Izvirna potovanja v pristne kraje

Gradovi Loire!

Vabljeni na posebno kolesarjenje po sanjavi pokrajini ob reki Loari in sloviti dolini dolini gradov!

Odhod 28.6., samo 8, zagotovljeno, še dve mesti! Več o tem slikovitem kolesarskem potovanju...

Poletje ob Dravi

Imenitna poletna kolesarska tura ob Dravi! Izpod Treh Cim in izvirka v Dolomitih vse do domačega Dravograda. Lahko potovanje za vsakogar. Odhod 27.7., zagotovljeno, prosti še dve mesti.
Več o tej posebni turi...

V domovino Nutelle..

Kolesarska tura nas vodi v najbolj zahodno pokrajino celinske Italije - Piemont. Bogato deželo pod vznožjem Alp konec septembra še greje morje bližnjega Ligurskega zaliva. Za turo smo izbrali njen južni rob - vinorodone griče Astija in Albe - domovine Barbaresca in Barola, ki ju seveda vse poskusimo. Več o električni turi...

Poletje ob Dravi

Poletna dravska tura iz Dolomitov vse do Dravograda!

Podrobnosti »
Gradovi Loare

Najlepši zakladi doline Loare. Vsi znameniti gradovi, vrtovi, sanjava reka in imenitna vinca.

Podrobnosti »
E-kolesa - Okusi Piemonta

Zlatojesensko potovanje sezone po domovini Nutelle in vinorodni zibelki Italije!

Podrobnosti »
Izzi Dolomiti

Najlažje prečenje škrtlatnega gorovja na dveh kolesih!

Podrobnosti »
Okrog Blatnega jezera

Lahko kolesarjenje po raznoliki pokrajini s številnimi malimi vasicami in obalnimi letovišči.

Podrobnosti »
Sončna Mallorca

Kolesarjenje po romantični pokrajini sončnega otoka, kraških jam, ribiških vasic in solin.

Podrobnosti »
Cinque Terre

Vandranje po slikovitih vasicah med morjem in gorami vzhodne Ligurije.

Podrobnosti »
Polotok Dingle

Izjemni treking ob pobočju ene od irskih najlepših gora, Mount Brandon. Sanjska pokrajina, ki vas zagotovo ne bo pustila

Podrobnosti »
tekaški tabor asiago Helia

Tekaški vikend Asiago

smučarski tek Helia Asiago
razprodano
tekaški vikend Helia Asiago
Cena:
Od 295 €
Odhod
22 Februar 2019
Trajanje
2 noči / 3 dni
Vodnik
Sašo in Tomaž
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Za vse, ki ste že vešči teka na smučeh oziroma bi se ga radi šele naučili, je prelepa gorska planota Asiago kot nalašč zato. Asiago je ime tudi glavnemu kraju te širne beneške panoramske gorske verige, ki je ena najlepših in najbolj primernih destinacij za tek na smučeh. S svojo neokrnjeno naravo, prijazno gostoljubnostjo domačinov in široko paleto turistične in športne ponudbe, nudi nepozabno zimsko doživetje. Poleg čudovite narave in čistega zraka, je Asiago znan po odličnem kravjem siru kot po svoji burni zgodovini. Tu se je maja leta 1916 odvijala znamenita bitka prve svetovne vojne. Na ogled so številni vojaški spomeniki, vojaško pokopališče, bunkerji ter jarki. Nekateri so prav ob tekaških progah oziroma poleti ob kolesarskih in peš poteh.

Planota Asiago (med 1.001 in 2.336 m) ima sedem velikih in vrhunsko urejenih športnih središč za tek na smučeh. Vsi skupaj nudijo več kot 500 km izredno lepih tekaških prog, tako za začetnike kot za izkušene in zahtevne tekače. Že samo mesto Asiago pa v neposredni bližini razpolaga s tremi tekaškimi centri: Center Asiago Golf, Gallio Center ter Campolongo. Ti trije skupaj ponujajo okoli 300 km urejenih in verjetno enih izmed najlepših, če ne kar najlepših tekaških prog na svetu. Tekaški centri imajo seveda poleg prog tudi več smučarskih šol, možnost najema smučarske opreme in gorske koče, katere nudijo toplo zatočišče za sprostitev in odmor med tekom ali smučanjem.

Namestitev s polpenzionom v hotelu Paradiso (3*) v Asiagu.

Program

1. dan: Ljubljana - Asiago. Srečanje v Ljubljani zgodaj zjutraj. V Asiago prispemo pozno dopoldan in po kavici kar takoj pričnemo z razgibavanjem in tekom. Za našo prvo tekaško izkušnjo smo se odločili za Center Asiago Golf zaradi več razlogov. Poleg prelepe lokacije med gozdovi in grički asiaške planote, imamo na razpolago 45 km prog, od lahkih do srednje zahtevnih. V tem obroču med seboj povezanih prog, vsako leto poteka tudi svetovno prvenstvo v teku na smučeh. Poleti je tukaj izredno priljubljeno igrišče za golf kot tudi priljubljena točka za vse ostale športne navdušence in ljubitelje narave. Pozno popoldan prosto za ogled mesta oziroma čas za sprostitev v hotelski savni. (V, N)

2. dan: izlet na planoto in tekaški center Campolongo. Športno središče na 1550 metrih nadmorske višine ima vse kar si lahko zaželi tekač: poligon za začetnike, 50 km prog za slabe in dobre rekreativce ter nekaj težjih prog v katerih bodo uživali vsi bolj izkušeni smučarji. Nesmučarji lahko uživajo na sončni terasi hotela. V hotel se vračamo v popoldanskih urah, spotoma se ustavimo za nakup slovitega domačega sira.  Dovolj časa bo tudi za počitek, ogled mesta in njegovih privlačnosti, obisk trgovin s tipičnimi domačimi izdelki ali obisk savne. (Z, V, N)

3. dan: Po zajtrku in odjavi iz hotela se odpeljemo proti vzhodu v tekaški center Centro Fondo Enego. S planote Marcesina je dih jemajoč pogled na južni rob Dolomitov in Alpe Bellunessi. V centru je 200 km odlično pripravljenih in med sabo povezanih prog za vse smučarske tekače. Ves dan uživamo v na novo osvojenih in izpiljenih spretnostih. Po poznem odmoru za kosilo se po stari vojaški cesti spustimo v dolino Brente nato pa mimo Bassana in Trevisa domov v Ljubljano. Predviden prihod v Ljubljano okoli 19.00 ure zvečer. (Z)

Vsi programi so v spremstvu inštruktorjev / vodnikov.


Cena

Cena na osebo: 295 €
Cena je izračunana ob predpostavki udeležbe najmanj 6 oseb.

Cena vključuje: dve nočitvi s polpenzionom (zajtrk in večerja vključena), prevoz z avtobusom / kombijem iz Ljubljane v Asiago ter nazaj, prevoz vsak dan iz hotela na začetek teka ter nazaj v hotel. Vstop v hotelski wellness center. Najem smučarske opreme za začetnike (čevlji, palice, smuči), inštruktorja teka na smučeh, skupinsko nezgodno zavarovanje udeležencev, organizacijo in DDV.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo), dnevna karta za tekaške proge cca 9 € na dan.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €.

Ni vključeno: kosila in ostali osebni izdatki, ki niso omenjeni v programu/ceni aranžmaja.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti hotela. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo račun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene
Plačilo potovanja je mogoče tudi na obroke po individualnem dogovoru.

Najmanjše število udeležencev: 6 oseb.

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko ali individualno na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.
Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

facebook    gplus    Pinterest

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.
Več informacij V redu