IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Ob Muri - dodaten zagotovljen odhod 29.5.2024

Odprli smo še en odhod na priljubljenem potovanju od izvira Mure to Cmureka konec maja, odhod je zagotovljen. Več o tem imenitnem kolesarskem potovanju...

 

Zadnja mesta na potovanjih Kolo in ladja Hrvaška

Na letošnjih križarjenih s kolesarjenjem je prostega le še nekaj kabin. Iz Opatije odhod 27.4. na ladji premium tipa sta na voljo še kabini na in pod palubo. Iz Splita - južna Dalmacija pa so v pomladnih terminih na voljo kabine na tradicionalnih ladjah, odhodi 11., 18. in 25. maja. Če se še odločate nikar več ne odlašajte! Več o priljubljenih potovanjih kolo in ladja...

 

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

gozdna pot po 4444 stopnicah na Asiago v Benečiji

Dve izjemni pohodniški turi po zgodovinskih poteh, ena po 4.444 stopnicah, druga po visokogorju, kjer kar 2.300 m trase predstavlja 52 tunelov.

Presežki vandranja:

  • zgodovinski in strateško pomembni in pestri predeli severno od Vicenze
  • veličastni razgledi
  • šarmantno in kulturno malo posebno mestece Asiago na istoimenski planoti. Letovišče premožnih iz bližnja in daljne okolice
  • po turi zasluženi aperol na mestnem korzu
  • domaće dobrote - sloviti Asiago sir in torta Ortigara

4.444 stopnic in 52 tunelov

Helia potovanja
od 395 €
Odhod
13.8.2022
Trajanje
3 dni
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana
Dolžina
39 km
Težavnost
3

Treking tura za tiste, ki ste bili že povsod!

Začnemo s slovito srednjeveško trgovsko pešpotjo iz doline Brente na Asiagom, drugi dan nas čaka planota Ortigara nad dolino Brente. Za konec pa še priljubljena "Strada delle 52 Gallerie", po naše "Pot 52 tunelov", ki bo presegla vaše pojmovanje inženirstva! Pot velja za mojstrovino vojaškega načrtovanja, organiziranosti in izvedbe, 33. inženirska četa italijanske armade pa jo je ob pomoči 600 delavcev zgradila v manj kot 9 mesecih.

Narava in težavnost poti: hoja poteka po označenih gozdnih sprehajalnih ter planinskih poteh in mulatjerah, vedno med kočami oziroma parkirišči in kočami. Na izhodišča poti se pripeljemo s busom. Pot 52 tunelov je na več mestih prepadna in ni za vrtoglave.

Program

1. dan: (Slovenija) - Valstagna, Italija - Asiago (srednje zahtevno, ↔ 14 km, pet ur hoje, ↑ 950 m ↓ 30 m ).

Odhod iz Ljubljane, potovanje so beneški avtocesti do Valstagne ob reki Brenti. Tu se začne znamenita pot Cala del Sasso - 4.444 stopnic. V poznem srednjem veku, ko še ni bilo pravih cest, so jo zasnovali da bi povezali Benečijo s planoto Asiago. Večinoma kamnita pot se vije skozi krasen gozd, z občasnimi razgledi na dolino. Trasa ni neskončno stalno stopnišče, včasih je položna, nekaj je strmejših odsekov. Večinoma je široka, saj so po njej tovorili tudi s konji. Nočitev v slovitem zimskem središču Asiagu. (Večerja, Hotel)

2. dan: Cima della Caldera - Monte Ortigara krožno (srednje zahtevno, ↔ 9 km, štiri ure hoje, ↑↓ 430 m ).

Po zajtrku se odpravimo do proti severu in masivu Ortigara nad dolino Brente. Pred prvo svetivno vojno je tod tekla meha med Italijo in Avstro-Ograsko, ob izbruhu vojne pa se je spremanila v forntno črto. Kljub hudim bojem v katerih so sodelovali tudi slovenski polki in veliko žrtvam se fronta ni dosti premikala. Na tragično dogajanje visoko v gorah nas spomeniki številni večji in manjši spomeniki, ostanki rovov in utredbe, ki jih je načel zob časa. (Zajtrk, V, H)

3. dan: Asiago - Porte del Pasubio, Italija - Slovenija (zahtevno, ↔ 16 km, sedem ur hoje, ↑ ↓ 1.030 m ).

Iz Asiaga se zjutraj odpravimo do izhodišča na parkirišču Bocchetta di Campiglia (1.216 m). Slikovita panoramska Pot 52 tunelov nas po dobrih 3 urah in premaganih 850 višinskih metrih pripelje do današnjega cilja, barvite koče Achille Papa (1.928 m) na sedlu Pasubijska vratca. Vračamo se po lažji severni poti. Obvezna uporaba čelne svetilke, čelada priporočljiva (večina tunelov je stojne višine). Po prihodu na parkirišče, sledi povratek v domovino. (Z)

Cena

Cena na osebo: 395 €

Cena vključuje: prevoz s kombijem iz Ljubljane na navedenih relacijah. Dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, v dvoposteljni sobi TWC. Slovenskega turistično planinskega vodnika z licenco GZS in PZS. Skupinsko zavarovanje, cestnine, tunelnine, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 35 €.

Možna doplačila: ob udeležbi od 10 do 13 oseb se obračuna doplačilo 35 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Cena ne vključuje: pijač, dodatnih obrokov, vstopnin oziroma vseh ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Najmanjše število prijavljenih: 10 oseb.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 35 EUR za dve osebi. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.2.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno razdalje so informativne narave in se lahko spremenijo zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Italija

Galerija

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.helia.si/images/galerija/4444

Helia potovanja

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.