IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Ob Muri - dodaten zagotovljen odhod 29.5.2024

Odprli smo še en odhod na priljubljenem potovanju od izvira Mure to Cmureka konec maja, odhod je zagotovljen. Več o tem imenitnem kolesarskem potovanju...

 

Zadnja mesta na potovanjih Kolo in ladja Hrvaška

Na letošnjih križarjenih s kolesarjenjem je prostega le še nekaj kabin. Iz Opatije odhod 27.4. na ladji premium tipa sta na voljo še kabini na in pod palubo. Iz Splita - južna Dalmacija pa so v pomladnih terminih na voljo kabine na tradicionalnih ladjah, odhodi 11., 18. in 25. maja. Če se še odločate nikar več ne odlašajte! Več o priljubljenih potovanjih kolo in ladja...

 

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

Tura za spoznavanje resno skritih koncev domovine! Ne vodijo vse poti v Ljubljano.

Presežki potovanja:

  • začetek na madžarski meji pod stolpom Vinarium
  • manj znana pot čez Jeruzalemske gorice
  • prenočitev pri slovitem vinarju Isteniču
  • sprostitev v Dolenjskih toplicah
  • spust po Strmi rebri v Osilnico
  • samotna gozdna pot pod Snežnikom čez Mašun
  • šampionski zaključek na Tartinijevem trgu

Z Goričkega v Piran z e-kolesi

Helia potovanja
Od 625 €
Odhod
28.5.2022
Dodatni termin
4.10.2022
Trajanje
6 dni / 5 noči
Država
Slovenija
Začetna točka
Ljubljana (Lendava), vstop Kranj, Celje, Maribor
Dolžina
405 km
Težavnost
3

S kolesi po naši kokoši od glave do repa :)

Ponuja se vam edinstvena priložnost, da se zapeljete po Kreslinovi pesmi "Iz Goričkega v Piran"! Izvirna kolesarska tura spoznavanja domovine, sestavljena iz niza dnevnih tur po koncih in krajih, kamor le redko zaidemo celo bolj mobilni, kaj šele s kolesi. Potovanje, ki potrdi spoznanje, da res živimo v raju.

Narava poti: trasa je srednje zahtevna a povprečna telesna pripravljenost in električno kolo zadostujeta. Vozimo 65 % po asfaltu, 25 % po ostalih tlakovanih površinah in 10% po makadamu.

Program

1. dan: (Ljubljana) Lendava - Tržec ↔ 80 km ↑ 430 m ↓ 450 m.

Srečanje udeležencev v Ljubljani, od koder se mimo Celja in Maribora odpeljemo v Lendavo. Naše epsko kolesarsko potovanje začnemo na madžarski meji pod stolpom Vinarium. Pri Hotizi se prvič skoraj dotaknemo hrvaške meje, Jeruzalemske gorice pa prečkamo, okrepčani s tünko, po vzhodnejši poti kot običajno - do Središča ob Dravi. Mimo Ormoža peljemo pod goricami in gradom Svete Nedelje ter mimo Ptujskega jezera odkolesarimo do Tržca, kjer prvič prenočimo. (Nočitev)

2. dan: Tržec - Majšperk - Rogatec - Stara Vas / Bizeljsko ↔ 73 km ↑ 690 m ↓ 750 m.

Kar zjutraj pri Tržcu zapeljemo v dolino Dravinje do Majšperka. Privoščimo si kavo, nato pa čez prelazek pod Donačko Goro vozimo proti jugu. Pred Rogatcem si ogledamo muzej na prostem ali dvorec Strmol, v katerem je gospodinjski muzej Slovenije. Popoldne nas čaka še prijetno kolesarjenje po novi shengenski kolesarski stezi ob Sotli vse do Bizeljskega. Čez noč bomo v gosteh pri znamenitem vinarju Isteniču in si za lep spanec prvoščimo pravo slovensko penino. (Zajtrk, N)

3. dan: Stara Vas / Bizeljsko - Brežice - Kostanjevica - Novo Mesto - Dolenjske Toplice ↔ 75 km ↑ 550 m ↓ 540 m.

Kolesarsko potovanje nadaljujemo z malo lažjo dnevno etapo. Čaka nas vrsta znamenitosti - brod na Savi pri Čatežu, kava pri brežiškem gradu, odštekane Klunove Toplice, šentjernejski petjaln, prestolnica situle, pred večerjo se že lahko kopamo v vročih vrelcih Dolenjskih Toplic. (Z, N)

4. dan: Dolenjske Toplice - Kočevski Rog - Kočevje - Kočevska reka - Osilnica ↔ 75 km ↑ 1.310 m ↓ 1.190 m.

Zapustimo dolino Kolpe in se po dolenjski roški partizanski magistrali in gozdove podamo v Kočevje, kjer ob Rinži kosimo in malo počijemo. Tudi popoldne nas čaka Rog. Po nekoč zaprtem območju se mimo ostankov zapuščenih vasi in nekdaj živahnih zdravilišč iz Kočevske reke pa se po svetovni novi cesti s Strme rebri (mali Vršič) spustimo v Osilnico, kjer nas čakajo Pri Kovaču. (Z, N)

5. dan: Osilnica - Stari Trg pri Ložu - Mašun - Ilirska Bistrica - Hrušica ↔ 70 km ↑ 1.330 m ↓ 1.580 m.

Zjutraj si pot, da se ognemo Hrvaški, malo skrajšamo v vožnjo do Starega trga pri Ložu. Predzadnji dan vozimo najbolj zanimivo in neobičajno etapo, po koncih in krajih, kamor večina Slovencev le redko zaide. Po "volčji transverzali" pod Snežnikom skozi Mašun s kolesi sestopimo na Primorsko stran vse do Ilirske Bistrice. Od tu je le še kratek skok pod Brkini do Hrušice pri Podgradu, kjer prenočimo. (Z, piknik kosilo, N)

6. dan: Hrušica - Črni Kal - Padna - Piran ↔ 65 km ↑ 460 m ↓ 1.050 m.

Zjutraj nas le še nekaj kilometrov loči do kraškega roba, od koder že lahko vidimo naše morje. Spustimo se v zaledje slovenske Istre in skozi stare vasice, čez grebene in obložene mize pri Kopru dosežemo Jadran. Čaka nas le še paradna promenadna vožnja ture po "Elizejskih poljanah" skozi Portorož do Pirana, kjer se pod Tartinijem slikamo za slavo in slovo. Vrnitev v Ljubljano pozno zvečer. (Z)

sečoveljske soline helia kolesarjenje

Oblika potovanja

Po predvideni začrtani trasi s pomočjo zemljevidov in GPS sledi kolesarite sami, vendar je ves čas v bližini spremljevalno vozilo. Počaka vas na vseh pomembnejših točkah in križiščih. Voznik / vodnik skrbi za gladek potek potovanja, ima manjše prigrizke in vodo. V kombiju je na dosegu vaša manjša dnevna prtljaga. Spotoma in vsakodnevno se lahko odoločite za skrajšanje etape in se del poti peljete s spremljevalcem. V kombiju so tehnična delavnica in rezervna kolesa.

helia spremljevalno vozilo na poti

Cena

Cena potovanja na osebo: 625 €

Cena vključuje: prevoz s turističnim kombijem na relaciji Ljubljana - Lendava in Piran - Ljubljana. Pet nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih in gostiščih **/***. Piknik kosilo peti dan. Najem električnega kolesa s torbami. Spremljevalno vozilo s tehnično delavnico in rezervnimi kolesi. Prevoz prtljage med prenočišči. Spominski jersey Slovenija. GPS sledi, dnevne zemljevide, potovalno dokumentacijo in knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik / voznik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Ljubljane. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: za enoposteljno sobo 90 €

Popusti: za lastno električno kolo 60 €, popust za lasten prevoz do Lendave in iz Pirana v Ljubljano 35 €

Cena ne vključuje: kosil (razen peti dan) in večerij

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo)

Možna doplačila: ob udeležbi od 6 do 7 oseb se obračuna doplačilo 35 € na osebo. Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za največje število udeležencev. Potnik se nepreklicno strinja, da ne more odstopiti od sklenjene pogodbe če bo ob koncu razpisa manjša udeležba od predvidene in mu bo obračunana cena aranžmaja glede na končno število prijav.

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek zavarovanja rizika odpovedi in bo obračunan skladno z doplačili na končno ceno rezervacije za vse osebe na rezervaciji, če se stranka zanj odloči. Informativna cena zavarovanja znaša za osnovni aranžma (dvoposteljna soba, brez doplačil ali popustov) 35 € za eno osebo. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja, je znesek zavarovanja rizika odpovedi v celoti povrnjen. 

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Skupinsko nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 1.2.2022. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

Naše električno kolo

SCOTT E-sub Active
Udobno potovalno kolo za dolge proge ima sedem mehanskih in pet električnih prestav. Doseg baterije ob povprečni rabi 100 km. Kolo je opremljeno s 35 litrsko potovalno torbo abus in ključavnico.

helia potovalno kolo za dolge proge

Helia potovanja

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.