IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Zimski tekaški vikendi so v prodaji

Tudi v prihajajoči zimi se odpravljamo na tekaške vikende, ponudbo si že lahko ogledate!

Razprodaja koles 2023

Z letošnjo razprodajo koles začnemo 10. oktobra. Na voljo bodo touring, fitness, cestna in električna kolesa, vsa po zelo ugodni cenah.

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

aktivne počitnice Dolomiti

Imenitno jesensko vandranje za tiste, ki imate povprečno kondicijo in bi brez plezanja od blizu radi uživali v pejsažih slovitega gorstva.

Presežniki:

  • nastanitev v osrčju Dolomitov, mali vasi Niederdorf / Villabassa
  • štiri značajska vandranja v različnih smereh
  • kristalno čista tirolska visokogorska jezera
  • odlično vodenje naše strokovnjakinje za Dolomite

Treking dolomitska jezera

Helia potovanja
od 590 €
Odhod
28.9.2022
Trajanje
4 dni / 3 noči
Država
Italija
Začetna točka
Ljubljana, vstop Kranj, Radovljica, Jesenice
Dolžina
49 km
Težavnost
2

Moj fantič je na T'rolsko vandral

Vikend zaključek vandrovske sezone v sončnih Dolomitih - v tipični južnotirolski vasici Niederdorf v srcu škrlatnega gorovja. Izkoristimo ga za štiri lahke treking ture v srcu škrlatnega gorovja!

Narava poti: pretežno kolesarska steza, asfalt, nekoliko več prometa ob vstopu v večje kraje. Utrjene planinske steze in poljske poti. Primerno za vsakogar z običajno rekreativno kondicijo.

Program

1. dan: Ljubljana-Tolmezzo-Sexten-Niederdorf (4 ure, ↔ 14 km, ↑ 170 m, ↓ 180 m, sprehajalne steze).

Jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Trbiža in Lienza skozi Pustriško dolino do Innichena / San Candida. Tu se preobujemo v pohodne čevlje in krenemo na pot. Prva osvežitev bo ob izviru Drave. Skromen studenec iz bruhalnika po 710 kilometrih pri Osijeku doseže Donavo. Pot nas pod gozdovi nato vodi do Toblaškega jezera. V jezeru na stičišču treh dolin odsevajo vrhovi Mokre stene, mi pa si na vrtu čolnarne privoščimo malico ali kar kosilo. Iz jezera teče rečica Rienz, mimo počitniške hiše slavnega Gustava Mahlerja ji sledimo do vasice Niederdorf / Villabassa kjer bomo ves čas potovanja nastanjeni. (V, N)

2. dan: jezero Antholz / Anterselva in prelaz Stallersattel / Passo di Stalle (4 ure, ↔ 13 km, ↑↓ 490 m, gorska cesta in sprehajalne steze).

Do začetne točke ture se zapeljemo s kombijem, nato pa imamo na sporedu vandrovski sprehajalni vzpon. Gorska cesta je speljana od slavnega biatlonskega centra do jezera Antholz napo v položnem vzponu vse do prelaza Stallersattel / Passo di Stalle kjer teče meja med Italijo in Avstrijo. Ob gorskem jezeru in mejnikih se slikamo, privoščimo carski praženec, v dolino pa se vrnemo po zahodni strani jezera. (Z, V, N)

3. dan: jezero Pragser Wildsee / Lago di Braies (6 ur, ↔ 16 km, ↑↓ 740 m, planinska pot).

Tretji vandrovski dan. Tokrat se odpravimo v bližnjo stransko dolino Pragsertal. Pot začnemo ob kristalno čistem jezeru Pragser Wildsee. Res je obkrožno z divjino, slovi pa po osupljivi turkoizni barvi, ki bi jo lahko primerjali s Sočo. Današnja etapa je bolj sprehodna, do koče Fojedöra hodimo čez gorske pašnike, čez travnike in struge hudournikov, vse v okolju zlatih jesenskih macesnovih gozdov. (Z, V, N)

4. dan: Tre Cime di Lavaredo in jezero Misurina (4 ure, ↔ 7 km, ↑ 930 m, ↓ 160 m, gorske steze).

Zadnji kolesarski dan. Po zajtrku zapustimo domačo vas in se odpravimo do začetne točke krožne poti okoli Treh Cim. Pot je nekaj bolj zahtevna po plati strmine vendar ni prepadna. Okoli nas se odpira pogle na bližnje dolomitske vrhove, nad nami pa ves čas pnejo konice slovitih Treh Cim. Končamo na južnem obodu hriba, od tu je lep pogled na Cadore. Za zaključno skupinsko fotografijo z ozadjem Cim se spustimo do jezera Misurina, od tu pa se po poslovilnem jabolčnem zavitku vkrcamo v avtobus in se v večernih urah prek Špitala vrnemo v Ljubljano. (N, Z)

Glede na vremenske razmere se vrstni red dni lahko spremeni.

Cena

Cena na osebo: 590 €

Cena vključuje: prevoz udeležencev z avtobusom na navedenih relacijah. Namestitev v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, TWC. Tri zajtrke in tri večerje s tremi hodi. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS in PZS, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje ter DDV.

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 55 €.

Cena ne vključuje: kosil, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Možna doplačila: cena je izračunana ob udeležbi 14 oseb. Ob udeležbi od 10 do 13 oseb se obračuna doplačilo 35 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 5.2.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Najmanjše število prijavljenih: 10 oseb.

Naš hotel

Hotel Weiherbad

Mali družinski hotel stoji na obrobju vasice Niederdorf/Villabassa. Tekaške steze se začnejo blizu hiše, do središča vasi je nekaj minut sprehoda. Pred kratkim preurejen hotel z dolgoletno tradicijo ima tudi wellness prostore z bazenom. Gostiteljica Monika z družino skrbi za sproščeno vzdušje. V hotelu imajo tudi odlično kuhinjo in strežejo domače specialitete, za zabavo ob večerih skrbijo okoliški muzikanti in plesalci.

hotel weiherbad helia treking dolomiti

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek Zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (soba, brez doplačil) 35 EUR za dve osebi. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 4.2.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno razdalje so informativne narave in se lahko spremenijo zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Italija

Helia potovanja

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.