IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Dolomiti Jadran 18.7. - nova počitniška kolesarska tura

Če bi tokratne počitnice preživeli v kolesarskem sedlu, se ne naprezali preveč in zraven še uživali v imenitnih gorski in mediteranskih razgledih, se peljali čez jezero Garda, potem je tura Dolomiti - Jadran najboljša izbira. Odhod 18.7.2023, 8 dni. Odhod iz Ljubljane! Več o tem novem potovanju...

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

Ena o kratkovidnosti

Pred leti smo skrbno, z domačini pripravili izjemno zanimivo turo po Albaniji. Udobno do tja, spremstvo zelo zagnanih domačih kolegov, lepe čiste namestitve. Da ne govorimo o prelepi pokrajini kamor zlepa ne zaide avtobus Korejcev ali Japoncev. In - izjemno gostoljubni domačini vsepovsod. Neprisiljeno prijazni, popotniku bi dali zadnje jabolko, nas peljali kilometre daleč do posebnega izvira vode. In na cestah red in prijazni ter pazljivi vozniki - bolj kot kjerkoli v Sloveniji. A je tura propadla zaradi predsodkov, ki ga lahko osredinimo v en sam stavek: "V to Šiptarijo pa že ne bom hodil".

Nekaj podobnega slišimo o turah po Rusiji. "Ne grem gledat teh neotesancev in mafijcev...". Kar ne slišimo so potem še predstave o KGB, Putinu itd itd. Pa vendar - že dolgo nismo bili tako lepo sprejeti v kako državo kot lani na mejnem prehodu med Litvo in Rusijo na Kurski kosi. Policistke in policisti se kar niso mogli prijazno načuditi redkemu pojavu sredi močne plohe - Slovenci in še na kolesih! In so nas prav, malce radovedno gostoljubno pozdravili v Rusiji, na čelu pa jim je pisalo, da bi nam dali tudi kak požirek vodke, če bi protokol in nadzorne kamere to dovoljevale.

Neobremenjeni, ki potujemo po svetu se vračamo bogatejši za mnoga nova spoznanja. Koliko pa torej vnaprej izgubimo že na domačem pragu?

 

 

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.