IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Ob Muri - dodaten zagotovljen odhod 29.5.2024

Odprli smo še en odhod na priljubljenem potovanju od izvira Mure to Cmureka konec maja, odhod je zagotovljen. Več o tem imenitnem kolesarskem potovanju...

 

Zadnja mesta na potovanjih Kolo in ladja Hrvaška

Na letošnjih križarjenih s kolesarjenjem je prostega le še nekaj kabin. Iz Opatije odhod 27.4. na ladji premium tipa sta na voljo še kabini na in pod palubo. Iz Splita - južna Dalmacija pa so v pomladnih terminih na voljo kabine na tradicionalnih ladjah, odhodi 11., 18. in 25. maja. Če se še odločate nikar več ne odlašajte! Več o priljubljenih potovanjih kolo in ladja...

 

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

Hitri tečaj GPS navigacije - 2 del

Beleženje poti z GPS sledilnimi napravami uporabljamo večinoma za dvoje: spremljanju svoje aktivnosti in delitev prevoženih ali prehojenih poti s prijatelji ali javnostjo. Za dokumentiranje svojih dosežkov lahko uporabljate tudi aplikacije, ki niso strogo namenjene črtanju in shranjevanju poti. Sem sodi npr. Sportstracker, ki vodi evidence za mnogo telesnih dejavnosti.

Pri beleženju poti s pomočjo gps signala je pomembno, da vaša naprava (telefon) in aplikacija omogočata shranjevanje tudi kadar naprava ni prijavljena v prenos mobilnih podatkov. Po domače, ni treba da ste priklopljeni na internet. Pri tem ne gre samo za trošenje zaloge prenosa mobilnih podatkov, pač pa se v kakih obskurnih krajih lahko znajdete v conah kjer prenos podatkov ne bom mogoč, sprejem sateliskega signala pa bo deloval normalno. Spet po domače, vaš telefon naj deluje kot samostojna GPS naprava. Aplikacija Komoot, ki jo priporočamo omogoča beleženje neposredno, brez prijave v internetno omrežje.

Druga pomembna plat beleženja je trošenje energijske zaloge naprav. Bolj kot želite natančno sledenje, več baterijske moči bo porabil vaš telefon. Tako utegnete priti v situacijo, ko bo treba že sproti nekako napolniti baterijo. Če so na voljo vtičnice to seveda ni problem, za kraje, kjer jih ni pa priporočamo ti "power bank". Gre za prenosne generatorje energije, ki vaš telefon prek solarnih celic spet napolnijo. Napravice niso drage in so vse manjše, spravite jih v žep in vaš telefon mimogrede donapolnite kar med kosilom ali na plaži.

Ostanek še delitev podatkov - za to pa je možnosti pravo morje.

 

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.