Božična južna Tirolska z vlakom

vlak v Bolzano
zagotovljeno!
Helia z vlakom
Cena:
Od 465 €
Odhod
20 December 2019
Trajanje
3 dni / 2 noči
Vodnik
Sašo
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 1

Nič lepšega kot zreti iz udobnega sedeža na toplem vlaku in opazovati romantično zimsko pokrajino, ki beži mimo? Potem se nam pridružite na zimskem vikend potovanju z vlakom v južnotirolsko prestolnico.

Program

1. dan: Ljubljana - Bolzano / Bozen. Srečanje udeležencev v Ljubljani zgodaj dopoldne, tu vstopimo na vlak proti Beljaku. Na Koroškem zamenjamo vlak in se po dravski dolini zapeljemo do prestolnice Vzhodne Tirolske - Lienza. Po prvi svetovni vojni so meje nam najbližji del Tirolske odščipnile od matične dežele. Od Lienza do toblaškega polja se železniška proga močno vzpenja, mi pa uživamo v pogledih na mlado Dravo in Dolomite. Zamenjamo dolino in se ob Rienz spustimo do Fortezze, kjer na postajo zapeljemo kar skozi nekdaj mogočno avstrijsko trdnjavo. Naš cilj je Bolzano / Bozen, kamor prispemo zvečer in se malo sprehodimo po božično okrašenem mestu. (H)

2. dan: Dan za izlet v mestno okolico. Na planoto Ritten se vzpnemo z nihalko, ki vozi neposredno iz mesta. Med vzponom uživamo v pogledu na znamenite geološke tvorbe - piramidaste špičke s kapo. Po planoti vozi poseben, napol stoletje star muzejski ozkotirni vlak Rittner Bahn. Zapeljemo se do vasice Klobenstein, kjer si ob pogledu na zahodni rob Dolomitov privoščimo pravi kisli tirolski jabolčni zavitek. Po spustu nazaj v mesto bo dovolj časa za obisk božičnega sejma, kjer se križata tirolska in italijanska tradicija novoletnih praznikov. (H,Z)

3. Bolzano / Bozen - Verona - Benetke - Trst. Po zajtrku bo še nekaj časa prosto, morda za kak prednovoletni nakup ali obisk Južnotirolskega muzeja, kjer na ledu počiva znameniti Ötzi, najstarejši Tirolec. Glede na to, da ga je na ledeniku Öztal našla Slovenka, je tudi malo naše krvi :). Zgodaj popoldne vstopimo na vlak proti jugu in se po dolini Adiže odpeljemo v Verono. Tu zamenjavo vlak in se s hitrom ekspresom dopravimo do Trsta. Ker je tu konec primernih povezav z vlaki, se zvečer v Ljubljano vrnemo s kombi prevozom. (Z)

Cena

Cena na osebo: 465 €
Cena je izračunana ob predpostavki udeležbe najmanj 8 oseb.

Cena vključuje: vozovnico za vlak v drugem razredu z rezerviranimi sedeži na navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi TWC. Vozovnico za vzpenjačo in železnico Rittnerbahn. Povratek iz Trsta v Ljubljano s kombijem. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS. Skupinsko nezgodno zavarovanje udeležencev, organizacijo in DDV.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 70 €.

Ni vključeno: večerje, kosila, pijače ob obrokih in ostali izdatki, ki niso omenjeni v programu.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo račun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20 % osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Video

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.