pogled na reko Kolpo Helia kolesarski izlet

Med potjo boste izvedeli:

  • o Mačku ki je nekoč vladal tem krajem
  • kdo je prideloval "vino za tri može"
  • kam so odšli kočevski Nemci
  • pokukali v pragozd Krokar
  • od kod Petru Klepcu silna moč
  • kaj so nekoč počeli vurhmoharji

Izkoristite lahko tudi turistični BON21!

Kolesarski kopalni izlet na Kolpo

Helia potovanja
od 65 €
Odhod
1.7.2023
Začetna točka
Ljubljana, vstop tudi Bled, Kranj
Dolžina
↔ 57 km, ↑ 800 m, ↓ 1.200 m
Težavnost
3

Dan v zelenem - kolesarski izlet skozi kočevske gozdove in ob Kolpi

Program

Kočevske gozdove je vedno odevala tenčica skrivnosti in nečesa prepovedanega. Šele v zadnjem času so bolj dostopni in na dan so prišle številne zanimive zgodbe krajev, prebivalcev in ne vedno prostovoljnih obiskovalcev. Vedeli, da imamo od predkratkim še drugi Vršič? Nanj ne bomo jurišali gor pač pa se po novi »shengenski cesti« spustili do vedno zelene Kolpe. Če ste ob njej želeli kolesariti, pa je bila logistika problem, je tu vaša priložnost. Ob bistri reki se spustimo do Žage, spotoma srečamo Petra Klepca in na koncu obiščemo lepo obnovljeni grad Kostel, kjer se bo prileglo tudi doma varjeno grajsko pivo. Seveda se spotoma tudi ohladimo v bistrih rečnih tolmunih. Na koncu si privoščimo še domačo piknik malico in se pozno zvečer vrnemo v Ljubljano.

Narava poti: 80% stranske, neprometne lokalne poti.

Cena

Cena izleta na osebo: 65 €

Cena vključuje: prijeten kolesarski izlet. Piknik malico. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS. Prevoz oseb in koles iz Ljubljane od izhodišča in nazaj. Organizacija izleta in DDV.

Najem kolesa: standardno touring kolo Helia 15 €, električno kolo Scott Active SUB 35 €.

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb. Če vas je več ali ste zaključena skupina, nas pokličite, da se organiziramo v skladu z zdravstvenimi odredbami.

Roki plačil:
- ob prijavi 100% skupne cene.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, zdravstvene / lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Kolesa

Potovanja se lahko udeležite s svojim ali najamete naše kolo. Najem omogoča brezskrbno kolesarjenje - če pride do okvare, takoj dobite nadomestno kolo in še naprej uživate v potovanju. Ob najemu električnega kolesa, spremljevalci poskrbijo tudi za polnjenje baterije in vsakodnevno pripravo kolesa. Ko se dan začne, preprosto sedete na že "ogreto" kolo. 

Najamete lahko standardno potovalno kolo ali električno treking kolo

Standardno kolo

Helia oranžno potovalno standardno kolo

Kolesa so prirejena posebej za Helio in udobna kolesarska potovanja. Lahki trekingi imajo 24 prestav, števec, vključena je 24 litrska potovalna torba in ključavnica.

Helia električno potovalno kolo

Električna kolesa SCOTT Sub Active so odlična za kolesarske ture. Touring okvir omogoča udobno daljšo vožnjo. Imajo 9 mehanskih in 4 elektronske prestave, avtonomija baterije je 90 km. Tudi ta so opremljena s potovalnimi torbami in ključavnico.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.