IZVIRNA POTOVANJA V PRISTNE KRAJE

Doživljajska zimska, kolesarska in treking potovanja, dopusti in počitnice, izleti ter aktivni vikendi za vsakogar!

Izberite izmed našimi priljubljenimi turami.

Zadnja prosta mesta na poletnih turah

Na poletnih potovanjih je prostih še nekaj malega zadnjih mest. Edinstvena Bavarska Donava, 5.8. - eno prosto mesto. Donavska pot od Passaua do Dunaja 10.8. - dve mesti. Vabljeni k prijavi.

Potovanja s kolesom

Skupinska kolesarjenja

Udobna skupinska potovanja za vsakogar v spremstvu vodnika in spremljevalcev.

Preveri programe ...

Samo 8

Samo 8

Kolesarska potovanja v malih skupinah samo do 8 oseb s spremljevalnim vozilom.

Preveri programe ...

Potovanja s kolesom

Individualna potovanja

Udobna kolesarska potovanja za tiste ki radi potujejo sami, a z urejenimi prenočišči in prevozom prtljage.

Preveri programe ...

S kolesom in ladjo

Kolo in ladja

Izbor priljubljenih potovanj v kombinaciji ladje in kolesa!

Preveri programe ...

Helia smuči in smučarski teki v Dolomitih

Toblach / Dobbiaco se lahko pohvali kot smučarsko tekaški paradiž, preverite z nami!

Tekaški vikend Dolomiti

Helia potovanja
Od 535 €
Odhod
11.1.2024
Trajanje
4 dni / 3 noči
Država
Italija
Začetna točka
Niederdorf / Villabassa
Težavnost
2

Tekaški raj v srcu škrlatnega gorovja

Podaljšan vikend v škrlatnem gotovju spada med najlepša zimska potovanja in izlete! Če bi se radi poskusili v teku na smučeh, lahko prvi korak naredite v idiličnem okolju južnotirolske Pustriške doline. Okolica idilične vasice Niederdorf/Villabassa je primerno vadišče za začetnike kot tudi za vse, ki že imajo tekaške izkušnje, nekaj pretečenih kilometrov in kondicije v nogah ter želijo na ta način spoznavati dolomitske griče in doline. Vikend je primeren tudi za tiste ki radi hodite, urejene so zimske pohodniške poti!

Presežki vikenda:
- vsak dan drugo tekaško prizorišče
- tek na zaledenelem jezeru Anterselve
- pogled stekaške proge na zasnežene Tre Cime
- večerni sprehod z baklami na kuhančka
- vse hotelske večerje

Program

1. dan: Ljubljana - Innichen - Toblach - Niederdorf

Srečanje udeležencev v Ljubljani zgodaj zjutraj. Sledi zanimivo potovanje mimo Jesenic, Lienza, skozi Dolomite do Puštertalske doline, kjer pričnemo z našo dogodivščino. Naš cilj je idilična vasica Niederdorf/Villabassa in odličen hotelček, v središču najlepših tekaških prog. Spoznamo se z opremo, ogrejemo telo ter začnemo s tekom. Tečemo po prelepi pokrajini, ki z okoliškimi vasmi in dolinami ponuja več kot 200 km čudovitih tekaških prog. Nesmučarji se lahko sprehodijo do bližnjega Toblacha in se vrnejo domov s ski busom. (H,V)

2. dan: Dolina Gsiesertal

Ta lepa, stranska dolina v poletni sezoni predstavlja eno najlepših pohodnih in gorsko kolesarskih destinacij, pozimi pa je raj za smučarje tekače. Tekaška proga, vodi skozi tihe gozdove in čez travnike, poleg tekaških užitkov nudi tudi nepozabne poglede na okoliške Dolomite. Popoldan prosto (po želji ogled vasi, savnanje, počitek...). Nesmučarji se lahko z vlakom odpeljejo na celodnevni izlet v romantični Brixen. (H,Z,V)

3. Dürrensee - Passo Chimabanche - Cortina

Dan za smučarski izlet v mondeno Cortino d'Ampezzo. Zjutraj se odpeljemo do jezera Dürrensee, kjer se nam iz doline odpre razgled na gorovje Tre Cime. Tu začnemo smučati, nato pa se po imenitno urejeni tekaški progi, ki vodi po trasi nekdanje gorske železniške proge, spustimo do olimpijske Cortine. Vas čas nas spremlja naš kombi. (H,Z,V)

4. Toblach in Toblaško jezero

Zadnji dan teka za ogrevanje stečemo do Toblacha, kjer je tudi imeniten snežni stadion. Sposodimo si ga za zadnjo izpilitev naučenih tehnik in beli zaključek potovanja, nato pa se po odmoru za kosilo odpravimo v Slovenijo. Prihod v Ljubljano je predviden v večernih urah. (Z)

Program je primeren tako za začetnike kot tudi za tiste, ki že znajo teči na smučeh.

*Program se lahko spremeni / prilagodi glede na snežne in vremenske razmere.

Cena

Cena na osebo: 535 €
Cena je izračunana ob udeležbi najmanj 6 oseb.

Cena vključuje: tri polpenzione (zajtrk in večerja) v hotelu 3*S v dvoposteljni sobi TWC, najem klasične smučarsko tekaške opreme za začetnike (čevlje, palice, smuči), prevoz iz Ljubljane, skupinsko nezgodno zavarovanje udeležencev, organizacijo in DDV.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Lokalno doplačilo: smučarsko tekaška karta (cca 10 € na dan).

Doplačila po želji: enoposteljna soba 65 €.

Popust: za lasten prevoz v Niederdorf 40 € po osebi.

Ni vključeno: kosila, pijače ob obrokih in ostali izdatki, ki niso omenjeni v programu.

Najmanjše število udeležencev: 6 oseb.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo račun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz splošnih pogojev poslovanja so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naš hotel

Hotel Weiherbad

Mali družinski hotel stoji na obrobju vasice Niederdorf/Villabassa. Tekaške steze se začnejo blizu hiše, do središča vasi je nekaj minut sprehoda. Pred kratkim preurejen hotel z dolgoletno tradicijo ima tudi wellness prostore z bazenom. Gostiteljica Monika z družino skrbi za sproščeno vzdušje. V hotelu imajo tudi odlično kuhinjo in strežejo domače specialitete, za zabavo ob večerih skrbijo okoliški muzikanti in plesalci.

okrašeni hotel Weiherbad pozimi

Helia potovanja

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.