Izvirna potovanja v pristne kraje

Solnograška jezera - gremo!

Vabljeni na posebno kolesarjenje med kristalno čistimi gorskimi jezeri v senci Dachsteina. Plus pogled na skakalnico Kulm, romantični Hallstatt in dve noči v petstoletnem hotelčku Agathawirt, v katerem je nekoč Hitler hranil svojo zasebno zbirko umetnin!

Odhod 14.6., še dve mesti! Več o tem slikovitem kolesarskem potovanju...

Poletje ob Dravi

Imenitna poletna kolesarska tura ob Dravi! Izpod Treh Cim in izvirka v Dolomitih vse do domačega Dravograda. Lahko potovanje za vsakogar. Odhod 27.7., še nekaj prostih mest.

Več o tej posebni turi...

Gradovi Loire!

Vabljeni na posebno kolesarjenje po sanjavi pokrajini ob reki Loari in sloviti dolini dolini gradov!

Odhod 28.6., samo 8, zagotovljeno, še dve mesti! Več o tem slikovitem kolesarskem potovanju...

Poletje ob Dravi

Poletna dravska tura iz Dolomitov vse do Dravograda!

Podrobnosti »
Gradovi Loare

Najlepši zakladi doline Loare. Vsi znameniti gradovi, vrtovi, sanjava reka in imenitna vinca.

Podrobnosti »
Porabska R11

Siti od turizma poteptanih krajev? Izberite spust s kolesi ob reki Rabi!

Podrobnosti »
Jezera Solnograške

Kristalno čista gorska jezera zavita v cesarsko nostalgijo!

Podrobnosti »
Tulipanov krog

Za ljubitelje cvetja je pomlad najlepša na Nizozemskem. Neskončna polja tulipanov, narcis in hijacint plus ladja in kolo

Podrobnosti »
Nizozemska - Južna Tura

Potovanje skozi »zeleno srce« Nizozemske, province Utrecht ter Južna in Severna Holandija. Za ljubitelje starih mest, ga

Podrobnosti »
Po domovini bordojca

Lahki treking po Akvitaniji - jugovzhodnem delu Francije med slovitimi vinogradi bordojca.

Podrobnosti »
Poljski Beskidi

Treking skozi pokrajino Poljske, ki je mnogokrat prezrta. Pokrajina, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne!

Podrobnosti »
Kolesarska tura Nizozemska

Tulipanov krog s kolesi

kolesarjenje Nizozemska tulipanov krog
prvomajska nizozemska tura
Cena:
Od 460 €
Odhodi
Sobote in torki v aprilu in maju 2019
Trajanje
3 noči / 4 dni
Dolžina
70 km
Država
  • Nizozemska
Začetna točka
Amsterdam
Težavnost
  • 1

Za ljubitelje cvetja je pomlad najlepša na Nizozemskem. Neskončna polja tulipanov, narcis in hijacint boste z vsemi čutili najlepše doživeli s kolesa. Izpustili ne boste niti tipičnih mlinov na veter in poskusili slasten nizozemski sir.
Kratko in nenaporno potovanje je kombinirano z namestitvijo na rečni ladji, preurejeni v hotel, ki vas vsak večer čaka v drugem kraju. V ceno so vključeni izleti v cvetlični Park Keukenhof, cvetlično borzo Aalsmeer, ogled tipičnega mlina na veter ter kmetijo sira.

Program

1. dan: Individualni prihod v Amsterdam. Amsterdam - Spaarndam - Haarlem (10 km). Vkrcanje na ladjo v Amsterdamu in vožnja do Spaarndama, vasi Hansa Brinkerja (po legendi naj bi fant s tem, ko je s prstom zamašil nasip, rešil mesto Haarlem pred poplavo). Od tu popoldne krajše kolesarjenje do Haarlema. Zvečer pod vodstvom vodje ture sledi ogled starega mestnega jedra tega zgodovinskega kraja. Haarlem namreč slovi po mogočni stolnici in muzeju slikarja Fransa Halsa. (L, V)

2. dan: Haarlem - Leiden (15 km). Z ladjo do Lisse, nedaleč od botaničnega vrta Keukenhof, kjer lahko občudujemo na tisoče različnih barv, oblik in vonjav prelepih cvetlic. Kolesarjenje med polji cvetočih rož do Leidna, rojstnega kraja Rembrandta. (L, Z, M, V)

3. dan: Leiden - Kudelstaart (30 km). Ogled najstarejšega univerzitetnega mesta države in mlina na veter Broekdijkermolen ter kolesarjenje skozi "zeleno srce" Nizozemske. Med kolesarjenjem do Kudelstaarta obiščemo sirarno, mlinar pa vam bo povedal vse o zgodovini in delovanju mlina. (L, Z, M, V)

4. dan: Kudelstaart - Aalsmeer - Amsterdam (15 km). Zadnji dan zgodaj vstanemo, zapustimo ladjo in kolesarimo do Aalsmeera, kjer obiščemo največjo svetovno licitacijsko hišo rož. Povratek na ladjo in plovba do Amsterdama, kjer se naše potovanje zaključi. (Z, M)

Namestitev: nameščeni boste na ladji Tijdgeest (razred B) ali na ladji Jelmar (razred A). Opis ladje vam na vašo željo posredujemo ob prijavi.


Cena

Cena na osebo:
460 € za standardni program (ladja Tijdgeest, razred B)
Odhodi: 2.4., 6.4., 9.4., 13.4., 16.4., 20.4., 23.4., 27.4., 30.4., 4.5. in 7.5.2019

490 € za comfort program (ista tura na ladji Jelmar z več udobja, razred A)
Odhodi: 6.4., 9.4., 13.4., 16.4., 27.4., 30.4., 4.5. in 7.5.2019

Cena vključuje: namestitev na ladji v dvoposteljnih kabinah TWC, polni penzion (zajtrk, malica za s seboj in večerja), kolo (s prestavami in stransko torbo), nadomestno kolo v primeru okvare najetega kolesa, informacijski paket v tujem jeziku, spremljavo lokalnega vodnika in organizirano vodenje ogledov (ogled botaničnega vrta Keukenhof, ogled mlina na veter, ogled sirarne, ogled licitacije rož v Aalsmeeru, ogled mest), organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za solo uporabo dvoposteljne kabine 157 € (če je možna rezervacija solo kabine - na vprašanje).

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Popust: uporaba lastnega kolesa 10 €; popust za otroke na vprašanje.

Cena ne vključuje: individualnega prihoda in odhoda do / od namestitve, vstopnin, pristojbin za trajekte, pijače na krovu ter ostalih osebnih izdatkov, ki niso omenjeni v ceni programa.

Potovanje organizira naš nizozemski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!
Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 3.12.2018. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaša ladja

ladja TIJDGEEST: Ladja že od leta 1897 pluje s turisti, najprej je služila kot potniška ladja na reki Ren v Nemčiji. Več kot stoletje kasneje, od leta 1998 je ladja popolnoma prenovljena in obnovljena v lepo hotelsko ladjo. To je ladja kategorije B. Ima prostora za max. 37 potnikov. Na spodnji palubi imajo nekatere dvoposteljne kabine ločene postelje, nekatere pa pograde (v obliki črke L, druga nad drugo). Kabine so prostorne in imajo TWC.Na zgornji palubi je zelo prostoren dnevni in jedilni prostor s panoramskim razgledom. 

ladja JELMAR: Ladja ima prostora za max. 20 oseb, pozimi 2006/2007 je bila obnovljena. To je ladja kategorije A. Ima deset dvoposteljnih kabin z ločenimi posteljami s TWC in eno dvoposteljno kabino s pogradom (TWC izven kabine). 

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Amsterdam)?

Z letalom: neposredna letalska povezava Adria Airways večkrat tedensko. Ali pa z letalsko družbo Transavia, ki ponujajo ugodne letalske karte. Možna tudi povezava iz Zagreba z letalsko družbo KLM. Z letališča Schiphol vsakih 15 minut odpelje vlak v središče mesta / do pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Amsterdam z nočnim vlakom in enim prestopanjem v Münchnu. Železniška postaja v Amsterdamu je blizu pristanišča. Od tu greste do vaše ladje približno 800 metrov.
Z avtom: v eno smer 1250 km po poti Ljubljana - München - Frankfurt - Oberhausen - Amsterdam. Približen strošek potovanja za osebni avto v eno smer: 160 € zajema gorivo, cestnine in davke. Parkirate lahko na letališču Schiphol (ceneje) ali v središču mesta (dražje). Lahko pa vaš avto pridejo iskat, ga parkirajo in vam ga dostavijo ob koncu potovanja.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu