Kolesarske ture

Udobna kolesarska potovanja za vsakogar. V majhnih skupinah ali individualno. Izvirni Izleti po Sloveniji, vikend potovanja in počitnice na kolesih!

Filipini

Filipini - kolesarsko otočkanje

kolesarjenje filipini
kolesarjenje filipini
Cena:
Od 2.790 €
Odhod
15 Februar 2019
Trajanje
14 dni
Vodnik
Aleksandra in SLO ekipa
Država
  • Filipini
Začetna točka
letališče Benetke
Težavnost
  • 2

Filipini so najmanj azijska država Azije. Prvotnim kolonistom Špancem so sledili Japonci ter Američani in nastala je živahna pisana mešanica kultur, ki v ozadju bujne subtropske narave na vsakogar napravi nepozaben vtis. Hop na kolo in barko pa gremo v arhipelag sedem tisoč otokov.

Presežki potovanja - nekaj kratkih in prepričljivih razlogov zakaj izbrati kolesarsko potovanje na Filipine:

-
nočitev v prestolnici - Manila velja za eno najživahnejših prestolnic na svetu
- tropska podzemna reka - to je ena izmed najznamenitejših turističnih destinacij na celotnih Filipinih. Uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine kot tudi na seznam sedmih novih svetovnih čudes narave
- taborjenje na plaži - je še kaj lepšega kot večerjati pod zvezdami in noč preživeti na rajski plaži? 
- "Otočkanje" (Island Hopping) - El Nido je znan kot biser Palawana, z osupljivim podvodnim svetom
- Port Barton - pravijo mu tudi "zaliv na koncu sveta" in za mnoge velja kot najlepši kotiček na Filipinih
- uživanje na sanjskih plažah - ne samo poležavanje, tudi snorkljanje, večerje pod zvezdami in srkanje sveže kokosove vode neposredno iz mladih kokosovih orehov (Buko)
- ples z ognjem - uživanje v energičnem plesnem gibanju lokalnih prebivalcev
- slovensko obarvan zadnji večer - spoznamo kako na tem rajskem otoku živijo slovenski "izseljenci" in se pustimo razvajati v njihovi kulinarični ponudbi

Partnerji na Filipinih so slovenski - Slovenca, lastnika turistične agencije, ki že leta živita in delata na Filipinih, nam omogočita še boljše spoznavanje te idilične destinacije. Seveda vse skupaj dopolnjuje in nas spremlja tudi lokalni vodič.

Narava poti: kombinacija asfaltnih in utrjenih makadamskih poti. Trasa je večinoma nezahtevna, z malo vzponi. Priporočena je srednja fizična kondicija in dobro "prenašanje" vročine. Temperature lahko včasih dosežejo tudi okoli 35°C.

Taborjenje: dvakrat je prenočišče v obliki kampiranja na plaži. V šotorih za eno oz dve osebi v enem šotoru. Vključene so rjuhe in vzglavniki. Šotore bo vedno postavila ekipa partnerja in bodo že pripravljeni ob našem prihodu. Za vse, ki vas rado zebe, je priporočeno, da s seboj prinesete spalno vrečo, saj ponoči vedno zmerno piha.

Program

1. dan: Benetke – Istanbul - Manila. Srečanje udeležencev v Ljubljani (če ste se odločili za naš prevoz do letališča) oziroma na letališču v Benetkah in polet preko Istanbula v Manilo.

2. dan: Prihod v Manilo. Po prihodu na letališče in ureditvi vstopnih formalnosti se odpeljemo do hotela v privlačnem Manilskem zalivu. Manila velja za eno najbolj živahnih prestolnic na svetu. Burna preteklost, hitra ekonomska rast in prebivalci, ki poskrbijo, da mesto nikoli ne spi, so pravi magnet za turiste. Večerjamo v tradicionalni filipinski restavraciji. (V, N)

3. dan: Manila - Puerto Princesa (Palawan). Zjutraj si ogledamo filipinsko prestolnico z okolico. Obiščemo staro Manilo s parkom Rizal, v katerem so se zgodili vsi za Filipine pomembni zgodovinski dogodki. Živahni, moderni del mesta Makati, si ogledamo s panormasko vožnjo. Popoldne poletimo na otok Palawan. Prisrčno glavno mesto Puerto Princesa je, z izjemo strogega središča, redko poseljeno. Mesto ima dve posebnosti - prva je največji zapor na Filipinih (Penal Farm), druga pa farma za vzrejo krokodilov. (Z, K, V, N)

4. dan: Puerto Princesa - Nagtabon (približno 35 km, približno 250 m skupnega vzpona). Kolesarska dogodivščina se začne skozi središče Puerto Princese. Nadaljujemo po severni cesti do kraja Bacungan in dalje na zahodni del otoka do prelepe plaže Nagtabon. Kosilo na žaru si privoščimo kar na plaži, zavetje kokosovih palm pa je odlično mesto za kopanje in sprostitev. Vrhunec dneva bo večerja pod zvezdami, srkanje svežega kokosovega mleka iz orehov in ples z ognjem. V spanec nas zaziba zvezdnato nebo, saj taborimo kar na plaži. (Z, K, V)

5. dan: Nakgabon - Sabang (prevoz približno 20 km, kolesarjenje približno 40 km, približno 200 m skupnega vzpona). Prvi del poti do mesta Bacungan bomo skrajšali z vozili. Potem pa na kolo in veselo proti Sabangu, živahnemu obmorskemu kraju. Pot je zelo prijetna saj večinoma kolesarimo vzdolž zahodne obale otoka Palawan, preostanek pa skozi gozd, kjer huda tropska drevesa nudijo prijetno senco. Kosilo si privoščimo v Sabangu, popoldne še malce raziskujemo kraj. Časa bo dovolj tudi za kopanje v morju. (Z, K, V, N)

6. dan: Sabang - podzemna reka - Sabang (približno 25 km, približno 200 m skupnega vzpona). Dan je poln dogodivščin, začne se malo drugače kot običajno - z vožnjo na tradicionalnih čolnih Bankah! Iz čolnov (urica plovbe) bomo občudovali zahodno obalo Palawana in se spustili po čudoviti „Podzemni reki“ kraške jame, vse v spremstvu izkušenih lokalnih vodnikov. Območje je bilo že leta 1971 razglašeno za Narodni Park, od leta 1999 pa so Podzemno reko uvrstili na Unescov seznam svetovne dediščine in še na seznam sedmih novih čudes narave. Skupna dolžina reke je 8,2 km a za javnost je odprt le manjši del. Za povratek bomo izbrali znamenito "džungelsko stezo", slikovito pešpot, polno življenja, ki skozi tropski gozd vodi nazaj do Sabanga. (Z, K, V, N)

7. dan: Sabang - Port Barton (prevoz približno 100 km, kolesarjenje približno 50 km, približno 300 m skupnega vzpona). Po zajtrku nas najprej čaka vožnja do 100 km oddaljenega hotela Astoria Palawan, kjer zamenjamo štiri kolesa za dve in odkolesarimo proti kraju Port Barton. "Zaliv na koncu sveta", ki kotira visoko na lestvici najlepših krajev na Filipinih, ponuja preproste a pravljične užitke. Port Barton je ujet med deževnim gozdom, nasadi kokosovih palm in bleščečih otočkov. Take vrste kraj, kjer med sprehodom po najlepših plažah kar nočete deliti te spokojnosti z ostalimi turisti... Kolesarska trasa je izjemno pestra, saj vozimo čez mostove, riževa polja, nasade kokosovih palm in plantaže bananovcev. Prvi del poti teče po asfaltni cesti, drugi del pa po utrjeni makadamski poti. Po kosilu v Port Bartonu bomo z ladjo obiskali dva bližnja otoka. Uživali bomo v kristalno čistem morju in se potapljali! Tudi to noč nas bodo zvezde vodile v svet sanj, saj taborimo na enem izmed rajskih otokov. (Z, K, V)

8. dan: Port Barton- Taytay (približno 60 km s čolni, dan brez koles). Kakšen dan! Zjutraj bomo zapustili rajski otok in v Port Bartonu najprej pozajtrkovali. Potem pa na nepozabno pustolovščino; v tradicionalnih filipinskih čolnih bomo križarili po Južnem kitajskem morju med več kot stotimi otoki na poti. Med križarjenjem se ustavljamo in plavamo v smaragdnem morju, snorkljamo in uživamo v pogledu na sanjske obale. Tudi kosilo bo na enem izmed pravljičnih otokov. V popoldanskih urah prispemo do zgodovinskega mesteca Tay Tay. Tay Tay zaradi očem skrite lagune na Slonjem otoku ponuja, z zaščitenim podvodnim svetom, vrhunec raziskovanja otoka. Z nekaj sreče lahko opazimo zaščitene morske krave in redke vrste podvodnega sveta. (Z, K, V, N)

9. dan: Taytay - El Nido (približno 65 km, približno 400 m skupnega vzpona). Čisti užitek na kolesu. Kolesarska etapa je speljana po večinoma asfaltni cesti (z nekaj netlakovanimi odseki) in poteka vzdolž zahodne obale otoka Palawan. Trasa je precej položna, z malo krajšimi vzponi in spusti. Kolesarimo med neštetimi kokosovimi palmami, bananovci, morda tudi srečamo kakšno nagajivo opico. Peljemo skozi številne vasice prijetnih in skoraj vedno nasmejanih domačinov. El Nido je obalno mesto za katerega pravijo, da je mati narava tu domišljiji zares pustila prosto pot. Pohvali se lahko s številnimi malimi, skritimi in rajskimi plažami. Nič nenavadnega torej, da je tu postala najbolj razširjena dejavnost "island hopping ali po naše otočkanje". Brez maske za potapljanje tu ne gre, saj je svet pod vodo izjemen. Čudovit dan zaključimo z ogledom mesta in večerjo. (Z, K, V, N)

10. dan: El Nido – Nacpan - El Nido (približno 55 km, približno 250 m skupnega vzpona). Današnja kolesarska pot je namenjena eni najlepših filipinskih plaž - Nacpan. Tamkajšnji prebivalci, razen nekaj turistov, skoraj ne poznajo belih ljudi. Dve tretjini poti poteka po asfaltirani cesti, ostalo pa po utrjeni makadamski poti. Dan na plaži si popestrimo s svežimi Bukami (kokosovimi orehi). Ogledali si bomo nabiranje in pripravo kokosovih orehov in si tudi sami , pod bučnim očesom "buko mojstra“ pripravili svojega. Popoldne se po isti poti vrnemo nazaj v El Nido. (Z, K, V, N)

11. dan: El Nido (dan brez kolesa). Takoj zjutraj se bomo odpravili s filipinskim tradicionalnim plovilom - Banca na najboljše otočkanje - Island hopping turo, ki vključuje otoke in lagune: Small / Big Lagoon, Twin Rocks, Simizu Island, Entalula Island in 7 Commando Beach. Podvodni svet je tam zelo bogat s koralami, eksotičnimi ribami, moč pa bo videti tudi želve velikanke. Kosilo bo pripravljeno na tradicionalen način na enem izmed otokov. Po prihodu nazaj v El Nido večerja in druženje v tem živahnem mestu. (Z, K, V, N)

12. dan: El Nido - Puerto Princesa (prevoz približno 280 km, približno 25 km kolesarjenja in približno 50 m vzpona). Kombi nas odpelje proti jugu do Puerto Princese, kjer se najprej podpremo s kosilom. Mesto si ogledamo kar na kolesih, saj trasa poteka skozi najzanimivejše dele mimo znamenite katedrale - Immaculate Conception in na tradicionalno zunanjo tržnico. Večer bo filipinsko - slovensko obarvan - spoznali bomo življenje slovenskih priseljencev na otoku in se pustili razvajati njihovi kulinarični ponudbi. (Z, K, V, N)

13. dan: Puerto Princesa - Manila - Istanbul. Po zajtrku notranji let v Manilo in iz Manile večerni let v Istanbul...

14. dan: Istanbul - Benetke. Še let iz Istanbula v Benetke in zaključek potovanja. Če ste se odločili za naš prevoz sledi še prevoz nazaj v Ljubljano.

*
Načrt potovanja se lahko delno spremeni oziroma prilagodi vremenskim razmeram oz drugim nepredvidenim dogodkom.

 

Cena

Cena aranžmaja na osebo:

Ob udeležbi od 6 do 9 oseb (6 - najmanše število prijavljenih): 2.920 €
Ob udeležbi od 10 do 12 oseb (12 - največje število prijavljenih): 2.790 €

Cena vključuje:
povratna letalska vozovnica na relaciji Benetke - Istanbul - Manila z vsemi pripadajočimi taksami v višini 397 EUR, enajst nočitev (ena v Manili, deset na otoku Palawan), devet nočitev v hotelih (čistih, urejenih in preverjenih penzionih in hotelih 2* oz 3*), dve nočitvi kot kampiranje v šotorih na plažah, poln penzion (zajtrk, kosilo, večerja), ki se začne z večerjo prvi dan in konča z zajtrkom zadnji dan, ogled glavnega mesta Manila, notranji let iz Manile na Palawan z vsemi letališkimi pristojbami, ogled znamenite Podzemne reke, ogled mesta Port Barton, ogled otokov El Nido (Island Hopping), ladijski prevoz. Najem koles in čelad, prevozi s sodobnimi in klimatiziranimi kombiji po programu, spremljevalno vozilo. Vstopnine in takse kot opisano v programu, prevoz iz / na letališče Manila do hotela v Manili, slovenskega spremljevalca, slovenskega vodnika na Filipinih in lokalnega (angleško govorečega) vodnika, organizacijo potovanja ter DDV.  

Doplačila po želji: enoposteljna soba (dvakrat šotor) 210 €, povratni prevoz iz Ljubljane na letališče Benetke 65 € (ob prijavi najmanj šest oseb za transfer), turistična zavarovanja (Triglav, Coris).

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € na prijavo. Izstopna viza iz Filipinov približno 500 php oz. 13 € (plačilo na letališču ob odhodu). Napitnina na Filipinih sicer ni obvezna, a je zelo priporočljiva (cca 60 € na gosta za lokalnega vodiča).

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: pijače ob obrokih in vseh osebnih izdatkov in stroškov, ki niso vključeni v ceno programa.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 1.7.2018.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20% osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Dobro je vedeti pred odločitvijo in odhodom

Za bivanje do 21 dni slovenski državljani ne potrebujemo vizuma. Zadostuje veljavni potni list, ki mora veljati še vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja. Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Filipini so varna in urejena država.

Vaše kolo

Večina koles je znamke Trek X-Caliber 6, nekaj bo novih koles znamke Cube. Opremljena z 29" kolesi, za nižje kolesarje so na voljo tudi velikosti 26". Vsa so kvalitetna in primerna za vožnjo tako po asfaltu kot makadamu. Kolesa nimajo prtljažnikov, zato je priporočljivo, da s seboj vzamete kolesarske nahrbtnike (za dodatno majico, anorak...)

Video

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.