Kolesarska tura Mallorca

Presežki ture:

  • prelepe bele peščene plaže
  • slikoviti zalivi in naravni most "je Pontas"
  • zmajeve jame
  • ptičji rezervat Albufera
  • očarljiva ribiška vasica Port de Soller 

Sončna Mallorca

Helia potovanja
od 999 €
Odhod
ob petkih in nedeljah, termini glej zavihek cena
Trajanje
8 dni / 7 noči
Država
Španija
Začetna točka
Palma de Mallorca
Dolžina
315 km
Težavnost
2

S kolesi po biseru Mediterana

Če bi bila Mallorca ženska, bi imela sloves našminkanega, modnega pin-up dekleta. A Mallorca je zelo pristna in zna tudi šepetati: V hribih notranjosti otoka, kjer se kolesa mlinov na veter rahlo obračajo in je lahko slišati škržati v travi. Na tej turi bomo kolesarili navzgor in navzdol - čaka nas nekaj nezahtevnih vzponov in spustov. Morda so ti vzponi in padci simboli turbulentne, 2000-letne zgodovine največjega Balearskega otoka? Obala in tudi notranjosti imajo svoje čare in spoznali bomo vsakega od njih. V lepih zmajskih jamah Porto Cristo bomo videli, kako ustvarjalna in nenavadna je včasih narava. Slikovite ribiške vasice in svetleča jezera soli bodo osvežili naš smisel za romantiko. In spotoma bomo imeli veliko priložnosti za kopanje in sončenje . "La Luminosa - Razsvetljena" - tako imenujejo Mallorco Španci. Ali ni to bolj ime za svetnika, kot za pin-up dekle?

Narava poti: razgibane kolesarske steze in stranske ceste z zelo malo prometa.

Program

1. dan: Individualni prihod v Playa de Palma.

Na letališču si lahko uredite prevoz s taksijem (hotel je od letališča oddaljen cca 10 km). (V, N)

2. dan: Playa de Palma - Colonia Sant Jordi ( ↔ 55 km).

Po zajtrku prevzem in preizkušnja najetih koles. Kolesariti začnete s spustom proti obali Capocorp Vell, kraljestvu kiklopov (v bližini so ostanki prazgodovinskih naselij). Tipični mlini na veter vas ob poti spremljajo vse do slanih, belo rožnatih jezerc Llevanta. Bela peščena plaža Es Trenc je med najlepšimi na Majorki, tudi druge plaže v okolici se lahko pohvalijo s kristalno čisto vodo. (Z, N)

3. dan: Colonia Sant Jordi - Porto Cristo ( ↔ 55-65 km).

Čaka vas krasen kolesarski dan! Čez soline Ses Salines se odpeljete do privlačnega botaničnega vrta kaktusov. Nadaljujete proti slikovitemu zalivu Cala Santanyi in skozi majhne ribiške vasice do znamenitega naravnega mostu "Es Pontas". V bližini vašega današnjega cilja Porta Cristo, so zmajske jame, polne apnenčastih bizarnih podob in oblik. Možen ogled (opcijsko - doplačilo), skozi jame je organiziran voden ogled. (Z, N)

4. dan: Porto Cristo/okolica - C'an Picafort ( ↔ 60 km).

Skozi zaspano vasico Son Carrió prikolesarite v drugo največje mesto na otoku, Manacor. Tu tovarnice izdelujejo slovite majorške umetne bisere, poznani pa so tudi po izdelavi keramike in pohištva. V številnih trgovinah s spominki je mogoče kupiti izdelke, okrašene z ročno izdelanimi izdewlki iz keramike. Čas za kosilo bo v Petri, kjer boste okusili tradicionalno malorško jed. Nadaljujete skozi čudovito otoško pokrajino do dnevnega cilja C'an Picafort. (Z, N)

5. dan: Puerto Pollenca / Alcudia ( ↔ 40 km).

Ne pospravljate kovčkov, saj ostanete še eno noč v C'an Picafortu. Krožni izlet vas popelje skozi ptičji rezervat Albufera do zaliva Pollenca, kjer lahko vidite ostanke rimskega pristanišča. Po obali prikolesarite v Alcúdio, najstarejše mesto na otoku in nazaj v C'an Picafort. (Z, N)

6. dan: C'an Picafort - Port de Soller ( ↔ 50 km + avtobusni prevoz).

Pot zavije v notranjost otoka čez Muro in griče Inca do Sierre de Tramuntane. Avtobusni prevoz do kraja Lluc (mogoč je obisk samostana) in še naprej na nadmorsko višino 1200 metrov (najpogumnejši lahko na vrh kolesarite), mimo velikih vodnih rezervoarjev Majorke. Dolg kolesarski spust vas pripelje do Fornalutxa, najlepšega kraja v Španiji. Na kaki prijetni razgledni terasi je odlično uživati v domači paelli. Med plantažami pomaranč in limon se spustite do ljubkega kraja Port de Sóller, najbolj privlačne ribiške vasice na otoku. (Z, K, N)

7. dan: Port de Sóller - Playa de Palma ( ↔ 55 km).

Zadnja kolesarska etapa z dih jemajočimi pogledi na morje! Mimo slikovith vasi Deia in Valldemossa kolesarite vzdolž razgibane obalne pokrajine vse do glavnega mesta Palma. Ogledate si mesto in obiščete katedralo. Proti koncu pa spet uživate na kolesu. Po promenadi, ob obali prikolesarite še v vaš zadnji hotel. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cena na osebo:

Petki in nedelje med 9.2. - 23.6.2024 + 6.9. - 20.10.2024.

 
9.2. - 29.2.2024

1.3. - 28.3.2024 29.3. - 23.5.2024 in 27.9. - 20.10.2024 24.5. - 23.6.2024 in
6.9. - 26.9.2024
dvoposteljna soba 999 € 1.099 € 1.199 € 1.399 €


Cena vključuje: sedem nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 4*, samo v Port de Soller hotel 3*, prevoz prtljage med hoteli, informacijski paket v tujem jeziku (podroben opis poti z zemljevidi, en paket na sobo) s turističnimi informacijami, označeno pot z nalepkami (kot pomoč opisu poti in zemljevidu), GPS datoteke, tipično opoldansko 'malorško' malico v Petri, posebno Paella kosilo (ponavadi v Fornalutx-u, vino vključeno), transfer čez Tramuntana prelaz s postankom v Lluc samostanu, telefonsko pomoč med časom potovanja.

Doplačila po želji: najem kolesa 99 € (klasično potovalno kolo z 21 prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj) ali najem električnega kolesa 259 €. Šest večerij 79 € (v glavnem več hodov, nekaj večerij izven hotelov z voucherjem). Enoposteljna soba 349 €. Dodatne noči na vprašanje.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 15 € (na prijavo). Turistična taksa (plačilo direktno v hotelu).

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa, turistične takse (plačilo v hotelih na licu mesta).

Najmanjše število prijavljenih: 2 osebi.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 25.10.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Palma)?

Z letalom: najboljša povezava je iz letališča Benetke Marco Polo, lahko izbirate med več možnostmi (letalski prevoznik EasyJet, Volotea), cena se giblje med 180 € - 300 €. Na letališču si lahko uredite prevoz s taksijem (hotel je od letališča oddaljen 10 km). Povezave tudi iz letališča Ljubljana z vmesnimi leti do izhodiščne točke, cena se giblje med 200 € - 350 €.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.