Družabne kolesarske ture

Za vse, ki uživate v skupinskih potovanjih, pristnih doživetjih in zabavnem druženju; tistim, ki se šele spoznavate s kolesarskimi potovanji ter vsem ki, uživate v vodenih predstavitvah dežel.

S kolesom po Moravski

Moravska stazka z Gregom

Kolesarjenje po Češki
razprodano
Moravska tura s kolesi
Cena:
895 €
Odhod
15 Julij 2017
Trajanje
7 dni
Dolžina
235 km
Vodnik
Gregor Košec
Država
  • Češka
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Moravska - tura za začetnike in ležerne kolesarje

Moravska je ena od treh zgodovinskih pokrajin Češke republike. Leži med Češko in Slovaško v dolini reke Morave. Kolesarska pot "Moravska stezka" povezuje številna zgodovinska mesta, palače, vinograde in čudovite vrtove. Trasa je speljana skozi obrečne gozdove, mimo slikovitih ribnikov in starih kanalov. Odlično je označena s posebnimi kažipoti. Moravska se s svojim bogastvom privlačnih znamenitosti zlahka primerja z bolj znanimi evropskimi turističnimi regijami. Plus pivo in cmoki!

Presežniki potovanja:
- nezahtevna trasa, primerna za vsakogar
- namestitev v odličnih hotelčkih v središčih slikovitih, lepo ohranjenih mest
- sprostitev v toplicah na koncu potovanja

Narava poti: skoraj vsa trasa poteka po ravnih kolesarskih stezah. Nekaj malega je gričev (vinske poti v Hodoninu in Valticah) kot tudi mestno jedro Mikulov, ki je na vrhu grička. Okrog 70% poti je asfaltiranih oz tlakovanih, ostalih 30% poteka po makadamu.

Pot je bila mednarodni hit leta 2016, ne brez razloga.

Program

1. dan: Litovel - Olomouc (20 km): srečanje uedeležencev zgodaj zjutraj v Ljubljani, vstop je mogoč tudi v Celju in Mariboru. Po hitrih avtocestah mimo Dunaja, Bratislave in Brna brž dosežemo mestece Litovel kjer začnemo kolesariti. Morava se tu razdeli na več kanalov, ki tečejo okrog mestnega jedra. Ker nas popoldne čaka le krajši kolesarski sprehod do Olomouca, si na mestnem trgu za pravo češko dobrodošlico privoščimo znamenito litavelsko pivo. Prvi del poti je speljan skozi naravni rezervat obrečnega gozda. Naš cilj je Olomouc, ki je uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne dediščine in je drugi najpomembnejši zaščiteni spomenik Češke Republike. (Z,V,N) 

2. dan: Olomouc - Kromeriž (45 km). Preden zapustimo Olomouc si vzamemo čas za dober ogled znamenja Svete Trojice, mestne dvorane z astronomsko uro, katedrale Svetega Venčeslava ter mogočne nadškofije. Mimogrede obiščemo imenitno slaščičarno, potem pa mimo zidov trdnjave odkolesarimo iz mesta. Ob Moravi peljemo do Tovacova, zgodovinskega mesteca med ribniki. V Chropynah bomo občudovali renesančno lovsko hišico, etapa pa se zaključi v navdušujočem Kromerižu, znanem kot Moravske Atene. Mestece ima slikovito zgodovinsko mestno jedro, tipične trge z arkadami in čudovito nadškofijo. Posebej slovita sta dva čudovito urejena mestna parka - škofovski in mestni vrt. Naš hotel "Pri zlatem petelinu" je na mestnem trgu in je nekaj posebnega - v njem so posneli film Miloša Formana Amadeus. Zraven je slavna pivnica "Pri črnem orlu", kjer si boste lahko privoščili sexy pivo s pogledom na trg. (Z,V,N)

3. dan: Kromeriž - Uherske Hradiste (35 - 50 km). Večina današnje etape je po kolesarski stezi vzdolž kanala Bat. Kanal je fascinanten tehnički spomenik, češka verzija francoskega "Canal du Midi". Prvotno je bil zgrajen za transport rjavega premoga, danes je prenovljen kot turistična atrakcija. Peljali bomo čez stare zapornice, mimo turističnih ladjic, stanovanj, ki so si jih ljudje uredili na čolnih, ladjah in seveda vabljivih lokalov in kavarn. Malce se oddaljimo od reke in po novi superstezi odkolesarimo v Zlin, tu pa si v nekdanji tovarni čevljev privoščimo kosilo. Današnji cilj je mesto Uherske Hradiste, zgodovinsko mesto z velikim trgom. Pred večerjo obiščemo znamenito neoromansko sinagogo. (Z,V,N)

4. dan: Uherske Hradiste - Hodonin (45 km). Dopoldne sledimo Moravi, ki se na nekaj kilometrov približa slovaški meji. V številnih malih vasicah in mestecih je še živa tipična folklora. Regija je znana po svojih majhnih belih hiškah z modrimi naoknicami, lesenih rezbarijah in keramiki. Vinogradi, travniki, palače in ljudska arhitektura bodo nit tega kolesarskega dne. V mestu Uhersky Ostro obiščemo zgodovinsko mestno jedro, v Stražnicah pa palačo vrtov, muzej na prostem in v Petrovu griček živo poslikanih vinskih kleti. V kako pa tudi zavijemo s poštenim namenom pregleda ponudbe. Do našega hotela potem vozimo po Slovaški. (Z,V,N)

5. dan: Hodonin - Valtice (45 km). Dolino Morava zapustimo in skozi vinograde kolesarimo do Breclava, mesteca na bregu reke Thaya. Sledimo ji proti toku in spotoma uživamo poletje v senci zaščitenih obrečnih gajev vse mesteca Lednice. Tu je pravljična neogotska palača in prelepi vrtovi, ki so bili včasih kraj srečevanja evropskih plemičev. Vse obkroža bukolična (kmečka) pokrajina, ki ji zaradi lepote pravijo "Vrt Evrope". Liechtensteini, ki so tod vladali so deželo okrasili z arhitekturnimi spomeniki od kolonad od minaretov. Nočimo v Valticah, hotel je kar v čudoviti grajski palači, ki je bila včasih last današnjih vladarjev Liechtensteina. (Z,V,N)

6. dan: Valtice - Laa an der Thaya (45 km). Zadnji kolesarski dan pot vodi skozi Mikulov. Baročni grad kraljuje mestu in že od daleč pozdravlja kolesarje, saj stoji na visoki klifni pečini. Staro mestno jedro ima osrednji trg umetelnih hišk in impozantno grobnico aristokratske družine Dietrichstein. Popoldne nas čaka lahkotno kolesarjenje po urejenih kolesarskih stezah vse do avstrijske meje. Naš zadnji cilj je zdraviliško mesto Laa an der Thaya. Tu sta nekoč svoje "zgarane" ude greli dunajska in češka noblesa. In ker nismo nič slabši, si tudi sami privoščimo sprostitev v vročih termah. (Z,V,N)

7. dan: po zajtrku se odpravimo z avtobusom proti domovini. V Ljubljano se mimo Dunaja in Gradca vrnemo popoldne. (Z)

Cena

Cena na osebo: 895 € 

Cena vključuje:
- prevoz oseb in koles z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane po navedenih relacijah.
- šest polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelih 3*.
- spremljevalno vozilo in prevoz prtljage med hoteli.
- slovenskega vodnika na kolesu z licenco GZS.
- spremljevalno vozilo.
- organizacijo potovanja ter DDV.
- standardni paket "Skupinsko potovanje".

Doplačilo po želji:
- najem kolesa 75 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj).
- električno kolo 115 €.
- enoposteljna soba 165 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.1.2016. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,02% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART