Helia Planica - Bled s kolesi
#{9}#{13}
#{3}
#{1} #{2} #{12} #{11} #{4} #{10} #{5} #{6} #{7} #{8}

Program

45 kilometrov in 900 metrov udobnega spusta z enim klancem med dvema slovitima krajema. Začnete pod velikanko bratov Gorišek (bolj pogumni se lahko po zipline žici spustite v dno z doskočišča), nato pa mimo Kranjske gore po kolesarski stezi do Mojstrane. Tu vas čaka vzpon na preval med Savsko in dolino Radovne, ki bo za električno kolo mala malica. Mirna dolina Radovne je raj za kolesarje - na novo asfaltirani cesti je malo prometa. Pocarjeva domačija je edinstven muzej, v katerem si lahko v živo ogledate, kakšno je bilo nekoč življenje v teh malo odmaknjenih krajih. S seboj vzemite kopalke, med potjo po dolini se lahko kopate v majhnem ribniku. Spotoma se lahko ustavite na kmetiji za nakup domačega sira, ob rečici pa se na številnih mestih lahko ustavite za piknik, mi vam povemo za najlepša skrita mesta. Na koncu vas čaka še krog okoli gorenjskega bisera. Posebej priporočamo vsem, ki niste iz osrednjeslovenskih krajev.

Med potjo boste izvedeli:
- koliko letnih časov je v dolini Tamar
- koliko imen je že zamenjala današnja Kranjska Gora
- o skoraj petstoletni lipi
- kaj so pravi gorenjski krapi
- kakšen ostrostrelec je bila jugoslovanska kraljica Marija

Narava poti: kolesarska steza in stranske, neprometne lokalne poti. Izlet je primeren za otroke.

Potek izleta: lasten prihod na parkirišče na Bledu, parking je zastonj. Od tu vas odpeljemo na štartno mesto v Planici. Prevzamete naša električna kolesa, malo vas poučimo o uporabi in damo podroben opis poti, pot je označena. Za izlet in pohajkovanje, kopanje in uživanje v naravi vam je na voljo cel dan. Ko dospete na Bled, samo še vrnete kolesa.

Za družine z majhnimi otroci je mogoča tudi polovična nezahtevna verzija iz Krme na Bled, ki je skoraj v celoti spust. Za majhne otroke je na voljo posebna prikolica ali polkolo.

Cena

Cena izleta na osebo: 35 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z Bleda do Planice. Najem potovalnega električnega kolesa s torbami (izberete lahko tudi navadno kolo). Varovano parkirno mesto na Bledu. Odličen opis poti, zemljevid, po želji GPS sled. Organizacija izleta in DDV.

Popust za lastno kolo: 5 €.

Minimalno in obenem maksimalno število prijavljenih: 2 osebi. Če vas je več, nas pokličite, da se organiziramo v skladu s trenutnimi zdravstvenimi odredbami.

Roki plačil:
- ob prijavi 100% skupne cene.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, zdravstvene / lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin, kot so razmere na cestah.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Vaše kolo

Električno kolo SCOTT E-SUB ACTIVE

Ima sedem mehanskih in pet elektronskih prestav. Lahko, vseh velikosti, nastavljivo po višinah, izjemno udobno potovalno kolo. Opremljeno pride s potovalno torbo, kompletom za popravila in ključavnico. Močna baterija zmore tudi dolge klance in šibke kolesarje.


Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.