IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Zimski tekaški vikendi so v prodaji

Tudi v prihajajoči zimi se odpravljamo na tekaške vikende, ponudbo si že lahko ogledate!

Razprodaja koles 2023

Z letošnjo razprodajo koles začnemo 10. oktobra. Na voljo bodo touring, fitness, cestna in električna kolesa, vsa po zelo ugodni cenah.

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

panorama mesta Hvar kolesarska tura Južna Dalmacija

Idealna kombinacija plovbe od otoka do otoka in kolesarjenja se je izkazala za zelo priljubljeno.

Presežki ture:

 • zgodovinsko mesto Split, ki je pod Unescovo zaščito kot del svetovne dediščine
 • kolesarjenje po obmorski pokrajini, mimo nasadov fig, oljk in vinogradov
 • lep plaže in čisto Jadransko morje
 • dalmatinski otoki Brač, Hvar, Korčula
 • narodni park Mljet
 • nepozabni razgledi

Kolo in ladja Južna Dalmacija

Helia potovanja
od 500 €
Odhod
datumi odhodov so objavljeni pod zavihkom Cene
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
Hrvaška
Začetna točka
Split
Dolžina
194 km
Težavnost
2

Med otoki sončne Dalmacije z ladjo in kolesi

Individualna kolesarska potovanja po Dalmaciji so zelo priljubljena v pomladnem in jesenskem času. Idealna kombinacija plovbe od otoka do otoka in kolesarjenja se je izkazala za zelo iskano.

Kopalni odmori: v primeru lepega vremena in odvisno od časa, so na voljo postanki za kopanje med privezom ladje v oddaljenih zalivih, približno 20-30 metrov stran od plaže ali po koncu kolesarjenja pred odhodom ladje na naslednji otok.

Narava poti: asfaltirane ceste, nekaj stranskih in netlakovanih cest, tudi hribovite poti. Dolžina dnevnih etap je približna, odvisna je od različnih dodatnih možnih poti oziroma bližnjic, za katere se sproti odločate z vodnikom. Potek samega programa (križarjenja ali kolesarske poti) se lahko spremeni na licu mesta, glede na vremenske razmere ter fizično sposobnost kolesarjev. Odhod iz ladje / začetek kolesarjenja je v dopoldanskih urah, po zajtrku.

Program

1. dan: Prihod v Split – Supetar - Pučišća ( ↔ 25 km, ↑ 380 m, najvišja točka 90 m).

Individualni prihod udeležencev v Split in do 13.00 ure vkrcanje na ladjo v pristanišču. Ob 13. uri odhod s kosilom kot prva storitev na potovanju. Po prihodu v Supetar na otoku Brač se boste zapeljali po obalni cesti do severnega dela otoka, skozi ribiške vasice Splitska in Postira do enega najlepših manjših naselij Evrope – do Pučišća. Prosto popoldne za ogled mesteca, poznanega po kamnoseški tradiciji. Prenočitev v Pučišću. (kosilo)

2. dan: Pučišća – Pokrivenik – Sučuraj - Lovišta ( ↔ 32 km, ↑ 450 m, najvišja točka 350 m,).

Po zajtrku plovba proti najdaljšemu hrvaškemu otoku Hvaru s pogledi na pogorje Biokovo. Začetna točka današnje etape je majhen zaliv Pokrivenik. Po krepkem vzponu na najvišjo točko etape se boste spuščali proti vzhodnemu delu otoka, do Sučuraja, kjer bo zasidrana vaša ladja. Po kosilu na ladji odhod proti drugemu največjemu hrvaškemu polotoku Pelješac in očarljivem kraju Lovišta, kjer boste prenočili. Opcijsko kapetanova večerja na ladji (doplačilo 25 €). (zajtrk, kosilo)

3. dan: Lovišta - Trstenik ( ↔ 45 km / 31 km, ↑ 800 m / 580 m, najvišja točka 411 m).

Ta dan bi lahko poimenovali dan vinske panoramske ture. Po zajtrku vas bo pot vodila proti Orebiču, mestu mornarjev in kapitanov. Najprej se bo pričel malo bolj zahteven vzpon s kolesi, a uživali boste v lepih razgledih po pokrajini, ki vam bodo poplačali trud. Ko enkrat dosežete razgledno točko, se odpre čudovit razgled čez Korčulo. Iz Orebiča etapa vodi na območje slavnih nasadov vinogradov. Skozi tunel Dingač prispete na južni del polotoka in se skozi vinograde usmerite do Trstenika. (zajtrk, večerja)

4. dan: Trstenik – Narodni park Mljet - Korčula ( ↔ 18 km, ↑ 120 m, najvišja točka 45 m).

Po zajtrku odhod proti Mljetu, otoku medu. Danes je Mljet območje narodnega parka (najstarejši park te vrste na hrvaških otokih) in predstavlja biser vsake kolesarske ture po Dalmaciji. Povezuje dva slana jezera - Veliko jezero, ki pokriva 145 ha, z globino do 46 m in Malo jezero z območjem okoli 24 ha in maksimalno globino vode 29 m. Vožnja s kolesi okoli slanega Velikega jezera, v katerem je še manjši otok Svete Marije, je pravo doživetje. Sledi vožnja s čolnom do samostana. Možno kopanje v Malem jezeru in raziskovanje okolice, sledi kosilo na ladji. Plovba do Korčule, mesta, ki ga štejejo za rojstni kraj Marca Pola. Srednjeveško mesto Korčula je zgrajeno v obliki ribje kosti, glavna "kost" (ulica) gre iz glavnih vrat do vrha mesta. (zajtrk, kosilo)

5. dan: Korčula - Vela Luka ( ↔ 55 km, ↑ 750 m, najvišja točka 340 m ).

Po zajtrku začetek najdaljše kolesarske etape na potovanju, prekolesarili boste otok Korčulo. Korčula je otok z najbolj bogato vegetacijo na Jadranu. Njeno staro grško ime je Korkyra Melaina, prav zaradi številnih borovih dreves. Mirni in odročni vrtovi cipres delajo Korčulo za morda najlepši jadranski otok. O njem krožijo številne legende in pravljice, ponaša pa se z več spomeniki kot katerikoli drug hrvaški otok. Po najvišjem vzponu do Pupnata se prične spust do južnega dela otoka, na pol poti se ustavite v prelepi vasici Smokvica in nadalje ob morju kasneje uživate na eni od številnih skritih peščenih plaž. Današnji cilj je Vela Luka. (zajtrk, večerja)

6. dan: Vela Luka – Hvar – Stari Grad (dve možnosti:  Hvar-Stari Grad, ↔ 23 km, ↑ 450 m, najvišja točka 410 m ali Stari Grad-Jelsa-Vrboska-Stari Grad, ↔ 22 km, ↑ 110 m, najvišja točka 85 m).

Zgodaj zjutraj plovba iz Vele Luke do mesta Hvar, po zajtrku kratek voden ogled Hvara, pravljičnega mesta, nad katerim se pne trdnjava Španjola, zgrajena na strani srednjeveškega gradu, ki jih je branila pred napadi Turkov. Otok Hvar je poznan po barvitih poljih rožmarina in sivke. Kolesarjenje vas vodi iz Hvara proti Staremu Gradu, skozi majhna naselja, polja in vinograde. Po kosilu na ladji v Starem Gradu se vozite vzdolž obalnih netlakovanih poti od Jelse proti Vrboski in Starigradski ravnini, katere parcelna razdelitev se je tu ohranila še iz časa starih Grkov. Stari Grad je eno izmed hrvaških najstarejših mest (385 pr.n.št.), ko je bil še grška kolonija, imenovana Faros. (zajtrk, kosilo)

7. dan: Stari Grad – Stomorska – Split (36 km, ↑ 450 m, najvišja točka 135 m ).

Zadnji dan se prične s plovbo do otoka Šolta. Po zajtrku se dogodivščina začne z dolgim toda enakomernim vzponom do najvišje točke otoka, Gornjega sela, mimo borovcev, oljk in opojnih dišav mediteranskih zelišč. Po kratkem postanku v Maslinici na zahodnem delu otoka povratek v Stomorsko, kosilo na ladji in plovba do Splita. Prosto popoldne za ogled znamenitosti Splita, zgodovinskega mesta, ki je pod UNESCO zaščito in del svetovne dediščine. Split je bogat s kulturo, arhitekturo in prav posebno znamenitostjo - Dioklecijanovo palačo. (zajtrk, kosilo)

8. dan: Split.

Zajtrk ob 9.00 uri zjutraj in zaključek potovanja. (zajtrk)

Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena. Pri odločitvah o plovbi ima zadnjo besedo kapitan.

Termini in cene

Cena na osebo:

Cene na osebo
v dvoposteljni kabini po sezonah in datumih odhodov

A B C D

22.4. in 29.4. 2023

6.5., 13.5., 20.5., 27.5., 30.9. in 7.10.2023

3.6., 10.6. in
23.9.2023
26.8.,
2.9., 9.9. in 16.9.2023
Tradicionalna ladja, kategorija B, pod palubo  500 € 550 € 700 € 800 €
Tradicionalna ladja, kategorija B, na palubi 600 € 650 € 800 € 850 €
Premium ladja, kategorija A, pod palubo 700 € 750 € 900 € 1.000 €
Premium ladja kategorija A, na palubi  750 €  850 €  1.000 €  1.100 €

Cena vključuje: tujegovoreči vodnik, namestitev v dvoposteljni kabini (pogradi) TWC na izbrani palubi, v programu navedene obroke s tremi hodi (kontinentalni zajtrk), en liter vode na dan, WiFi povezavo. Organizacijo potovanja in DDV.

Dodatno samo na Premium ladji kategorije A: samopostrežni zajtrk, kapitanovo večerjo, popoldansko kavo ali čaj na krovu. Enkrat tedensko menjavo posteljnine in dnevno čiščenje kabine. Pokušino vina in olivnega olja.

Cena ne vključuje: vstopnine v nacionalne parke, vse ostale osebne izdatke, pijačo, hrano; izdatke, ki niso omenjeni v ceni programa.

Doplačila po želji: solo uporaba kabine (ena oseba v dvoposteljni kabini) +50% na navedeno ceno, razen v sezoni A. Najem kolesa 105 €, najem električnega kolesa 165 € (omejeno število), kolesarska torba 14 €, pijača na ladji (1 kozarec vina ali 1 pivo ali 1 kozarec soka pri kosilu) 25 € (na teden). Kapitanova večerja 30 €. Doplačilo za angleški zajtrk 40 € na teden (vključuje 2 jajca, slanino, paradižnik in gobe, ali sadje in jogurt oz. podobno; ta zajtrk je vključen na Premium ladji)). Zajtrk vključen v ceno programa na tradicionalni ladji je navadni kontinentalni zajtrk (kava, čaj, mleko, kozarec soka, kosmiči, kruh in dodatki kot maslo, med, marmelada, sir za mazanje, dnevni dodatki kot so sir, šunka, kuhana jajca, salame...). Dodatna brisača se lahko najame za 3 € na teden, kopalna brisača za 5 € na teden. Spominske kopalne brisače se lahko tudi kupi na barki (10 €). Drugače so v kabinah za goste na razpolago 2 brisači na osebo za osebno uporabo. Dnevno čiščenje kabine 15 € na teden (sredi tedna menjava posteljnine in brisač; ta storitev je vključena na Premium ladji).

Obvezna doplačila: pristaniške pristojbine 60 € in rokovanje s kolesi 10 € (plačilo na licu mesta). Strošek prijave 15 € (na prijavo).

Popust: otroci pod 10 let imajo 50 % popusta na osnovnem ali tretjem ležišču, otroci nad 10 let in odrasle osebe 30 % na tretjem ležišču v troposteljni kabini (samo ena oseba na tem ležišču). Otroci nad 10 let na osnovnem ležišču plačajo polno ceno križarjenja. Solo uporaba dvoposteljne kabine (ena oseba v kabini) 50 % doplačilo na ceno križarjenja.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša je odvisen od cene v izbrani sezoni.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš hrvaški partner. Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 8.12.2022.

Velja posebna lestvica pogojev odpovedi:
− od dneva potrditve do 30 dni pred prihodom – 20% od končne cene potovanja
− 29-22 dni – 35% od končne cene potovanja
− 21-15 dni – 60% od končne cene potovanja
− 14-0 dni – 100% končne cene

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

 • ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
 • do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tipi ladij

Premium MV LEONARDO (ali podobna)
Ladje Premium tipa A so modernega in obenem tradicionalnega izgleda, v celoti klimatizirane in opremljene s prostornimi kabinami, stranišči/tuši, sušilcem za lase in sefom, z dvema ločenima posteljema ali z zakonskimi posteljami (tretja postelja je možna na vprašanje).
 • vapor_jedilnica
 • vapor_kabina
 • vapor_ladja

Tradicionalna MV NIKOLA (ali podobna)
Ladje Tradicionalnega tipa B so lesena plovila s klimatiziranimi kabinami z zasebnimi tuš/WC, večinoma pograd ležišča, klimatiziran salon.

 • viktorija_1
 • viktorija_2

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Split)?

 • Z vlakom prek Zagreba: 10 ur, cena okoli 60 €
 • Z avtobusom: dnevni odhodi iz Ljubljane, vožnja traja okoli osem ur, cena potovanja je od 20 € - 50 €. Ponudnik prevozov FlixBus.
 • Z avtom: okoli 470 km v eno smer (Ljubljana-Vinica-Gospič-Zadar-Split), vožnja traja približno do pet ur, približni strošek goriva in cestnin v eno smer 78 €. Parkiranje je urejeno na 3 km oddaljenem odprtem parkirišču, cena je 10 € na dan ali v pokriti garaži 15 € na dan. Prtljago in kolesa najprej dostavite na ladjo in se odpeljete na parkirišče s katerega vas za 10 € nazaj pripelje ladjar. Potrebo po parkingu je potrebno najaviti ob prijavi. Vsa plačila so na licu mesta.

Helia potovanja

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.