pogled na zelena Brda kolesarski izlet

Izlet enkratni razgledov po skrajnem zahodnem robu domovine!

Izvedeli boste:

  • kateri etiopski cesar je obiskal Bohinj
  • o plavalni šoli v Podbru
  • kako je končal prvi avtobus na Goriškem
  • kako so nekoč na Kambreškem kuhali po francosko
  • vse o Krivihpetah

Izkoristite lahko tudi turistični BON21!

Češnjev antimaraton

Helia potovanja
od 70 €
Odhod
3.6.2023
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Kranj in Radovljica
Dolžina
↔ 33 km, ↑ 390 m, ↓ 1.290 m
Težavnost
2

Radi kolesarite in uživate v prelepi pokrajini vinskih goric in sadovnjakov. Potem so za vas Brda v juniju pravi kolesarski cilj. Pridružite se nam na kolesarskem izletu po neznanih koncih Slovenije z zaključkom v romantičnem Šmartnem v srcu Brd.

Narava poti: trasa je popolnoma nezahtevna in povprečna telesna pripravljenost zadostuje.

Program

Zgodaj zjutraj se srečamo v Ljubljani in odpravimo proti Bohinju. Tam zapeljemo kar s kombijem na vlak, odsopihamo skozi tunel in uživamo v krasni vožnji skozi Grapo do Mosta na Soči. Tu se spet postavimo na avtomobilska kolesa in zapeljemo na Kolovrat. Na Gradu je ena najlepših razglednih točk v Sloveniji. Pogled na Krnsko pogorje na eni strani in Tržaški zaliv na drugi je edinstven.

Po kratkem sprehodu po državni meji in skozi muzej prve svetovne vojne na prostem zajahamo kolesa in kolesarimo po krasni novo asfaltirani cesti v Kambreško. Tu nas v stari hiši pozdravi prav po primorsko nabrita Jožica, ki je spretna tudi s kuhalnico in nam pripravi kaj dobrega na žlico. Hiša je tudi imenitno nenavaden muzej, kjer se boste takoj počutili doma, z veseljem boste spili kvartinček rdečega pod maršalovo sliko ;)

Popoldne odkolesarimo po grebenu med Sočo in Idrijco, uživamo v pogledih na Matajur, Sveto Goro in furlansko ravnino. S Korade se spustimo prav v srce Brd - Dobrovo. V tej posebni vasici zaključimo kolesarjenje, se sprehodimo po srednjeveških uličkah in kaj dobrega nakupimo. Čaka nas le še vrnitev v Ljubljano, kamor se vrnemo v večernih urah.

panoramski pogled čez Brda v zeleno Furlanijo

Cena

Cena izleta na osebo: 75 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles na omenjeni relaciji, vozovnico za vlak. Malico na žlico, vstopnino v vaški vojaški muzej. Odlično vodenje poznavalca krajev ob poti. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačilo: najem klasičnega turnega kolesa 15 €. Najem električnega kolesa 35 €.

Minimalno število prijavljenih: 8 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 20.12.2022.

Roki plačil: ob prijavi 100% skupne cene.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne/naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.