IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Zimski tekaški vikendi so v prodaji

Tudi v prihajajoči zimi se odpravljamo na tekaške vikende, ponudbo si že lahko ogledate!

Razprodaja koles 2023

Z letošnjo razprodajo koles začnemo 10. oktobra. Na voljo bodo touring, fitness, cestna in električna kolesa, vsa po zelo ugodni cenah.

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

zemljevidi in busola na karti

Hitri tečaj GPS navigacije - 3 del

 

Če se kam odpravljate na izletniško pot. na kolesu ali peš, vas bo najbrž zanimalo nekaj podatko o poti. Na primer točne razdalje, višinski profili in podobno. S pomočjo raznih aplikacijskih sistemov si lahko pot vnaprej natančno načrtujete in vnaprej preverite ali ja za vas primerna in koliko časa vam bo vzela.

Za načrtovanje poti predlagamo uporabom PC-jev, namiznih osebnih računalnikov. Seveda gre tudi na tablice in celo telefone, vendar imajo namizni računalniki ali vsaj notesniki večje ekrane, ki omogočajo večjo preglednost, slike zemljevidov ali celo več vzporedno odprtih oken.

Naslednji korak je izbor aplikacije ali po starem programa, ki omogoča načrtovanje. Nalaganje posebni programov za ta postopek je zastarelo in odvečno, saj vse načrtovalne aplikacije tečejo prek oken brskalnikov. Tudi pri tokratnem izboru zmaga Komoot. Komoot se od drugih pomembno razlikuje po tem da nudi širši izbor tras po katerih lahko rišete vašo željeno pot. To je posebej važno za pohodnike in planince, saj kaže tudi steze, planinske gorske poti in mulatjere. Večina drugih aplikacij ne gre na tak nivo podrobnosti. Kar je še bolje - ob povzetku vaše načrtovane poti izračuna tudi po kakšni podlagi (kolovoz, asfalt...) boste hodili. In tudi koliko časa, pri tem pa vzame v izračun ne le razdaljo ampak tudi višinske razlike vzponov in padcev tras po katerih boste šli. V manjši meri to velja tudi za kolesarske trase.

Načrtovanje poti prek brskalnika je preprosto s klikanjem. Pri tem večina načrtovalnikov upošteva prometne posebnosti, npr enosmerne ceste, in predlaga obvoze. Na vas je da izberete začetno točko oz zemljevid izhodišča. Pri izboru ima Komoot edino slabo točko - zemljevid enega območja je dostopen brezplačno, za kaj več boste morali doplačati po nivojih regija / država / svet. Za našo bližnjo rabo bo dovolj Slovenija.

Narisane poti lahko shranite, delite s prijatelji ali si jih pošljete v mobilne naprave. Najbolje seveda v pametni telefon, ki ima za dobro branje naloženo enako aplikacijo kot je tista s katero ste načrtovali.


Čas, ki ga preživljamo v obdobju omejenega gibanja lahko namenite za učenje ali piljenje veščin iz  treh poglavij o gps navigaciji. Za začetek si lahko načrtujete kar vaš sprehod po bližnji okolici ali kjer vas sprehaja vaš kuža. Pa kar pogumno, srečno pot in veliko zabave!

https://www.komoot.com/

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.