Izvirna potovanja v pristne kraje

Solnograška jezera - gremo!

Vabljeni na posebno kolesarjenje med kristalno čistimi gorskimi jezeri v senci Dachsteina. Plus pogled na skakalnico Kulm, romantični Hallstatt in dve noči v petstoletnem hotelčku Agathawirt, v katerem je nekoč Hitler hranil svojo zasebno zbirko umetnin!

Odhod 14.6., še dve mesti! Več o tem slikovitem kolesarskem potovanju...

Poletje ob Dravi

Imenitna poletna kolesarska tura ob Dravi! Izpod Treh Cim in izvirka v Dolomitih vse do domačega Dravograda. Lahko potovanje za vsakogar. Odhod 27.7., še nekaj prostih mest.

Več o tej posebni turi...

Gradovi Loire!

Vabljeni na posebno kolesarjenje po sanjavi pokrajini ob reki Loari in sloviti dolini dolini gradov!

Odhod 28.6., samo 8, zagotovljeno, še dve mesti! Več o tem slikovitem kolesarskem potovanju...

Poletje ob Dravi

Poletna dravska tura iz Dolomitov vse do Dravograda!

Podrobnosti »
Gradovi Loare

Najlepši zakladi doline Loare. Vsi znameniti gradovi, vrtovi, sanjava reka in imenitna vinca.

Podrobnosti »
Porabska R11

Siti od turizma poteptanih krajev? Izberite spust s kolesi ob reki Rabi!

Podrobnosti »
Jezera Solnograške

Kristalno čista gorska jezera zavita v cesarsko nostalgijo!

Podrobnosti »
Salzburg - Bled

Od Mozartovih kroglic do blejskih kremšnit - najlažje prečenje Alp s kolesom!

Podrobnosti »
Tulipanov krog

Za ljubitelje cvetja je pomlad najlepša na Nizozemskem. Neskončna polja tulipanov, narcis in hijacint plus ladja in kolo

Podrobnosti »
Vinorodna Provansa

Treking potovanje po Provansi, deželi odličnega vina, neokrnjene narave in kulinaričnih specialitet.

Podrobnosti »
Vinorodna Alzacija in Vogezi

Treking potovanje po Alzaciji, deželi romantičnih gradov in trdnjav na severovzhodu Francije.

Podrobnosti »
Helia peš tura Toskana

Prvomajsko vandranje po Toskani

Helia vandranje po Toskani
spet v 2020
Kolesarska potovanja, vandranja in trekingi
Cena:
895 €
Trajanje
4 noči / 5 dni
Dolžina
cca 63 km
Vodnik
Vlasta Kappus
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Petdnevno vandranje vas vodi skozi klasično Toskano. Skozi domovino Chiantija, do srednjeveškega Manhattana San Gimignana, magične Volterre in elegentne Siene. 

Presežki vandranja:

  • sprehodili se bomo po enem najstarejših ohranjenih toskanskih mest, Montefiorallu, rojstnem kraju Ameriga Vespuccija.
  • prečkali bomo oljčne nasade in vinograde ter spili kavo ali pojedli pošten krožnik testenin v enem izmed slikovitih mestec na poti.
  • hodili bomo po poteh z veličastnimi razgledi, za katere ne boste potrebovali fotografij, da si jih prikličete v spomin.
  • številna slovita naselja in mesta, kot so San Gimignano in Siena.

Narava in težavnost poti: hoja poteka po pešpoteh in po stranskih cestah. Nekaj manjših in en večji vzpon (760 m) četrti dan. Dnevno med 3 - 5 ur hoje.

Program

1. dan: Ljubljana - Greve di Chianti - Poggibonsi (10 km, +258 m). Zgodaj zjutraj odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Bologne in Firenc v toskansko pokrajino Chianti, ki slovi po istoimenskem vinu. Prosto za kosilo, možnost za degustacijo vina in nato za ogrevanje, naših prvih deset km peškanja. Povzpeli se bomo do mesteca Montefioralle, enega od najstarejših ohranjenih toskanskih mest, rojstnega kraja Ameriga Vespucija in na listi najlepših italijanskih mest. Od tam se bomo med vinogradi in nasadi oljk vrnili v Greve. Nadaljevanje do hotela v Poggibonsiju. (V, H)

2. dan: Certaldo - San Gimignano (14 km, + 380 m). Po krajšem prevozu do Certalda sprehod po slikovitem mestecu, rojstnem kraju renesančnega pisca Giovannija Boccaccia. Današnja pot nas bo vodila iz Certalda skozi značilno pokrajino z razgledi na mesto, proti dolini Val d' Elsa in grički vinogradov klasičnega Chiantija. Nato se vince zamenja in po deželi belega vina Vernaccie peškamo mimo cerkvice Pieve di Cellole s fasado iz trinajstega stoletja. Od tu se nam že nam odprejo razgledi na San Gimignano. Po dnevu hoje se lahko sprostimo ob bazenu na hotelski terasi, ob kozarčku rujnega vinca. (Z, V, H)

3. dan: San Gimignano - Castel San Gimignano (8 km, +174 m). Po zajtrku in preden pride val turistov, bomo imeli še malo časa za skupno in samostojno raziskovanje San Gimignana, tudi za vzpon na enega od stolpov signorie. Zgodaj popoldne se bomo poslovili od mesta in njegovih stolpov ter mimo samostana Monte Oliveto hodili po valoviti pokrajini do zaselka Montauto, mimo vinogradov, kmečkih turizmov proti San Donatu in od tam s prevozom do današnjega cilja v Castel San Gimignano. Sprostitev ob bazenu. (Z, V, H)

4. dan: Castel San Gimignano – Volterra (22 km, +670 m). Današnji dan bo daljši in bolj gričevnat kot prejšnji dnevi, vendar bomo nagrajeni s prijetnimi potmi in lepimi razgledi. Peškali bomo po nekdanji pokrajini Etruščanov, mimo trdnjave Castelvecchio, številnih kmetij in pod hribom Monte Voltraio (458 m). Če bo še dovolj energije, se bomo nanj povzpeli, sicer pa bomo nadaljevali pot do skrivnostne etruščanske Volterre. Mesto navduši s številnimi antičnimi spomeniki, rimskim gledališčem, etruščanskim muzejem in mogočno renesančno trdnjavo, s katere je skoraj videti Tirensko morje. (Z, V, H)

5. dan: Volterra – Monteriggioni – Siena (18,5 km, +150 m). Po zajtrku prevoz do utrjenega mesta Monteriggioni, od koder bomo hodili po stari romarski poti Via Francigena, ki je nekdaj povezovala angleško škofovsko mesto Canterbury in Rim. Naš današnji cilj je Siena, odlično ohranjeno srednjeveško mesto, znano po dirki „Palio“, katedrali in trgu Piazza del Campo. Kasneje odhod domov, prihod v poznih večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 895 €

Cena vključuje: štiri polpenzione v hotelih / penzionih ***, v dvoposteljni sobi TWC. Prevoz s kombijem na relaciji Ljubljana - Greve in Chianti in Siena - Ljubljana, prevoz glavne prtljage med hoteli. Slovensko vodnico z licenco, odlično poznavalko Toskane in ture. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 110 €.

Cena ne vključuje: pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Najmanjše in največje število prijavljenih: 7 oseb.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20 % osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu