Kolesarske ture

Udobna kolesarska potovanja za vsakogar. V majhnih skupinah ali individualno. Izvirni Izleti po Sloveniji, vikend potovanja in počitnice na kolesih!

Kolesarska tura po Sloveniji

Vedute Slovenije - Soča in Kras

Soča in Kras s kolesi
za praznike
Primorska s kolesom
Cena:
Od 465 €
Odhod
25 April 2020
Trajanje
3 noči / 4 dni
Dolžina
175 km
Vodnik
Sašo Skalič
Država
  • Slovenija
Začetna točka
Bled
Težavnost
  • 2

Pripravili smo program, kjer boste spoznavali manj znane kotičke Slovenije, tokrat s kolesarskega sedla. Začenši v pravljičnem svetu Blejskega jezera, ki slovi po svoji čudoviti otoški cerkvi in gradu, se bomo podali na pot prosti drugemu alpskemu jezeru, v Bohinj in od tam preko gora na Soško stran proti s soncem obsijanim vinogradom. Za ljubitelje raznolike pokrajine, dobre hrane in odličnega domačega vina.

Presežki ture:
- čudoviti razgledi na vršace Julijcev
- vožnja ob 'hčeri planin', reki Soči
- vinska pokušina ob večerji v kraški vasici

Program

1.dan: Ljubljana-Bled-Bohinj (43 km). Iz Ljubljane se zapeljemo proti Gorenjski, skozi Bled povzpnemo do Pokljuke, kjer startamo na nadmorski višini 1.200 metrov in se podamo proti Bohinjskemu jezeru. Ogled slapu Savica, katerega je opeval že Prešeren v svojem Krstu pri Savici, nikakor ni izpustiti iz rok. V hotelu bomo v popoldanskem času imeli dovolj časa za sprostitev ob bazenu.

2.dan: Bohinj-Tolmin (44 km). Po zajtrku se nas avtovlak prepelje skozi tunel na primorsko stran v Podbrdo, od koder se nadaljuje pot s kolesi. Vozili se bomo skozi vasice, katere dostikrat ostanejo spregledane, kjer se je nekako življenje ustavilo, kar jim daje poseben čar. Ali ste vedeli, da pri Mostu na Soči stoji edini svetovni spomenik posvečen vojaškim kuharjem?

3. dan: Tolmin-Šmartno (33 km). Zjutraj se zapeljemo na štartno točko, na Kolovrat. Na Gradu je ena najlepših razglednih točk v Sloveniji. Pogled na Krnsko pogorje na eni strani in Tržaški zaliv na drugi je edinstven. Po kratkem sprehodu po državni meji in skozi muzej prve svetovne vojne na prostem zajahamo kolesa in se po krasni novo asfaltirani cesti spustimo v Kambreško. Tu nas v stari hiši pozdravi prav po primorsko nabrita Jožica, ki je spretna tudi s kuhalnico in nam pripravi kaj dobrega na žlico. Hiša je tudi imenitno nenavaden muzej, kjer se boste takoj počutili doma. Spustimo se s Korade v Šmartno, eno najlepših vasic v središču Goriških Brd.

4.dan: Šmartno-Kodreti (53 km). Na zadnji dan spoznavanje naše deželice se po odhodu iz Brd usmerimo proti Novi Gorici, zapeljemo proti železniški postaji tik na meji, tam lahko obiščemo zelo zanimiv muzej o postavitvi meje. Nadalje nas v svoje osrčje vabi vinorodna Vipavska dolina, z lepimi razgledi na okoliške hribe, Kras, Nanos in Banjšice. Izvedeli boste, kje in kdaj in kdo je zasadil prve vipavske trte; kako se je izkazal baron iz Kodretov, pa še kaj se bo našlo. Potovanje zaključimo na najboljši način, ob odlični hrani in kozarčku rujnega, pri Vidu, kjer vam med pokušino vin z veseljem priskrbel vzorce najboljših vin iz podeželske okolice njegove majhne kraške vasice. V večernih urah povratek v Ljubljano.

Cena

Cena na osebo: 465 €

Cena vključuje: prevoz oseb in koles z udobnim turističnim kombijem iz Ljubljane po navedenih relacijah, trije polpenzioni v dvoposteljni sobi v hotelu 3*. Spremljevalni kombi vse dni potovanja. Turistično vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa 60 € (klasično potovalno kolo s prestavami in stransko torbo, ki jo lahko nosite s seboj), električno kolo 110 €. Enoposteljna soba 65 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 12 € (na prijavo).

Najmanjše število prijavljenih: 6 oseb.

Cena ne vključuje: vstopnine, pijače, dodatni obroki in ostali izdatki, ki niso vključeni v ceno potovanja.

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 11.3.2020. Pridržujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:

Roki plačil:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom 70% skupne cene

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo. Nezgodno zavarovanje je vključeno s strani agencije kot sestavni del programa.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov.
Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.