Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Helia - od Prage do Dunaja

Praga - Dunaj

Helia - kolesarjenje po Češki
novo!
od Prage do Dunaja s kolesi
Cena:
885 €
Odhod
20 Julij 2019
Trajanje
7 noči / 8 dni
Dolžina
340 km
Država
  • Avstrija
  • Češka
Začetna točka
Ljubljana, Celje, Maribor
Težavnost
  • 2

Dve habsburški prestolnici - od orjaških cmokov do slastne Sacher torte. Za vse, ki uživate v pokrajinskih turah, starih mestih in domačih gostilnah.

Narava poti: stranske ceste in kolesarske steze ob reki in po gričevju, z malo prometa.

Program

1. dan: Ljubljana - Praga. Jutranji odhod iz Ljubljane proti Dunaju, prihod v okolico Prage pozno popoldne. Če bo čas dopuščal se odpravimo na večerni sprehod čez Karlov most. (V, N)

2. dan: Praga - grad Konopište – Benešov (50 km). Za začetek peljemo iz predmestnih Prohonic, mimo Petrikova in Kamenic do Tynca nad Sazavo ( tu je že prvi večji grad iz leta 1318). Zaključek kolesarjenja v Konopištu pri Benešovu, kjer stoji grad, lovska rezidenca nadvojvode Franca Ferdinanda. Grad si ogledamo, poln je lovskih trofej in nostalgičnega spomina na nadvojvodo, ki je tragično končal v Sarajevu (Z, V, N).

3. dan: Benešov – Tabor - Tyn nad Vltavou (50 km). Z avtobusom peljemo do Radkova, zatem pa se spustimo do Tábora, ki je bil zgodovinsko središče čeških protestantov. Tu je češki narodni junak Jan Hus zbral svoje privržence in začel pravo versko revolucijo, ki je še danes prisotna v češki mentaliteti. Mi si na mestnem trgu privoščimo počitek in kak vrček, nato pa popoldne kolesarimo čez širna polja rumene repice vse do Tyna na Vltavi. (Z, V, N)

4. dan: Tyn nad Vltavou – Hluboka - Česke Budějovice - Česky Krumlov (45 km). Dopoldne gremo ob Vltavi do kičasto pravljičnega gotskega gradu Hluboka iz 13. stoletja in dalje proti Českim Budějovicam. Kavo spijemo na enem najlepših in največjih srednjeveških trgov. Popoldan skočimo še do Češkega Krumlova. Mesto slovi po lepi arhitekturi v mestnem jedru ter svojem gradu. Staromestno jedro je zaščiteno pod Unescovo svetovno dediščino. Zvečer obisk in večerja v pivovarni Eggeneberg. (Z, V, N)

5. dan: Česki Krumlov - Zlatna Koruna – Třebon - Jindřichuv Hradec (35 km). Z raftom po Vltavi do Zlate Krone (doplačilo), od tam naprej pa s kolesi mimo od Třebona po lepi jezerski krajini do Jindřichůvega Hradca, mesteca z imenitim mestnim gradom. Po dolgem živahnem dnevu se bo prileglo veliko točeno na mestnem trgu, ki spominja na veliko dnevno sobo. (Z, V, N)

6. dan: Jindřichuv Hradec - Telč (65 km). Dopoldne kolesarimo po valoviti pokrajini južne Češke, skozi številne vasice in mesteca. Cilj in veliki biser tega dne bo prav gotovo Telč, čudovito srednjeveško mestece, vpisano v UNESCOV seznam kulturne dediščine, z gradom iz 14. stoletja. Mesto ima osrednji trg, obdan z ljubkimi trgovskimi hiškami pisanih fasad in malih trgovinic. (Z, V, N)

7. dan: Telč – Jevišovice - Znojmo (55 km). Zapustimo Češko in vstopimo na Moravsko. Dopoldne nas čaka razgibana vožnja (nič napornega) do Moravskih Budejovic dalje do kraja Jevišovice z gradom iz leta 1421, kjer končamo s kolesarjenjem. Današnjo etapo bomo zares končali v kraju Znojmo, ki je že na avstrijski meji. Med večernim sprehodom si ogledamo znamenitosti - mestno hišo s 75-metrskim mestnim stolpom, romansko rotundo s freskami…. (Z, V, N)

8. dan: Tulln - Dunaj (40 km). Po zgodnjem zajtrku se z avtobusom odpeljemo kakšnih 50 km do Tullna in od tam kolesarimo skozi sotesko pri Greifensteinu do Klosterneuburga na pobočju Kahlenberga. Po prihodu na Dunaj kratek peš ogled znamenitosti Dunaja: Štefanove katedrale, opere, parlamenta, univerze, Burgteatra … Pozno popoldne povratek v domovino prek Gradca in Maribora v Ljubljano (Z).

Cena

Cena na osebo: 885 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane po navedenih relacijah, sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih ali penzionih **/***, TWC (kategorizacija je lokalna po državah), spremljevalni avtobus s prikolico in prevoz prtljage med hoteli. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 70 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 120 €. Enoposteljna soba 140 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, večerje v pivnici, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja. Raftinga na reki Vltavi (približno 30 €).

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 15.12.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu