Kolesarjenja z električnimi kolesi

Električna kolesa so hudi v modi in zakaj torej, vsaj za pokušino, ne bi zajahali tega modernega prevoznega sredstva. Izkušnja je super, tudi tisti, ki so imeli slabo ("potuha") vest so navdušeni. Preprosto dejstvo je, da so tovrstna kolesa udobna, a še vedno lepa solidna rekreacija. Pri kolesarskih potovanjih pa omogočajo udeležbo na turah, ki bi bile za marsikoga prezahtevne in nedosegljive. Kot Toskana, kjer so vsa mesteca na vrhu hribov...

Piemont s kolesom

E-kolesa - Okusi Piemonta

tura z e-kolesi Piemont Italija
v času trgatve
kolesarjenje piemont
Cena:
595 €
Odhod
03 Oktober 2019
Trajanje
4 dni
Dolžina
126 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana, Postojna, Vrtojba
Težavnost
  • 3

Zaključno razvajanje med zlatimi griči Piemonta

Kolesarska tura nas vodi v najbolj zahodno pokrajino celinske Italije - Piemont. Bogato deželo pod vznožjem Alp konec septembra še greje morje bližnjega Ligurskega zaliva. Za turo smo izbrali njen južni rob - vinorodone griče Astija in Albe - domovine Barbaresca in Barola, ki ju seveda vse poskusimo. Za odtenek zahtevnejša tura bo čez dan naredila prostor za večerno razvajanje trebuščkov - kot tradicionalno na zaključnih turah bo poudarek tudi na odlični domači jedači :)

Narava poti: razgiban gričevnat teren (najtežji vzpon 300 m v šestih kilometrih, položno), vse poti asfaltirane. Ves čas ture je zraven spremljevalni bus.

Presežniki:
- nočitev na kmečkem turizmu
- gospodinjski tečaj priprave pašte iz prve roke
- panoramski pogledi na južne Alpe
- Piemont - prestolnica čokolade v vseh oblikah

Program

1. dan: Ljubljana - Serravalle - San Cristoforo - Acqui Terme (~ 45 km). Zgodnje jutranji odhod iz Ljubljane, nato potujemo mimo Benetk, Brescie, Piacenze in Novi Ligure do mesteca Serravale Crisio. Tu presedlamo na kolesa in se odpeljemo proti zahodu. Iz "Sladke dežele" (okolica mesteca Novi Ligure je domovina Nutelle) kolesarimo čez slikovite vinorodne gričke, na desni se nam dopirajo razgledi na zgornjo padsko ravnino in na lep dan obronke Zahodnih Alp. V malem Trisobiu imajo vaški muzej kar na avtobusni postajici, v Morssacu si privoščimo popoldanski kapučin ali kozarec dolcetta v starem vaškem bifeju. Dan zaključimo v Acqui Terme. Pred večerjo se sprehodimo po mestu, pomočimo prst v vroči vrelec in hladen aperitiv spijemo pri Marii Lugii, ki ima majčken simpatičen barček kamor zahajajo samo domačini. Bolj kulturno naravnani si lahko ogledajo rimski viadukt in baziliko Svetega Petra. (V,N)

2. dan: Acqui Terme - Canelli (~ 38 km). Čaka nas kolesarsko popotniško razgibano dopoldne in ležerno popoldne. Za zajtrk se malo ogrejemo z vzopnom nas sleme nad Termami, natop pa skozi vasi prispemo v Mombaruzzo. Tu bo čas za kapučin v spremljavi piškotov amaretto, ki jih v sedmih okusih peče vaška slaščičarka Mirella. Za tipično inštalatersko kosilo se ustavimo na bližnji železniški postaji, sladoled in gelato pa na mestnem trgu Nizze Montferatto. Nočimo na kmečkem turizmu La Martina, kjer nas gosti prijazna Christina. Pred imenitno večerjo bodo naše dame deležne še delavnice izdelave domače pašte "tajarino", nekuharji pa sprehoda z nonotom Frankom po vinogradu. Nono nam strašno ponosen pokaže tudi malce ganljiv družinski muzejček. (Zaradi omejenega števila sob na turizmu bomo nameščeni v apartmajskih sobah, kjer si bomo delili kopalnice; hišni bazen je na njivi pod vinogradi...). (Z,V,N)

3. dan: Canelli - Alba (~ 43 km). Zjutraj se malo sprehodimo po Canelliju. Gospodje se lahko uredijo pri mestnem brivcu gospodu Calabrezeju, gospe pa obiščejo tržnico, kjer si nakupimo svežo jedačo za opoldanski piknik z razgledom. Po dvigajoči panoramski cesti prispemo v vinorodno srce Piemonta - Laghi. Ves čas uživamo v panoramskih razgledih, da pa ne bo prezgodnje utrujenosti si pokušino rdečega Ferrarija med vini - Barolla prihranimo za konec etape. Najbolje seveda v njegovi pravi domovini - gričih Barbaresca nad dolino Tanaro. Od tu je tudi imeniten pogled na Alpe! Prespimo v prijetnem mestecu Alba, ki ima imenitno staro mestno jedro srednjeveških hiš in mogočno gotsko katedralo. Najbrž bo več zanimanja za Grandujo - čokoladni puding z amaretom in lešniki ;) (Z,V,N)

4. dan: Alba - Milano - Ljubljana (~ 50 km). Po zajtrku se na kratko zapeljemo iz Albe do mesteca Piobesi, kjer začnemo kolesariti. Pot nas skozi nasade nutelovcev ;) in po obronkih vinorodnih gričev nad dolino reke Tanaro vodi proti severu. Pogled proti Alpam kot sprednja kulisa krasijo srednjeveški gradovi Conti Roero in Malabaia ter majhni srednjeveški kraji. Malce bolj razgiban kolesarski dan nas za zaključek nagradi z lepim spustom v dolino in Astija, kjer vožnjo zaključimo. Tu še nakupimo lokalne dobrote, nato pa se odpravimo proti Ljubljani, tja pa prispemo v večernih urah. (Z)

kolesarjenje piemont vinorodni griči

Cena

Cena na osebo: 595 €

Cena vključuje: prevoz udeležencev in koles na navedenih relacijah, cestnine in parkirnine. Tri polpenzione v dvoposteljni sobi, hoteli 3* / 4 *; vino (1/4 na osebo) in voda (0,5 l) sta ob večerjah vključena. Udobno potovalno električno kolo. Vinsko pokušino (trije vzorci vina). Spremljevalni bus, ki spremlja skupino in vam je ves čas na voljo za pomoč pri premagovanju kakega klančka. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačilo po želji: tečaj priprave prave pašte 20 € (plačate gospodinji).

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vključena niso kosila, dodatni obroki, pijače ter ostali izdatki, ki niso navedeni v ceni potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust za uporabo lastnega kolesa: 20 €.

Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.11.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila  so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaše električno kolo

Scott E-sub Active.
Udobno električno kolo, odlično za kolesarska potovanja. Ima praktičen low step okvir, zaradi sredinske namestitve motorja je zelo stabilno. In sedem mehanskih ter pet električnih prestav. Zmogljiva baterija omogoča dnevne etape do 120 km. Opremljeno je s potovalnimi torbami in prtljažnikom.
Za pripravo kolesa in polnjenje baterije vam ni treba skrbeti - to bo za vas naredila naša spremljevalna ekipa. Kolo pred potovanjem lahko predhodno preizkusite v naši poslovalnici na Bledu.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu