Varovanje zasebnosti in piškotki

Varnost in varovanje osebnih podatkov

Izjava turistične agencije Helia o zavezanosti k varovanju osebnih podatkov

Turistična agencija Helia se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost svojih strank. Zbrane osebne podatke strank bo Helia uporabljala samo in izključno za opravljanje lastnih storitev. Turistična agencija Helia spoštuje zakonodajo in posledično zaupnost osebnih podatkov strank. Zavezuje se, da bo zaščitila stranke pred kršitvami in zlorabami. Turistična agencija Helia posveča pridobivanju, obdelavi in hranjenju podatkov posebno skrb in pozornost in se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Turistična agencija Helia za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za poštne dopise;
 • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletnem poslovanju;

Helia ne odgovarja za pravno pravilnost, celovitost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki,.

Izvajanje politike zasebnosti

Turistična agencija Helia ima, varovanje osebnih podatkov urejeno s posebnim Pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Vsi  pri Helii zaposleni, iz rednega ali honorarnega delovnega razmerja, ki imajo v okviru delovnih nalog dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, poznajo določila Pravilnika o zavarovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov ter so obvezani upoštevati določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju delovnega razmerja.

Stranke lahko lahko kadarkoli prenehajo uporabljati storitve agencije. S pisno izjavo zahtevajo izbris svojih podatkov. Pred izbrisom mora uporabnik Helii poravnati vse  neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih turističnih storitev.

 

Pravica do obveščanja

Stranka ima pravico do brezplačnih informacij o lastnih osebnih podatkih, s katermi upravlja Helia in tudi pravico do izbrisa svojih podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na Helio prek elektronske pošte na naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nam pošljite zahtevek po običajni pošti.

Ravnanje z obvestili: po prostovoljni prijavi na obvestila bosta vaše ime, tel. številka in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v namene obveščanja o ponudbi Helie, dokler se ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu pokljukano , ki vam omogoča prijavo. 

V primeru vpisa e-mail naslova na Facebook ali v obrazec na prvi strani helia.si Helia elektronski naslov stranke shrani za obveščanje in promocije. Iz baze prejemnikov se stranka lahko kadarkoli odjavi s sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali s klikom na povezavo 'Odjava' na dnu e-mail sporočil.

Stranka ima pravico da od turistične agencije Helia, kot upravljavca osebnih podatkov v vsakem trenutku zahteva dostop do svojih osebnih podatkov in nadaljnje informacije:

 • o namenu obdelave,
 • o vrstah osebnih podatkov, uporabnikih ali kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti strankini osebni podatki, posebej za uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
 • o predvidenem obdobju hrambe osebnih podatkov in merilih, ki se uporabljajo za določitev obdobja,
 • o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
 • O razlogih zanj kot tudi pomenu in predvidenih ter možnih posledicah take obdelave za posameznika.
 • Stranka lahko zahteva eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sama. Če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahteva drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki.
 • Stranka lahko zahteva  popravek netočnih osebnih podatkov.
 • Stranka lahko zahteva omejitev obdelave, če oporeka točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča natančno preveriti točnost osebnih podatkov, če je obdelava nezakonita in ali stranka nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe,
 • Stranka lahko zahteva izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
 • Stranka lahko zahteva izpis svojih osebnih podatkov v podrobni, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Ob tem ima pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi me Helia pri tem ovirala.
 • Stranka lahko kadarkoli zahteva prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.
 • Stranka lahko zahteva da zanjo ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
 • Strankam ima pravica, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov. 

Postopek uveljavljanja strankinih pravic

 • Stranka je seznanjena, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z njenimi osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na Helio in sicer na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
 • Stranka je seznanjena, da lahko Helia za potrebe prepričljive ugotovitve istovetnosti v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od nje zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da stranke ne more zanesljivo identificirati.
 • Stranka je seznanjena, da mora Helia na njeno zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z prej navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. 

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

 • Turistična agencija Helia je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezana k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njenih storitev. Turistična agencija Helia ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Helie.
 • Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo stranka posredovala ob prijavi na storitev bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Turistična agencija Helia teh podatkov ne bo uporabila v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Turistična agencija Helia podatkov strank ne bo uporabila za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Turistična agencija Helia lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
 • Turistična agencija Helia bo osebne podatke strank vodila v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno in da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.

 

Piškotki 

Ponudnik Helia d.o.o. na svojih spletnih straneh uporablja spletne piškotke.

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Helia d.o.o. s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo spremembo jezika, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik na naše spletne novice.

Onemogočanje piškotkov

Sami odločate, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. 

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART