IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Zimski tekaški vikendi so v prodaji

Tudi v prihajajoči zimi se odpravljamo na tekaške vikende, ponudbo si že lahko ogledate!

Razprodaja koles 2023

Z letošnjo razprodajo koles začnemo 10. oktobra. Na voljo bodo touring, fitness, cestna in električna kolesa, vsa po zelo ugodni cenah.

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

Cesarska peš tura

Na tem vikend potovanju vas čakajo tri zelo različne dnevne etape, vsaka s svojo zgodbo!

Presežki ture:

  • slikoviti prelazi
  • čudovita panorama
  • prva gorska železniška proga na svetu (Semmering)
  • železniški viadukti in mostovi
  • prelepa gora Rax in lahka hoja po planoti, z izjemnimi razgledi
  • posebna gorska železniška proga in vlak na goro Schneeberg (Močerad)

Cesarska tura

Helia potovanja
od 369 €
Odhod
24.6.2022
Dodatni termin
23.9.2022
Trajanje
3 dni / 2 noči
Država
Avstrija
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Celje in Maribor
Težavnost
2

Veselo vandranje po dunajskem preddverju

Semmering danes slovi kot smučišče, sicer pa je zaradi nove avtoceste med Dunajem in Gradcem kar malce pozabljen. Nekoč so na slovitem prelazu med Dunajem in Štajersko cesarji inkognito pričakovali svoje neveste, na bližnje izletniške točke pa je hodila dunajska noblesa in vsak, ki je želel videti in predvsem biti viden. Lahka vandrovska tura je speljana po poteh, kjer so nekoč kot prvi turisti stopali cesarji in dvorjani. Pridružite se nam na tej nostalgični, panoramski in nezahtevni pohodni dogodivščini!

Narava poti: lahka hoja poteka po pešpoteh in gorskih stezah.

Program

1. dan: Semmering (štiri ure hoje, ↔ 20 km, ↑ 430 m ↓ 870 m).

Zgodaj zjutraj odhod iz Ljubljane, mimo Celja, Maribora in Gradca. Odpeljemo se do kraja Payerbach pod Semmeringom. Mala vasica bo naslednje dni naše izhodišče. V odličnem družinskem hotelu Payerbacherhof nas gosti Heinz, ki je velik ljubitelj Slovenije in Julijcev in nas vedno navdušeno pričaka. Odložimo prtljago in skočimo na vlak, ki nas pripelje na vrh istoimenskega prelaza. Popoldne sledimo tematski poti ob semerinški železnici. Prva gorska proga na svetu velja za tehnično čudo 19. stoletja. Graditi so jo začeli v času ko še niso niti obstajale lokomotive ki bi lahko vlekle vlake čez hribe. Med lahkim vandranjem v dolino bomo uživali v vedutah pokrajine, viaduktov in mostov te še danes zelo zanimive železniške proge. (H, V)

2. dan: Schneeberg (tri ure hoje, ↔ 7 km, ↑↓ 280 m).

Po zajtrku se zaepljemo proti severu, na planoto Schneeberg pa se zapeljemo s posebno "stoletno" gorsko železnico. Zanimivo pobarvan vlak (»Močerad«) nas pripelje na 1.800 metrov. Gornja postaja železnice je nenavadna umetniška galerija, ki hrani razne zanimive in kičaste objekte iz vseh časov. Na planinski postaji najprej uživate v dih jemajočem razgledu in obiščete gorsko gostilno, galerijo "TOP ART 1800" na gorski postaji ali Elisabethkircherl. Čez Ochsenboden dosežemo 2.075 metrov do Klosterwappen, najvišje točke v vsej Spodnji Avstriji. Prepustimo se občutki planinskega dosežka in razgledu, nato gre nekaj metrov navzdol, do Ribiške koče. Ni pomota, Ribiška koča je visoko v gorah. Nazaj gremo mimo Damböckhausa in se vrnemo do planinske postaje. Tudi od tu je razgled fantastičen, videti je Dunaj, Madžarsko, Visoke Ture, Alpe, Štajersko, Gradiščansko in Pomečkani svet. (H, Z, V)

3. dan: planota Rax (štiri ure hoje, ↔ 11 km, ↑↓ 427 m).

Po zajtrku začnemo s krajšo vožno v sosednji kraj - zapeljemo se nekaj kilometrov naprej in se z nihalko vzpnemo na visoko planoto Rax. Žičnica velja za tehnično čudo, saj je najbolj strma v Evropi. Mizasta gora strmih pobočij je raj za planince. Mi izberemo pot od koče do koče, po kateri so nekoč hodili tisti Dunajčani, ki so si upali spustiti kapljico znoja. Razgibana pot prečka deželno mejo in je pokrajinsko raznolika – hodimo po alpskih travnikih, obiščemo botanični nasad, skozi macesnov gozd ter se nekajkrat spustimo v ozke soteske. Popoldne se spustimo v dolino in se zvečer mimo Gradca in Maribora vrnemo v domovino. (H, Z)

Cena

Cena na osebo: 395 €

Cena vključuje: prevoz z avtobusom iz Ljubljane na navedenih relacijah. Dva polpenziona v hotelu ***, v dvoposteljni sobi TWC. Vozovnico za vlak Payerbach - Semmering. Slovenska spremljevalka vso pot. Cestnine, tunelnine, skupinsko nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje: vozovnic za nihalko Rax (29.50 €) in gorski vlak na Schneeberg (junij: 39 €, september: 29 €).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 45 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb. Ob udeležbi od 8 do 13 oseb se obračuna doplačilo 25 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 46 EUR za dve osebi. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Avstrija

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.