Kolesarske ture

Udobna kolesarska potovanja za vsakogar. V majhnih skupinah ali individualno. Izvirni Izleti po Sloveniji, vikend potovanja in počitnice na kolesih!

vhod v grad Soteska Helia kolesarski izlet

S kolesi ob dolenjski kraljici

praznični kolesarski izlet
praznični izlet 2.5.
kolesarka pelje na most helia e-kolesa dolina Krke
Cena:
55 €
Odhod
02 Maj 2021
Trajanje
1 dan
Dolžina
55 km
Država
  • Slovenija
Začetna točka
žel. postaja Grosuplje
Težavnost
  • 2

Razlaga težavnosti

S kolesi ob dolenjski rečni kraljici!

Program

Z dolino gradov se ne pohvalijo lahko samo Francozi, tudi naša ni od muh. Od izvira dolenjske lepotice Krke do Dolenjskih toplic se gradov naniza kar nekaj. Nekaj mogočno vidnih, nekaj skritih in dosti pozabljenih. Vsak ima svojo zgodbo. Mimo vseh lenobno teče Krka, v poletnih dneh njeni tolmuni in brzice pragov vabijo, da sestopite s kolesa in uživate v čisti kraški vodi.

Med potjo boste izvedeli:
- kje zares izvira Krka
- od kod Žužemberku nenavadno ime
- kako so device prislužile ime strašnemu stolpu
- kje so se ročnih obrti učili turjaški otroci
- kako so Dvorjani pomagali zmagati v prvi srbski vstaji
- kdo je skoval ljubljanski Čevljarski most

Narava poti: 80% stranske, neprometne lokalne poti. Trasa je delno netlakovana, zato izlet ni primeren za cestne specialke ali fitness kolesa z ožjimi gumami. Izlet je primeren tudi za otroke.

Srečanje udeležencev na železniški postaji Grosuplje. Od tu se odpeljemo po novo urejeni, do pred kratkim gozdni cesti proti jugu in pri vasi Krka vstopimo na Dolenjsko. Ogledamo si izvir Reke Ljubezni, nato po ob njej lagodno kolesarimo po stranskih poljskih in vaških stezah in cestah, stran od glavne transverzale. Zanimivosti, romantičnih pogledov na reko in navdušujočih zgodb ne zmanjka vso pot, v spremstvu lokalnega vodnika, ki kolesari z vami boste zvedeli tudi zadnje dolenjske "novice". Osrednji postanek naredimo v Žužemberku, nato pa vse naprej vozimo ob Krki do Dolenjskih toplic. Če bodo razmere dopuščale, dan zključimo s kopanjem v toplicah. Pozno popoldne se vrnemo v izhodiščno Grosuplje.

Cena

Cena izleta na osebo: 55 €

Cena vključuje: prijeten kolesarski izlet. Piknik malico. Turistično vodenje vodnika z licenco GZS. Prevoz oseb in koles nazaj iz Dolenjskih toplic do Grosuplja. Organizacija izleta in DDV.

Najem kolesa: standardno touring kolo Helia 15 €, električno kolo Scott Active sub 35 €.

Doplačilo po želji: prevoz Ljubljana - Grosuplje in Grosuplje - Ljubljana 15 €.

Minimalno število prijavljenih: 6 oseb. Če vas je več ali ste zaključena skupina, nas pokličite, da se organiziramo v skladu z zdravstvenimi odredbami.

Roki plačil:
- ob prijavi 100% skupne cene.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, zdravstvene / lokalne / naravne / politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Dolenjska vabi

© Helia d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba ideART
Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.