Družabne kolesarske ture

Skupinska kolesarjenja lahko priporočamo vsem, ki radi uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem, ki se na potovanjih radi prepustite vodenju vodnika in prisluhnete strokovni razlagi.

Po Portugalski s kolesom Helia

Atlantska Portugalska

helia kolesarjenje Portugalska
spet v 2020
Helia s kolesi po Portugalski
Cena:
1.560 €
Odhod
25 Maj 2019
Trajanje
7 dni / 6 noči
Dolžina
250 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
 • Portugalska
Začetna točka
letališče Zagreb
Težavnost
 • 2

Portugalska je dežela z izjemno pestro zgodovino, še zlasti je povezana s pomorstvom in odkrivanjem novih delčkov sveta. To je dežela izvrstnih slaščic in imenitnih vin, dežela gradov, 20.000 let starih megalitov, enkratne pokrajine tik ob Atlantskem oceanu … In dežela odprtih, prisrčnih ljudi širokih nasmehov. V Portugalsko se res ni težko zaljubiti že na prvi pogled.

Narava poti: trasa je srednje zahtevna in povprečna telesna pripravljenost zadostuje.

Presežki ture:
- čudovita obalna in pristaniška mesta,
- 20.000 let stari megaliti,
- brezmejni ocean,
- opazovanje delfinov,
- namakanje v Atlantskem oceanu ob ogromnih klifih,
- neverjetna arhitektura.

Program

1. dan: Srečanje udeležencev na letališču Pleso Zagreb. Polet v Lizbono in prevoz do Setubala. Setubal je bil nekdaj najpomembnejše ribiško središče celotne portugalske ribiške industrije, predvsem na področju sardin, vendar na žalost nobeno izmed takrat tako uspešnih podjetij danes ne obratuje več. Mesto ima še vedno številna pomorska pristanišča: tradicionalna, trgovska in moderne marine, polne najnovejših plovnih igračk. Izjemno lepa narava, odprt pogled na neskončen ocean in moderna turistična infrastruktura skrbijo, da tukaj turizem cveti. Dan lahko izkoristite za počitek na peščeni plaži, sprehod skozi pristaniščni del ali za obisk kakšne tradicionalne restavracije. (V, N)

2. dan: Setubal - Grandola (60 km). Po zajtrku boste s trajektom prečili reko Sado, v kateri živi kolonija delfinov in velika verjetnost je, da jih boste na plovbi lahko opazovali. Prekolesarili boste polotok od mesta Troia do Grandole, na poti boste raziskali številne majhne vasice, kjer boste lahko preizkušali odlična vina in obiskali muzej riža. (Z, V, N)

3. dan: Grandola - Vila Nova de Milfontes (40 km). Po zajtrku boste najprej nekaj kilometrov premagali z vozilom, kolesariti boste začeli v mestu Sines - rojstnem mestu slavnega pomorščaka Vasca da Game (pomorščaka, ki je s svojo ekspedicijo prvi priplul do Indije). Danes je v mestu veliko ribiško pristanišče. Trasa je speljana skozi čudovite vasi, v katerih se gnetejo hiše in hiške z belo fasado in oranžnimi strešniki, ki so tako značilne za to regijo. Današnji cilj je mesto Vila Nova de Milfontes, iz katerega je odličen razgled na ustje reke Mire. (Z, V, N)

4. dan: Vila Nova de Milfontes - Aljezur (60 km). Današnje kolesarjenje boste začeli s prečenjem reke Mire in vožnjo skozi nacionalni park. Kolesarili boste skozi vas Longueira do čudovite peščene plaže Almograve, kjer se boste namakali v čistem, modrem oceanu. Čaka vas zadnji del kolesarjenja skozi park, mimo visokih klifov in slavnega prehoda Cable Sardao, kjer si štorklje na nemogočih in povsem prepadnih mestih delajo svoja gnezda. Pot je speljana mimo peščenih plaž in imeli boste odlično priložnost za plavanje v oceanu. (Z, N)

5. dan: Aljezur - Sagres (45 km). Danes boste kolesarili od mesta Aljezur proti najbolj jugozahodni točki Evrope. Na tej poučni poti boste videli sodobne mline na veter in obiskali svetišče Marije Guadalupe, kjer boste izvedeli delček zanimive portugalske zgodovine, o Infantu D. Henriqueju - pomembnemu politiku v času kolonizacije in odkrivanja novih trgovskih pomorskih poti. Zadnji del poti bo zopet ob divjih peščenih plažah, kjer se boste lahko ohladili in uživali v razgledu. (Z, N)

6. dan: Sagres - Lagos (45 km). Zadnje kilometre na Portugalskem boste hitro premagali, saj je današnji cilj mesto Lagos. Krasno turistično mesto, polno življenja. Plaže so čudovite, saj jih obdajajo zanimive skalne gmote, polne lukenj in zanimivih oblik. Ulice so polne turistov, stojnic in prodajaln. Posebej pa je zanimivo nočno življenje, saj ponuja od umirjene in romantične večerje v dvoje do norih zabav. (Z, N)

7. dan: prevoz Lagos - Lizbona, povratek na letališče in polet v Zagreb. (Z)

Cena

Cena aranžmaja na osebo: 1.560 €

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb - Lizbona in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Sedem zajtrkov in tri večerje v dvoposteljni sobi TWC v hotelih **/***. Najem treking kolesa s potovalnimi torbami, najem čelade. Prevoz prtljage med hoteli, potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Vstopnine v znamenitosti, ki so omenjene v programu. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Ljubljane. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 260 €. Električno kolo Scott e-Subtour 120 €. Povratni transfer Ljubljana - letališče Zagreb 45 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo). 

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda / odhoda na letališče v Zagreb, pijač, dodatnih obrokov, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 13.2.2019.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.[/yjsgstabsgroup]

Vaše kolo

Udobno potovalno kolo Scott Sportester. 24 prestav, opremljen s prtljažnikom in potovalnimi torbami. Električna varianta na voljo, na vprašanje.


Galerija

 • portugalska_0
 • portugalska_01
 • portugalska_04
 • portugalska_05
 • portugalska_09
 • portugalska_10
 • portugalska_12
 • portugalska_5
 • portugalska_6
 • portugalska_7
 • portugalska_8
 • portugalska_9
[/yjsgstabsgroup]

Video

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu