pogled na reko Donavo kolesarska tura Donava

Kolesarjenje ob Modri reki, polni kulturnih spomenikov, in raziskovanje ob poti s kolesom in ladjo je nepozabno potovanje. Uživajte v raznolikosti vsakega večera na plavajočem hotelu v novem mestu ob reki ali se preprosto sprostite na palubi in opazujte prelepo pokrajino.

Presežki potovanja:

 • Passau - mesto treh rek
 • vijugava Donava v soteski Schlögener
 • cesarska palača v Greinu
 • vinorodni Wachau
 • Tulln - cvetlična prestolnica Avstrije

Donavska - kolo in ladja

Helia potovanja
Od 899 €
Odhod
odhodi objavljeni pod zavihkom Cene
Trajanje
7 noči / 8 dni
Država
Avstrija, Nemčija
Začetna točka
Passau
Dolžina
173 km
Težavnost
1

Od bavarskega Passaua do svetovljanskega Dunaja po vodi in na kolesu

Med najlepša individualna kolesarska potovanja gotovo sodi kombinacija plovbe in kolesarjenja po Modri reki. polna kulturnih spomenikov in zanimivosti, vabi, da si jo ogledate na najboljši mogoč način - s kolesa in ladje. Najbolj slovito rečno križarjenje in priljubljena kolesarska pot hkrati. Začnite svoje kolesarske počitnice in uživajte v potovanju, kjer vas vaš plavajoči hotel vsak večer čaka v drugem mestu ob reki. Bi kak kolesarski dan spustili? Brez težav - usedite se na palubo in pustite, da romantična pokrajina teče mimo vas.

Narava poti: popolnoma raven teren, pretežno urejena kolesarska steza, zelo primerna za začetnike kolesarskih potovanj in družine.

Če bi radi potovanje podaljšali, si oglejte predturo Bavarska Donava.

Program

1. dan: Individualni prihod potnikov v Passau.

Vkrcanje na ladjo MS Swiss Crown je ob 16. uri. Zvečer dobrodošlica s koktejlom in večerja ob glasbi ansambla. (L, V)

2. dan: Engelhartszell - Brandstatt ( ↔ 45 km).*

Kolesarjenje skozi goste gozdove in mimo sveže pokošenih travnikov, skozi neokrnjeno pokrajino doline Zgornje Donave po trasi nekdanjih vlečnih poti mimo številnih vasic. Postanek pri opazovalni točki Schlögener, od koder se odpre krasen pogled na ovinkasto sotesko Schlögener, ki jo je na svoji poti skozi pokrajino izdolbla Donava. (Ladja, Zajtrk, Malica, Večerja)

3. dan: Brandstatt - Linz ( ↔ 24 km).

Po zajtrku kolesarjenje na svežem podeželskem zraku in v času kosila prihod v Linz, Zgornje avstrijske prestolnice. Med vožnjo z malim rumenim vlakom (doplačilo) se lahko spoznate z Evropsko prestolnico kulture leta 2009. Katedrala Marije Vnebovzete je največja cerkev v Avstriji, Pöstlingerbahn najbolj strma tirna vzpenjača na svetu.. Če vas zanima prihodnost, si v muzeju ARS Elektronika oglejte in preizkusite nekatere od najbolj impresivnih primerov moderne tehnologije. (L, Z, M, V)

4. dan: Tulln - Dunaj ( ↔ 31 km).

Ravno pred vhodom na Dunaj se, vgrajen v osupljivo kuliso, nahaja samostan Klosterneuburg. Zgradbo baročnega samostana, starega 900 let, lahko že na daleč opazite zaradi njegove kupole. "Kahlenbergerdorf" s svojimi vinskimi tavernami je le skok stran od pristanišča za ladje in zagotovo vreden obiska. Po sprehodu skozi vinograde si vzemite čas za panoramski pogled na Dunaj. Popoldne se boste med mestnim ogledom z avtobusom peljali mimo večine številnih znamenitosti in imeli voden sprehod po zgodovinskem središču avstrijske prestolnice (opcijsko).

5. dan: Dunaj.

Dan za počitek in ogled (s kolesom ali z avtobusom hop on-hop off ) avstrijske prestolnice (opcijsko). Veličastna Ringstraße vas bo spomnila na davno preteklost, privlačne kavarnice pa vas bodo mamile z okusnimi dunajskimi tortami in pecivom, medtem ko je tržnica Naschmarkt prava pojedina za vse čute. Večer zaključite na čaroben način s koncertom valčka in klasične operetne glasbe v poletni rezidenci Sisi (neobvezno). (L, Z, M, V)

6. dan: Wachau/Krems - Melk ( ↔ 37 km).

Nepozabni dan v slikovitem Wachau-u. Peljali se boste skozi majhne, zaspane vasice, nasade marelic, kolesarili med vinogradi, gradovi, samostani in ruševinami. Ta nežno hribovita pokrajina očara prav vsakogar. Očarljivo mestece Dürnstein s svojimi ozkimi ulicami je absolutni vrhunec. V Spitzu, ležečem na gori 'tisočih veder' (ime je dobil po odličnih letinah, ko so na gori pridelali do tisoč 'veder' vina; vedro je bila mera za 56.000 litrov vina!) boste vsepovsod našli različne vinske lokale in imeli možnost okušati odlična vina dežele Wachau. (L, Z, M, V)

7. dan: Grein - Mauthausen ( ↔ 36 km).

Današnja etapa je čudovita in raznolika pot ter ponuja širok nabor doživetij! Začnete v srednjeveškem mestu Grein, kjer se lahko pohvalijo z nastarejšim avstrijskim mestnim gledališčem in mestnim gradom (možen ogled, vstopnina ni vključena), nato se podate na kolesarjenje skozi slikovito zaledje regije Strudengau. Z nekaj sreče vas lahko osebno vodi po romantičnem gradu Clam ("Školjkast grad") sam gospodar gradu. Poleg tega se boste popeljali v preteklost v keltsko vasici v Mitterkirchenu. Spominski kompleks Mauthausen, posvečen koncentracijskemu taborišču iz druge svetovne vojne, se nahaja na griču blizu mesta.

8. dan: Passau z okolico.

Med vožnjo do Passaua si lahko s palube ogledate pot, ki ste jo prekolesarili. Prihod v Passau ob približno 11. uri zjutraj in izkrcanje. Če si boste organizirali prevoz po končanem potovanju, predlagamo po 12. uri. (Z)

Isti program je proti doplačilu možen tudi kot vodena tura (mednarodna skupina, angleško govoreči vodnik): odhodi 8.6., 6.7. in 21.9.2024. Lahko se odločite za vodeno kolesarsko turo, z lokalnim vodičem, ki dobro pozna regijo.

Na ladji lahko rezervirate izlete (proti doplačilu, ni vključeno v program):
Linz: voden mestni ogled z Linz City Express
Grein: obisk najstarejšega avstrijskega mestnega gledališča
Dunaj: voden mestni ogled s kolesom ali avtobusom ali koncert valčka in opere v palači Schönbrunn
Wachau: degustacija vina z lokalnim vinogradnikom

* navedeni so kilometri, ki jih prekolesarite. Program se lahko spremeni glede na plovne, tehnične in vremenske okoliščine.

tovorna ladja na Donavi

Vaša ladja

MS SWISS CROWN: Elegantna, šik in brezčasno lepa - tako se predstavlja prestižna ladja MS Swiss Crown, ko mirno pluje po reki Donavi. Takoj ko vstopite v spektakularni predprostor, se boste počutili kot doma. Oblikovana v toplih lesnih tonih, ladja izžareva udobje in ne pušča nobene želje nedorečene. Preprosta eleganca kabinskih prostorov, okrašenih z veliko pozornosti do detajlov, vas bo navdihnila. Sprostite se, uživajte v mirnem, sproščenem vzdušju, v fantastičnih pogledih na dih jemajoče naravne pokrajine, včasih iz sedeža kolesa, včasih s privlačnega, delno pokritega sončnega palube. 

Opis kabin:
Standardna - na glavni palubi, ležišče ločljivo na dva dela, okna se ne odpirajo
Komfortna - na srednji palubi, ležišče ločljivo na dva dela, okna se odpirajo
Superior - na zgornji palubi, ležišče ločljivo na dva dela, balkon
Mini suita - na srednji palubi, ležišče ločljivo na dva dela, okna se odpirajo

 • swiss_crown (1)
 • swiss_crown (2)
 • swiss_crown (3)
 • swiss_crown (4)
 • swiss_crown (5)
 • swiss_crown (6)

Cena

Cena potovanja na osebo:

Namestitev Št. oseb Sezona 1 Sezona 2 Sezona 3
Dvoposteljna kabina, standard 2 899 € 999 € 1.099 €
Dvoposteljna kabina, standard, solo uporaba 1 1.394 € 1.549 € 1.704 €
Dvoposteljna kabina, komfort 2 1.089 € 1.189 € 1.289 €
Dvoposteljna kabina, mini suita 2 1.199 € 1.299 € 1.399 €
Dvoposteljna kabina, Superior 2 1.299 €  1.399 € 1.499 €
Doplačilo vodena tura   209 € 209 € 209 €

 

 

 

 

 

 

Nevodene ture, odhodi:
Sezona 1: 27.4.2024
Sezona 2: 25.5., 6.7., 13.7., 20.7., 27.7., 17.8., 24.8.2024 
Sezona 3: 8.6., 15.6., 22.6., 29.6., 7.9., 21.9.2024 

Vodene ture, odhodi:
Sezona 2: 6.7.2024
Sezona 3: 8.6., 21.9.2024

Cena vključuje: sedem nočitev v rezerviranih kabinah s tušem ali kadjo / straniščem / klimatsko napravo, pristaniške pristojbine. Program po načrtu poti od / do Passaua. Kapitanov sprejem s koktajlom dobrodošlice. Dnevno čiščenje kabine, brisače in posteljnina. Polni penzion: samopostrežni zajtrk, kosilo na ladji za nekolesarje ali lunch paket za kolesarje, popoldanska kava in torta, večerja (2-3 izbire po meniju). Svečana večerja s poslovilnim koktajlom. Glasba v živo vsak dan. Vodnik na krovu (ne kolesari s skupino), vsakodnevne informacije o kolesarskih turah. Podrobni potovalni dokumenti - knjižica z opisom poti, aplikacija z navodili in gps sledi (en paket na kabino, v angleščini ali nemščini), kolesarski svetovalec na krovu. Organizacija potovanja in DDV.

Dodatno vključeno v paket Vodena tura (če ste doplačali in rezervirali voden program): kolesarski vodnik, vožnje s trajektom, najem čelade (za odrasle). Možni datumi so 8.6., 6.7. in 21.9.2024.

Doplačila po želji: najem kolesa (24 prestav) 89 €, električno kolo 189 €, uporaba lastnih koles 29 € na klasično, električno kolo 39 €, čelada 15 € (obvezna rezervacija pri bookingu). Zavarovanje najetih koles: navadno kolo 18 €, e-kolo 50 € (v primeru poškodbe ali kraje kolesa ni odgovornosti za povračilo škode; od tu izvzeti izgubljeni ključi, baterije in polnilci e-koles). Najvišja dovoljena teža vašega e-kolesa je 23 kg (brez baterije; baterijo je potrebno vzeti s kolesa pred vkrcanjem na ladjo, baterije ni možno polniti na kolesu). Parkirni prostor Passau (cca 78 € - vključen transfer do/od ladje, plačilo na licu mesta); parkirna garaža Passau (cca 92 € - vključen transfer do/od ladje, plačilo na licu mesta).

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € (na prijavo).

Popust za otroke: otroci do 2. leta - ni doplačila (v 1/2 kabini, na otroški posteljici ob plačilu dveh odraslih oseb), od 3. do 11,99. leta - 30% skupaj v kabini z dvema odraslima osebama (10% popust ob eni odrasli osebi).

Dodatne informacije

Potovanje organizira naš avstrijski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi!

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.11.2023. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Splošne informacije: vse kolesarske etape so individualne - brez spremstva. Kilometri so označeni približno. Prosimo, da upoštevate dejstvo, da so kabine prostorsko omejene. V primeru težav (plima, useka), je ladijska posadka upravičena do spremembe programa (po potrebi je organiziran avtobusni prevoz za ta del poti). V ekstremnih primerih ladijska družba lahko zakonito in brez stroškov odpovedi stornira potovanje (v primerih višje sile: višina vode primerna za plovbo). Isto velja za uradno naročena (in predhodno nenajavljena) popravila na mostovih, prehodih ali v primeru okvare motorja na ladji oziroma elektroniki. Prosimo za razumevanje, da je križarjenje po Donavi ne le vaš hotel, ampak tudi stroj / mehanizacija, ki dela ves čas, tudi ponoči. Predvsem mislimo tu na hrup, ki ga lahko povzročajo vrvi za privez in podobno oz. hrup v primeru morebitnega popravila. Če ste občutljivi, vas prosimo, da s seboj vzamete zamaške za ušesa.

Rok za prijave: več mesecev pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih kabinah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 30 dni pred odhodom 70% skupne cene

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Passau)?

Z vlakom: zelo dobra povezava Ljubljana - Passau (planer potovanja). Od železniške postaje do ladje lahko vzamete taksi (približno 10 €) ali rezervirate transfer (približno 7 €).

Z avtom: v eno smer 410 km po poti Ljubljana-Salzburg-Passau. Vožnja traja okoli pet ur, približen strošek za gorivo in cestnine v eno smer: 120 €. Parkirate lahko v bližnji garaži, rezervirate lahko pri nas. Lahko pa vaš avto pridejo iskat, ga parkirajo in vam ga dostavijo ob koncu potovanja.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.