Kolesarske ture

Udobna kolesarska potovanja za vsakogar. V majhnih skupinah ali individualno. Izvirni Izleti po Sloveniji, vikend potovanja in počitnice na kolesih!

Helia Toskana z e-kolesi

Prvomajska Toskana z e-kolesi

Helia kolesarjenje Toskana
še 4 prosta mesta!
Prvomajsko kolesarjenje Helia Toskana
Cena:
790 €
Odhod
25 April 2020
Trajanje
4 noči / 5 dni
Dolžina
200 km
Vodnik
Aleksandra Mulič
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Kje v Toskani še najdete pravega brivca, sredi mesta v mesnici vidite merjaščevo glavo z očali in domačine, ki posedajo pred hišami ter cel dan opazujejo mimoidoče? Kje v Toskani se lahko izognete množicam turistov in uživate v gostilnicah ob divjačini s čokolado? Kje v Toskani lahko poklepetate z nuno, ki z navdušenjem prodaja izdelke, ki so jih izdelale klarise v bližnjem samostanu? ln kje v Toskani boste kolesarili po poteh, po katerih so se vozili že Etruščani? Odgovori so v spodnjih vrsticah...

Narava poti: potovanje poteka po razgibani toskanski pokrajini, stranskih poteh z zelo malo prometa. Spremljevalno vozilo vam je ves čas v pomoč pri premagovanju zmernih klancev.

Program

1. dan: Ljubljana-Pitigliano. Zgodaj zjutraj zapustimo Ljubljano in se mimo Benetk, Bologne in Firenc odpeljemo do Orvieta. Tu se z žičnico zapeljemo na vrh pečine, na kateri stoji znamenito mesto. Po kapučinu in ogledu zanimivosti mesta (katedrala, mestni stolpi, etruščanski templji, vodnjak) nadaljujemo do Pitigliana. Mestece je izjemno slikovito, v obliki polotoka stoji visoko na pečini nad rečico Flora. Obiskovalcem se nam zdi, da se sprehajamo po Dekameronu in bo vsak hip izza vogala stopil nadangel Zlatko Šugman ;) (V, N)

2. dan: Pitigliano-Saturnia-Sovana-Pitigliano (56 km). S kolesi se spustimo v dolino Flore, nato peljemo skozi zanimivo mestece Manciano in mimo Montemerana na gričkih. Počitek za kosilo in osvežitev v termalni vodi napravimo nedaleč od Saturnije, pomembnem starorimskem zdraviliškem kraju. Popoldne kolesarimo še skozi zanimive kraje na grebenu nad reko Flora, postanemo za ogled etruščanskega mesta mrtvih, nekropolo Hildebrandov in drugih, za posladek pa se ustavimo še v čudoviti Sovano, rojstnem kraju reformnega papeža sv. Gregorija VII. Zadnjih nekaj km nas do hotela pelje avobus. (Z, V, N)

3. dan: Pitigliano-Sorano-jezero Bolsena-Valentano-Farnese-Pitigliano (57 km). Po ravnici vozimo do Sorana, kjer je mogočna utrdba Orsinijev in cerkvica sv. Nikolaja. Sledi kolesarjenje mimo nekropol ob reki Lente in po cesti vklesani v tufo, mimo širnih pašnikov, kjer se pasejo tropi ovac. Še nekaj klančkov in že bomo ob jezeru Bolsena. Svetoven sloves so mu prinesli biblijski čudež in okusne jezerske ribe, ki jih bomo poskusili za kosilo. Vračamo se ob jezeru po razgledni cesti mimo Valentana do Farneseja. Tam naložimo kolesa na prikolico in se zadnji del poti do hotela zapeljemo z avtobusom. (Z, V, N)

4. dan: Manciano-Vulci-Canino-Arlena di Castro Ponte-Tuscania (56 km). Dan namenimo spoznavanju skrivnostne etruščanske kulture. Z avtobusom se odpeljemo do 20 km oddaljenega Manciana in nedaleč od tam se prične naša kolesarska etapa. Vse do zanimivega etruščansko-rimskega mostu pri Abbadiji je trasa rahlo valovita. Vulci je bilo eno izmed dvanajstih bogatih etruščanskih mest. Še danes ga krasijo ostanki akvadukta, tlakovane ceste, patricijske vile in nekropole. Po ogledu in oddihu kolesarimo do Canina in do Tuscanie prečimo vsaj šest potokov. (Z, V, N)

5. dan: Piansano-Capodimonte-Montefiascone (27 km). Dopoldne gremo proti zanimivemu Piansanu na kar visoki vzpetini. Za začetek se zapeljemo skozi stari del mesta, nato pa se spustimo proti jezeru Bolsena. Iz Capodimonta je lep pogled na jezero in na bizantinski otok. Lep kos poti kolesarimo po južnem bregu jezera, vse do zaključnega vzpona v Montefiascone. Tu bo še odmor za sprehod skozi mesto, kosilo in seveda za pokušino znamenitega vina Est! Est!! Est!!!, ki se bo zagotovo prilegel. Po odmoru naložimo kolesa na prikolico in se odpravimo proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 790 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah, štiri polpenzione v dvoposteljni sobi v hotelu 2*, spremljevalno vozilo in prevoz prtljage med hoteli. Električno kolo s potovalnimi torbami. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja ter DDV.

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 35 €.

Popust: tretja oseba v dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem na vprašanje.

Cena ne vključuje: vstopnin, pijač, dodatnih obrokov in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše število prijavljenih: 7 oseb.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 7.10.2019. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naš hotel

Hotel Guastini v Pitiglianu, ki bo naše izhodišče, je eno tistih gostišč, kjer gostoljubnost pišejo z velikim G. Stoji na fantastični razgledni točki ob vhodu v staro mesto, kjer je zvečer zabavno posedeti in opazovati meščane, ki opazujejo nas. Člani družine Guastini odlično skrbijo za goste ter nas razvajajo z imenitno svežo in sočno toskansko hrano in specialitetami. Benvenuti!

Vaše električno kolo

Scott E-sub Active.
Udobno električno kolo, odlično za kolesarska potovanja. Ima praktičen low step okvir, zaradi sredinske namestitve motorja je zelo stabilno. In sedem mehanskih ter pet električnih prestav. Zmogljiva baterija omogoča dnevne etape do 120 km. Opremljeno je s potovalnimi torbami in prtljažnikom.
Za pripravo kolesa in polnjenje baterije vam ni treba skrbeti - to bo za vas naredila naša spremljevalna ekipa. Kolo pred potovanjem lahko predhodno preizkusite v naši poslovalnici na Bledu.

  • guastini_front2
  • guastini_soba
  • guastini_soba2
  • guastini_zajtrk

Video© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.