Kolesarske ture

Helia organizira tri vrste kolesarskih potovanj: skupinska, polvodena in individualna. Vsa so brezskrbne kolesarske ture s podporo in vnaprej pripravljenimi programi. Velika večina tur je nezahtevna.

Helia peš tura Toskana

Prvomajsko vandranje po Toskani

Helia vandranje po Toskani
spet v 2020
Kolesarska potovanja
Cena:
895 €
Trajanje
4 noči / 5 dni
Dolžina
cca 63 km
Vodnik
Vlasta Kappus
Država
  • Italija
Začetna točka
Ljubljana
Težavnost
  • 2

Petdnevno vandranje vas vodi skozi klasično Toskano. Skozi domovino Chiantija, do srednjeveškega Manhattana San Gimignana, magične Volterre in elegentne Siene. 

Presežki vandranja:

  • sprehodili se bomo po enem najstarejših ohranjenih toskanskih mest, Montefiorallu, rojstnem kraju Ameriga Vespuccija.
  • prečkali bomo oljčne nasade in vinograde ter spili kavo ali pojedli pošten krožnik testenin v enem izmed slikovitih mestec na poti.
  • hodili bomo po poteh z veličastnimi razgledi, za katere ne boste potrebovali fotografij, da si jih prikličete v spomin.
  • številna slovita naselja in mesta, kot so San Gimignano in Siena.

Narava in težavnost poti: hoja poteka po pešpoteh in po stranskih cestah. Nekaj manjših in en večji vzpon (760 m) četrti dan. Dnevno med 3 - 5 ur hoje.

Program

1. dan: Ljubljana - Greve di Chianti - Poggibonsi (10 km, +258 m). Zgodaj zjutraj odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Bologne in Firenc v toskansko pokrajino Chianti, ki slovi po istoimenskem vinu. Prosto za kosilo, možnost za degustacijo vina in nato za ogrevanje, naših prvih deset km peškanja. Povzpeli se bomo do mesteca Montefioralle, enega od najstarejših ohranjenih toskanskih mest, rojstnega kraja Ameriga Vespucija in na listi najlepših italijanskih mest. Od tam se bomo med vinogradi in nasadi oljk vrnili v Greve. Nadaljevanje do hotela v Poggibonsiju. (V, H)

2. dan: Certaldo - San Gimignano (14 km, + 380 m). Po krajšem prevozu do Certalda sprehod po slikovitem mestecu, rojstnem kraju renesančnega pisca Giovannija Boccaccia. Današnja pot nas bo vodila iz Certalda skozi značilno pokrajino z razgledi na mesto, proti dolini Val d' Elsa in grički vinogradov klasičnega Chiantija. Nato se vince zamenja in po deželi belega vina Vernaccie peškamo mimo cerkvice Pieve di Cellole s fasado iz trinajstega stoletja. Od tu se nam že nam odprejo razgledi na San Gimignano. Po dnevu hoje se lahko sprostimo ob bazenu na hotelski terasi, ob kozarčku rujnega vinca. (Z, V, H)

3. dan: San Gimignano - Castel San Gimignano (8 km, +174 m). Po zajtrku in preden pride val turistov, bomo imeli še malo časa za skupno in samostojno raziskovanje San Gimignana, tudi za vzpon na enega od stolpov signorie. Zgodaj popoldne se bomo poslovili od mesta in njegovih stolpov ter mimo samostana Monte Oliveto hodili po valoviti pokrajini do zaselka Montauto, mimo vinogradov, kmečkih turizmov proti San Donatu in od tam s prevozom do današnjega cilja v Castel San Gimignano. Sprostitev ob bazenu. (Z, V, H)

4. dan: Castel San Gimignano – Volterra (22 km, +670 m). Današnji dan bo daljši in bolj gričevnat kot prejšnji dnevi, vendar bomo nagrajeni s prijetnimi potmi in lepimi razgledi. Peškali bomo po nekdanji pokrajini Etruščanov, mimo trdnjave Castelvecchio, številnih kmetij in pod hribom Monte Voltraio (458 m). Če bo še dovolj energije, se bomo nanj povzpeli, sicer pa bomo nadaljevali pot do skrivnostne etruščanske Volterre. Mesto navduši s številnimi antičnimi spomeniki, rimskim gledališčem, etruščanskim muzejem in mogočno renesančno trdnjavo, s katere je skoraj videti Tirensko morje. (Z, V, H)

5. dan: Volterra – Monteriggioni – Siena (18,5 km, +150 m). Po zajtrku prevoz do utrjenega mesta Monteriggioni, od koder bomo hodili po stari romarski poti Via Francigena, ki je nekdaj povezovala angleško škofovsko mesto Canterbury in Rim. Naš današnji cilj je Siena, odlično ohranjeno srednjeveško mesto, znano po dirki „Palio“, katedrali in trgu Piazza del Campo. Kasneje odhod domov, prihod v poznih večernih urah. (Z)

Cena

Cena na osebo: 895 €

Cena vključuje: štiri polpenzione v hotelih / penzionih ***, v dvoposteljni sobi TWC. Prevoz s kombijem na relaciji Ljubljana - Greve in Chianti in Siena - Ljubljana, prevoz glavne prtljage med hoteli. Slovensko vodnico z licenco, odlično poznavalko Toskane in ture. Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 110 €.

Cena ne vključuje: pijač, vstopnin in ostalih izdatkov, ki niso vključeni v ceno programa.

Najmanjše in največje število prijavljenih: 7 oseb.

Obvezno doplačilo: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan. Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika 4,20 % osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.  

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Vsi ostali predpisi iz SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Pridružite se nam facebook

Helia d.o.o turistična agencija
Helia d.o.o.
Trubarjeva cesta 8
4260 Bled
Slovenija
Tel.: 04 57 65 600
Fax.: 04 57 65 601
Mob.: 031 544 544
© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.