Kolesarska tura Provansa

Lahko kolesarsko potovanje za ljubitelje vsega lepega.

Presežniki potovanja:

  • papeški Avignon
  • akvedukt Pont du Gard
  • širni sadovnjaki in vinogradi
  • Van Goghov Arles
  • naravni rezervat Camargues s prosto živečimi živalmi

Provansa in Camargue

Helia potovanja
od 995 €
Odhod
vsak dan od 1.4. do 15.10.2022
Trajanje
8 dni / 7 noči
Začetna točka
Avignon
Dolžina
300 km
Težavnost
2

Najlepši kotički francoskega juga

Ob imenu Provansa najbrž pomislite na široka polja cvetoče sivke, Van Goghove impresije toplih sončnih žarkov in rdečilo bogatega vina. Mogočno obzidani papeški Avignon, šarmantni Arles z znamenito rimsko areno in Baux de Provence so kulturna središča južne Francije. Neokrnjene narave se boste naužili med divjimi konji v parku Camargue, kulinaričnih specialitet in dobre kapljice v malih podeželskih hotelih ob poti. Kolesarili boste po stranskih podeželskih cestah, pretežno po neasfaltiranih poteh. Primerno za kolesarje z nekaj kondicije.

Narava poti: prvi in zadnji dan nekaj gričev, sicer po ravnini, nezahtevna tura. Stranske, tudi netlakovane poti, z malo prometa. Okrog mest nekaj več avtomobilskega prometa.

Program

1. dan: Individualni prihod v Avignon.

Namestitev in srečanje s predstavnikom lokalnega organizatorja. (N)

2. dan: Avignon – Barbentane (↔ 69 km, ↑ 625 m).

Prva etapa kolesarjenja vodi iz Avignona na severozahod, mimo številnih vinogradov skozi tipične sredozemske vasice do znamenitega romanskega akvadukta Pont du Gard. Postanek za ogled in možnost kopanja. Popoldne obisk srednjeveške vasice Barbentane in zanimivega baročnega gradu. (Z, V, N)

3. dan: Graveson – Arles (↔ 51 km, ↑ 280 m).

Vožnja do Tarascona ob reki Rhone. V mestu ogled mogočne trdnjave in tovarnice Souleiado, kjer izdelujejo barvite provansalske tkanine. Popoldne mimo znamenitega Daudetovega mlina do Arlesa in ogled mesta, v katerem je zadnja leta preživel Van Gogh. (Z, N)

4. dan: Arles – Saintes Maries de la Mer (↔ 57 km, ↑ 120 m).

Dopoldne vožnja na jug proti narodnemu parku Camargue, mimo številnih lagun in riževih polj. V Saint Gillesu ogled ostankov nekdaj mogočne katedrale. Prečkanje Rhone z ladjo. Popoldne vožnja do Saintes Maries de la Mer, znamenitega romskega romarskega kraja. Dve nočitvi v istem hotelu. (Z, V, N)

5. dan: počitek.

Možnost ogleda mesta, kopanja na plaži ali dodatnih izletov v nardoni park, farme konjev, ornitološkega parka. (Z, N)

6. dan: Saintes Maries de la Mer – Fontvieille (↔ 68 km, ↑ 220 m).

Vožnja proti vzhodu ob obali morja čez zelo zanimiv nasip Digue a la Mer (zaprt za avtomobilski promet). Popoldne proti gričem Alpilles mimo številnih šarmantnih vasic in ostankov rimskih naselbin. (Z, V, N)

7. dan:  Fontvieille – Avignon (↔ 48 km, ↑ 430 m).

Prečkanje gričev Alpilles z juga proti severu. Spotoma postanek v znani vasici Baux de Provence (grad Grimaldijev) in mestecu Saint Remy de Provence (rojstni kraj Nostradamusa). Povratek v Avignon, vrnitev koles, nočitev. (Z, N)

8. dan: Po zajtrku zaključek potovanja. (Z)

Cena

Cena potovanja na osebo:

Sezona med 01.04. - 30.06.2022 in 01.09. - 25.10.2022:

Kategorija A) Comfort (sedem noči v hotelih 3*, razen v Avignonu in Arlesu imajo hoteli bazene):
995 € v dvoposteljni sobi
1.290 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.355 €, solo potnik v enoposteljni sobi

Kategorija B) Superior: (pet noči v hotelih 3* in dve noči v hotelih 4*, razen v Avignonu imajo hoteli bazene, v Arlesu je prost vstop v wellness center)
1.170 € v dvoposteljni sobi
1.470 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.720 €, solo potnik in enoposteljna soba

Sezona med 01.07. - 31.08.2022:

Kategorija A) Comfort (sedem noči v hotelih 3*, razen v Avignonu in Arlesu imajo hoteli bazene)
1.079 € v dvoposteljni sobi
1.430 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.630 €, solo potnik in enoposteljna soba

Kategorija B) Superior: (pet noči v hotelih 3* in dve noči v hotelih 4*, razen v Avignonu imajo hoteli bazene, v Arlesu je prost vstop v wellness center)
1.225 € v dvoposteljni sobi
1.570 € v enoposteljni sobi, v primeru, da oseba ne potuje sama
1.770 €, solo potnik in enoposteljna soba

Cena vključuje: sedem namestitev v dvoposteljni sobi TWC v hotelih izbrane kategorije, štiri nočitve z zajtrkom in tri nočitve s polpenzionom (zajtrk in večerja). Prevoz prtljage med hoteli, turistično takso, potovalno dokumentacijo (obsežno knjižico z opisom poti v angleščini - ena na sobo; po koncu ture jih vrnete), GPS sledi. Srečanje s predstavnikom agencije v njihovi trgovini blizu hotela (vsak dan, razen nedelje, od 15. do 18. ure popoldan. V primeru zamude je sestanek naslednji dan točno ob 9.uri zjutraj). Organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji: najem kolesa (najem vključuje eno zadnjo kolesarsko vodoodporno torbo, eno manjšo prednjo torbo, novo kolesarsko steklenico (0.5 l), števec, material za manjša popravila kolesa, ključavnico in čelado). Izbirate lahko med: VTC Trekking Comfort (17 kg) 80 €, VTC Hybrid Course (13 kg) 120 €, električno kolo 240 €.

Obvezna doplačila: strošek prijave 15 € na prijavo.

Gostje, ki pridejo s svojim avtomobilom, lahko parkirajo v plačljivem parking centru v Avignonu blizu hotela. Parkirišče je nadzorovano 24 ur, informativna cena okoli 20 € na dan. Rezervacija vnaprej ni možna.

Zavarovanja

Pri plačilu varščine se obračuna tudi strošek odpovednega rizika osnovnega aranžmaja, če se stranka zanj odloči. Znesek odpovednega rizika znaša je odvisen od cene v izbrani sezoni.

Celostna informacija o zavarovanju odpovednega rizika - Evropsko zavarovanje:

Zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco Coris ni vključeno v ceno programa, lahko pa ga uredimo skupinsko na osnovi vašega naročila za dodatno plačilo. Pri tem potnikom nad 70 let zavarovalnica zaračunava 100 % doplačilo.

Celostna informacija o zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini CORIS:

Dodatne informacije

Izračun cene temelji na ponudbah, kot so nam jih posredovali partnerji na dan 14.12.2021. Potovanje organizira naš francoski partner. Veljajo drugačni pogoji odpovedi, v delu, ki se nanaša na lestvico odpovednih stroškov.

Pridružujemo si pravico do spremembe cene v smislu določil obligacijskega zakonika.

Rok za prijave: dva tedna pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest.
Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prostih sobah. Prijava je veljavna z izpolnitvijo prijavnice, na osnovi katere vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov po naslednjem razporedu:
- ob prijavi 30% skupne cene in zavarovanje odpovednega rizika
- do 14 dni pred odhodom preostanek poračunane končne skupne cene

Pridržujemo si pravico do spremembe programa iz razlogov višje sile (vreme, lokalne /naravne/politične razmere...). Navedeno število kilometrov je informativne narave in se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin kot so razmere na cestah, vreme ali sestava skupine.

Splošne določbe: Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega aranžmaja in so vam na voljo tudi na sedežu agencije.

Potovalni dokument: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Potovalni pogoj: trenutno zahtevano PCT potrdilo

COVID informacije: Francija

Tja & Nazaj

Kako do izhodiščne točke vašega potovanja (Avignon)?

Z avtom: z avtom mimo Benetk in Genove po Azurni obali do Avignona, približen strošek potovanja v eno smer 250 €, razdalja 1.050 km, okoli enajst ure vožnje. Planer potovanja. Avto lahko parkirate na varovanem parkirišču v bližini prvega hotela (približno 20 € na dan; plačilo na licu mesta).

Z vlakom: iz Ljubljane do Avignon TGV postaje ali do železniške postaje v centru mesta. Železniška postaja v centru Avignona je od hotela oddaljena približno pet minut hoje, TGV železniška postaja je od mestnega središča / hotela oddaljena približno 15 minut vožnje s taksijem, ki vozi vsakih 15 minut (stane približno 2 € na osebo).

Z letalom: Ljubljana - Paris - Avignon - Caumont (od letališča Caumont do mestnega središča / hotela približno 15 minut vožnje s taksijem). Letalska družba Air France.

Helia potovanja

Natisni  

Naročilo na E-novice

S prijavo se strinjam s politiko zasebnosti

Za funkcionalnost strani uporabljamo piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašate z njihovo uporabo.