Kolesarske ture

Udobna kolesarska potovanja za vsakogar. V majhnih skupinah ali individualno. Izvirni Izleti po Sloveniji, vikend potovanja in počitnice na kolesih!

Kolesarjenje po Apuliji

Kolesarjenje prvomajska Apulija

prvomajska kolesarska apulija s kolesi
razprodano
prvomajska apulija kolo - obala
Cena:
od 985 €
Odhod
25 April 2020
Trajanje
6 dni
Dolžina
255 km
Vodnik
Sašo
Država
  • Italija
Začetna točka
Letališče Trst
Težavnost
  • 2

Kolesarski prvi maj na peti škornja!

Nekoč so južno italijansko pokrajino obiskovali vsi sosedje, ki so imeli čas, kako ladjo in nekaj vojakov. Nastala je osupljiva mešanica antičnih, gotskih in renesančnih kultur. Sem je pljusknil vpliv Grkov, Albanci so pustili pečat, pa tudi križarji, arabski gusarji in Otomani. Prekolesarite te zanimive kraje v času cvetoče, tople sredozemske pomladi in uživajte v sončnih žarkih, svežem morskem vetru in odlični domači kulinariki!

Narava poti: stranske podeželske in obalne ceste z malo prometa. Primerno za kolesarje s povprečno kondicijo. Potovanje je že kar tradicionalno, vodil ga bo Sašo Skalič - odličen poznavalec dežele, njenih kulturnih znamenitosti in predvsem gastronomske plati.

Presežniki
- udobno daleč na jug - polet iz Trsta
- širne plaže in toplo morje
- luštni hotelčki ob morju
- super gastronomija - ne pozabite poskusiti "ušesc"
- nočitev v hotelu, ki je hkrati pravcata pomorska muzejska zbirka in odlična restavracija

Narava poti: stranske podeželske ceste in obalne promenade.

Program

Potovanje je programirano na letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair iz Trsta v Bari 27.4. in nazaj na dan 2.5. Če ne želite potovati z letalom, se lahko pridružite spremljevalcu potovanja, ki bo do Barija vozil s kombijem. V tem primeru se potovanje začne en dan prej in konča dan kasneje zaradi nočitve v Pescari. V ceni ni razlike.

1. dan: Letališče Trst - Bari. Zvečer srečanje udeležencev na letališču Trst, kjer vas predstavnik Helia pospremi na let v Bari. Skupina se tu sreča s spremljevalcem v kombiju, sledi le še prevoz do Alberobella (ali okolice) in nočitev. (N)

2. dan: Alberobello - Ostuni - Mesagne (60 km). Zjutraj si ogledamo mestece Alberobello. Začnemo kolesariti in se čez rahlo valovito pokrajino pripeljemo do Ostunija – “belega mesta”, kjer si ogledamo katedralo in se z imenitne razgledne točke za nekaj časa poslovimo od Jadrana. Popoldne kolesarimo po idilični pokrajini gozdičkov, nasadov oljk in sadnih dreves. Pokrajina je posejana z “masserijami” - utrjenimi kmetijami, ki so nekoč pripadale različnim viteškim rodovom. Cilj prvega dne je odličen hotel Tenuta Moreno pred mestecem Mesagne. (Z, V, N)

3. dan: Mesagne - Gallipoli (48 km). Najprej napravimo blag jutranji spust proti morju in nato kolesarimo do obale Jonskega morja. Nenavadna posebnost je krožna testna steza za dirkalne avtomobile, ki jo vidimo spotoma. Cesta je speljana po morski obali s številnimi zalivčki, kjer bomo lahko namočili noge in si za kosilo oblizovali prste ob domači pašti orrechiette (ušesca) s školjkami. Gallipoli po mogočnem obzidju spominja na Dubrovnik, po legi pa na Izolo. Nočitev v obmorskem hotelu v gozdičku s pinijami. (Z, V, N)

4. dan: Gallipoli - Santa Maria di Leuca (47 km). Sledimo obali Jonskega morja in nato po panoramski obalni cesti mimo ostankov Mussolinijev bunkerjev cesti prispemo do vrha pete škornja. Tu se mešajo vode Jadrana in Jonskega morja, mi pa si privoščimo piknik na peščeni obali. Poleg slovitega svetilnika in mogočne bazilike je v Santa Marii videti številne vile nekdanjih in novodobnih bogatašev. Naš hotel Terminal je ob mandraču v središču mesteca. (Z, V, N)

5. dan: Santa Maria di Leuca - Otranto (55 km). Čaka nas panoramsko najlepši dan in ena najlepših tras naših potovanj. Cesta vijuga, se dviga in spušča po slikoviti obali, ki jo krasijo cvetoči travniki, ogromni kaktusi, agave in borovi gozdovi. Nad pečinami so postavljeni krožni stolpi, kjer so nekoč obalne straže oprezale za Turki. Nato krmila že obrnemo proti severu in najožjemu delu Jadranskega morja - Otrantu. Najbolj vzhodno mesto Italije varuje mogočna gotska trdnjava, prizorišče številnih bitk in zgodovinskih romanov. Vsekakor ne gre zamuditi predstave na večernem korzu, vzemite najlepša poletna oblačila! (Z, V, N)

6. dan: Otranto - Lecce - Bari (45 km). Po zajtrku se še odpravimo na kratko kolesarjenje, skozi številne nasade oljk čez cvetoče travnike, do mesteca Lecce. Tu končamo kolesarjenje, južno italijanski baročni biser pa si tudi na kratko ogledamo. Popoldne se odpeljemo na letališče Bari; zgodaj zvečer sledi le še polet v Trst, kjer zaključimo potovanje. (Z)

apulija s kolesi helia

Cena

Cena potovanja na osebo:
- potovanje z letalom iz Trsta: 985 €
- potovanje do Barija "po cesti": 985 € (v tem primeru se potovanje začne en dan prej, 24.4. popoldne in konča en dan kasneje, 1.5. popoldne ter spotoma vključuje dve dodatni nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*)

Cena vključuje: prevoz s kombijem ali povratno letalsko vozovnico Trst-Bari-Trst v ekonomskem razredu in letališke pristojbine, prevoz letališče Bari - prvi hotel - letališče Bari. Štiri polpenzioni v dvoposteljni sobi v hotelih *** (razen na dan prihoda). Prevoz prtljage med hoteli. Slovenskega turističnega vodnika z licenco GZS, ki je obenem tudi voznik (pri večjem št.oseb bo vodnik kolesaril skupaj s skupino, katero bo spremljal voznik s kombijem), organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 90 €, prevoz vašega kolesa 20 €. Enoposteljna soba 120 €. Povratni transfer Ljubljana - letališče Trst 65 €.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Cena ne vključuje: pijač ob obrokih, vstopnin, ostalih osebnih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Najmanjše število prijavljenih: 8 oseb.
Največje število prijavljenih: 18 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 7.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi 5katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.