Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Kolesarska tura iz Dolomitov do Dravograda

Poletje ob Dravi

Drava - s kolesom Helia
razprodano
s kolesi in Helio ob Dravi do Dolomitov do Dravograda
Cena:
755 €
Odhod
27 Julij 2019
Trajanje
5 noči / 6 dni
Dolžina
340 km
Vodnik
Aleksandra Mulič
Država
  • Italija
  • Slovenija
  • Avstrija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

S Tirolske na Koroško, ob Dravi in Zilji, vse po urejeni kolesarski stezi. Od izvira Drave do njenega vstopa v Slovenijo.

Narava poti: skoraj v celoti kolesarska steza R1, nekaj kratkih odsekov po stranskih cestah, asfaltirane ceste in utrjen makadam.

Program

1. dan: Ljubljana – Misurina – Toblach – Innichen – Lienz (65 km). Jutranji odhod iz Ljubljane proti Avstriji, skozi karavanški predor mimo Beljaka v pustriško dolino in do jezera Misurina pod špičkami Treh Cim. Dnevna etapa je en sam blag spust (višinska razlika je 1200 metrov!). Sprva teče po progi stare dolomitske železnice, nato pa po dolini Drave do vse do Lienza, zadnjega tirolskega kraja. (V, N)

2. dan: Lienz – Šmohor (70 km). Pred odhodom iz Lienza postanemo pri nenavadnem spomeniku ruskim kozakom in obiščemo muzej rimskega Aguntuma, predhodnika Lienza. Od Lienza naprej se dolina Drave razširi, kolesarska steza pa pelje po trasi srednjeveških trgovskih poti ob reki. Na koroški strani v Gornjem Dravogradu zamenjamo dolino in se prek prelaza Gailbergsattel (350 metrov vzpona v sedmih kilometrih) spustimo v dolino Zilje. V Kotschach Mauthnu se ustavimo, pojemo kosilo in obiščemo ganljiv muzej prve svetovne vojne. Prenočimo v že malo slovenskem Šmohorju. (Z, V, N)

3. dan: Šmohor – Podklošter – Baško jezero (70 km). Dopoldne kolesarimo pod mogočnim Dobračem skozi Bistrico v Ziljski dolini do Podkloštra. Beljak si ogledamo pobliže in se nato, glede na poletni vozni red, od Beljaka do Baškega jezera lahko del poti peljemo po Dravi tudi z ladjo. V Baškem jezeru si pred večerjo še privoščimo kopanje. (Z, V, N)

4. dan: Baško jezero - Kožentaver (43 km). Vrnemo se nazaj k Dravi in kolesarimo po slovenskem Rožu. Kavo spijemo v keltski vasi – okultnem središču in muzeju na prostem. Za kosilo se ustavimo v Rožeku, tu obiščemo grad ali obsežen živalski vrt. Popoldne ob Dravi skozi slovenske vasi pod Kepo kolesarimo do Kožentavra pod Ljubeljem. (Z, V, N)

5. dan: Borovlje - Pliberk (58 km). Dopoldne se lepo počasi peljemo po delu Dravske doline, ki slovi po – tišini! Steza je speljana po bregu umetnega jezera, daleč od naselij in drugih cest, kar nekaj kilometrov bomo srečevali le kolesarje. Na desni nas ves čas spremljajo severni obronki Kamniških Alp. S postanki dosežemo naš dnevni cilj, znamenito Klopinjsko jezero. Tu se bomo lahko kopali in spočili. Zadnjič prenočimo pod Matjaževo Peco v glavnem mestu Podjune – slovenskem Pliberku in domači gostilni. (Z, V, N)

6. dan: Klopinjsko jezero – Dravograd (35 km). Do cilja in zaključka potovanja nas čaka en sam dolg spust. Pri Sveti Luciji prečkamo impozanten viseči kolesarski most. V Dravogradu zaključimo kolesarjenje in se v Ljubljano vrnemo mimo Slovenj Gradca in Velenja. (Z) 

Cena

Cena potovanja na osebo: 755 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles s kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah. Pet polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelih ali penzionih ***/****, TWC. Spremljevalno vozilo s prikolico in prevoz prtljage med hoteli. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: najem kolesa 85 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), najem električnega kolesa 160 €. Enoposteljna soba 100 €.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Največje in najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 28.11.2018.

Rok za prijave: dva meseca pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu