Kolesarska tura Canal du Midi

Romantično potovanje skozi starodavne drevorede najlepšega kanala Evrope!

Presežki ture:

  • srednjeveško in z obzidjem zaščiteno mesto Carcassone
  • romanska katedrala v Agdu, zgrajena iz črnih bazaltnih kamnin
  • 2.000 let stari rimski most, katedrala in kanalski most v Beziersu
  • znamenitosti Narbonna

Canal du Midi s kolesi

Helia potovanja
od 795 €
Odhod
ob nedeljah od 24.3. do 27.10.2024
Trajanje
6 noči / 7 dni
Država
Francija
Začetna točka
Montpellier
Dolžina
223 / 235 km
Težavnost
2

Kolesarski teden ob romantičnem kanalu južne Francije

Francoski Canal du Midi je nedvomno najlepši kanal v Evropi. Zgrajen je bil že v sedemnajstem stoletju, da bi povezal Atlantik in Sredozemlje. O tej zamisli so sanjali že Rimljani, vendar je bila izvedena šele šestnajst stoletij pozneje in takrat je bila to velik tehnološki dosežek. Pokrajina vzdolž 260 km dolgega kanala na jugu Francije je očarljiva in raznolika. Mirni, še vedno plovni kanal na obeh straneh obdaja na stotisoče 100-letnih dreves. Od leta 1996 dalje je Canal du Midi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Danes po njem plujejo le še turistične jahte, nekdanja vlečna pot pa je bila preurejena v romantično kolesarsko stezo.

Narava poti: stranske poti in vlečna steza ob kanalu, delno asfaltirana, sicer pretežno utrjen makadam.

Program

1. dan: Individualni prihod v Montpellier.

Ob sprejemu v hotel boste prejeli dokumentacijo potovanja. (N)

2. dan: Montpellier - Sete (↔ 50 km, ↑ 107 m, ↓ 120 m ).

Ob 9.30 uri predaja koles in ostalih podrobnih informacij o vašem potovanju. Kolesarjenje ob kanalu Du Midi se lahko začne Od elegantnega mesta Montpellier se boste ob reki Lez po kolesarski stezi peljali skozi zavetišče ptic do Palavas in Sredozemskega morja. Pot bo nadalje vodila ob kanalu Rhone-Sète skozi osrednji del čudovitega jezerskega območja in nazadnje do Frontignan-Plage in Sete. (Z, N)

3. dan: Sete – Beziers (↔ 58 km, ↑ 280 m, ↓ 217 m).

Tokrat ne pozabite vzeti s seboj kopalk. Zjutraj se namreč lahko osvežite v morju med vožnjo po plaži na odlični kolesarski stezi do Agdeja, kjer si velja ogledati staro mestno jedro in katedralo Sv. Štefana iz 12.stoletja, zgrajeno iz črnih bazaltnih kamnin iz bližnjega kamnoloma. Od tu sledite kanalu du Midi do Beziersa. (Z, N)

4. dan: Beziers-Narbonne ( ↔ 40 km, ↑ 178 m, ↓ 221 m).

Preko kanalskega mostu čez reko Orb prispete do sedmih stopničastih zapornic v Fonseranesu. Zgrajene so bile v 17. stoletju, so pod spomeniškim varstvom in so najbolj obiskana turistična atrakcija mesta. Kolesarjenje ob kanalu se nadaljuje vzdolž kanala, mimo keltskega prazgodovinskega naselja na hribu, Ensérune in impozantne gotske kolegiatske cerkve Sv. Štefana iz 13. stoletja v Capestangu. Lokalne ceste in poti skozi vinograde vas pripeljejo do današnjega cilja, mesta Narbonne. (Z, N)

5. dan: Narbonne - Homps / Olonzac ( ↔ 40 - 45 km, ↑ 162 m, ↓ 125 m).

Pred odhodom na kolesarjenje si oglejte staro mestno jedro in njegove znane starodavne spomenike, kot so nadškofijska palača in gotska katedrala Sv.Justa iz 13.stoletja. Prijetna vožnja ob kanalu Canal de la Robine, ki je tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine, se nadaljuje po lokalnih cestah do kanala Canal du Midi in vašega današnjega hotela v vasici Homps (ali Olonzac nedaleč od tu). (Z, N)

6. dan: Homps / Olonzac – Carcassonne ( ↔ 35 - 42 km, ↑ 186 m, ↓ 132 m).

Če ste nastanjeni v Olonzac, bo vaša današnja trasa 5 km krajša. Ponovno vas tudi danes kolesarska pot vodi ob kanalu Canal du Midi do fascinantnega srednjeveškega trdnjavskega mesta Carcassonne, ki ga obdaja obsežno dvojno obzidje. Stari del mesta je največja in najbolje ohranjena trdnjava v Evropi. V prostem času se sprehodite po mestu, oglejte si katedralo Sv. Mihaela iz 13. stoletja in baziliko Sv. Nazarija s čudovitimi gotskimi slikanimi okni ter veličastni Grofovski grad, pravo trdnjavo v trdnjavi. (Z, N)

7. dan: Zaključek potovanja.

Po zajtrku odhod iz Carcassonna. (Z)

Cena

Cena na osebo:

Odhodi ob nedeljah: 24.3. - 27.10.2024. Odhod je ob doplačilu 100 € mogoč tudi na druge dneve v tednu.

Sezona I:  24.3. - 30.3. in 22.9. - 27.10.2024   795 €
Sezona II: 31.3. - 22.6. in 1.9. - 21.9.2024   925 €
Sezona III: 23.6. - 31.8.2024   945 €


Cena vključuje: šest nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah TWC, petkrat v skrbno izbranih hotelih 3* in enkrat v hotelu 4*, turistično takso, prevoz prtljage med hoteli. Potovalno dokumentacijo, pozdravno srečanje na začetku potovanja, obsežno knjižico (ena na sobo) z zemljevidi in opisom poti v tujem jeziku, pomoč po telefonu, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: polpenzion (šest večerij s tremi hodi) 230 €, najem kolesa 100 € (z 21 prestavami), najem električnega kolesa 230 €, najem čelade 5 €, enoposteljna soba 350 € (velja za vse sezone).

Cena ne vključuje: večerij, pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno aranžmaja

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša je odvisen od cene v izbrani sezoni.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 10.11.2023. Potovanje organizira naš francoski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi, v delu, ki se nanaša na lestvico odpovednih stroškov.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Montpellier, južna Francija)?

Pregled vseh možnosti potovanja med Ljubljano in Montpelierjem.

  • Z vlakom: povezava iz Trsta preko Milana,Torina, vožnja traja okoli trinajst ur, cena med 155 € - 220 €.
  • Z avtobusom: odhod iz Ljubljane, izbirate lahko med dnevnim odhodom ali nočno vožnjo. Vožnja traja od 19 – 20 ur, cena v eno smer od 80 € - 100 €.
  • Z avtom: okoli 1.120 km v eno smer čez severno Italijo in na Azurno obalo (Ljubljana-Benetke-Brescia-Monako-Montpellier), vožnja traja približno do enajst ur, približni strošek goriva in cestnin iz Ljubljane v eno smer: 280 €.
  • Z letalom: iz Ljubljane prek Pariza z Air France, približno 6 ur, cena okrog 400 €.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.