kosilo, nato pa se s kombijem čez mogočen most iz dobe italijanske kolonizacije odpeljemo v Gjirokaster. Pred večerjo si od zunaj ogledamo rojstno hišo Enverja Hodže, od znotraj pa dosti bolj zanimivo trgovsko hišo iz otomanske dobe. Večerjamo na vrtu albanske gostilne. (Z, K, V, N) 

5. dan: Gyrokaster - Butrint - Sarande (70 km). Zjutraj se prepeljemo na prelaz Muzina. Z višine je lepo videti ostanke fronte obrambnih bunkerjev, ki jih je po vsej deželi na gosto posejal paranoični režim. S kolesi se nato spustimo proti v daljavi že lepo vidnemu Jonskemu morju. Skoraj dotaknemo se grške meje in si ogledamo ostanke antičnega Butrinta. Čez preliv je viden Krf, mi pa prenočimo v lokalnem "Portorožu" - mestu Saranda, kjer letuje vsak Albanec, ki nase nekaj da. (Z, K, V, N)

6. dan: Sarande - Himera (54 km). Zapustimo živahno Sarando, nato pa se po panoramski cesti nad obalo in morjem spustimo do napol grškega ribiškega mesteca Himera. Spotoma lahko vidimo ostanke sovjetskih podmorniških baz. Popoldne bo dovolj časa za kopanje na širnih mestnih peščenih plažah ali uživanje v sladoledu na promenadi. (Z, K, V, N)

7. dan: Himera - prelaz Llogara Pass - Vlore (65 km). Zamenjamo morje in sledeč obali obrnemo na sever. S kombijem se vzpnemo na prelaz Llogara neposredno nad Jadranskim morjem. Z vrha se vidi Apulija v sosednji Italiji. Od tu s kolesi dolg lep spust skozi narodni park Llogara, smrekove gozdove in rodovitne doline do pristaniške Vlore. (Z, K, V, N)

8. dan: Vlora - Tirana. Zgodaj dopoldne se vrnemo v albansko prestolnico. Pred poletom bo še čas za krajši sprehod po središču do Skenderbegovega spomenika in kavo pred Enverjevo vilo, nekoč najbolj čuvanim objektom v Albaniji. Še nakup spominkov ter polet v Ljubljano. (Z)

Cena

Cena na osebo: 1.480 €

Cena vključuje: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Ljubljana - Tirana in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Sedem polnih penzionov v dvoposteljni sobi TWC v hotelih **/***. Najem trekking kolesa s potovalnimi torbami. Prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Vstopnine v znamenitosti, ki so omenjene v programu. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco, ki spremlja skupino iz Ljubljane. Lokalni angleško govoreči vodnik. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačilo po želji: električno kolo 160 €. Enoposteljna soba 130 €.

Cena ne vključuje: pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 28.11.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART